به گزارش یزدفردا: «علیرضا تیموری» فرماندار بهاباد امروز یکشنبه در این مراسم که در سالن ورزشی ولایت بهاباد برگزار شد، مهمترین هدف از برگزاری این جشنواره را ارائه مستقیم محصولات بومی محلی برشمرد و گفت: جشنوارههای محلی معمولاً فرصتی برای به نمایش گذاشتن محصولات کشاورزی منطقه و آشنایی با فرهنگ و سنتهای محلی است.
این مسئول با بیان این که میوه «بِه» سرشار از انواع ویتامینهاست و علاوه بر محصول، از برگ و دانه آن هم به صورت خوراکی استفاده میشود، عنوان کرد: متاسفانه نبود صنایع تبدیلی در شهرستان، دغدغه اصلی باغداران این محصول است چرا که بخش زیادی از این میوه پرخاصیت، خراب یا بسیار ارزان به دلالان فروخته میشود.
تیموری تصریح کرد: با کمک جهاد کشاورزی شهرستان بهاباد این آمادگی را داریم که با تأمین زمین و پرداخت تسهیلات مناسب برای سرمایهگذاران بتوانیم با تلاش و همت سرمایهگذاران صنایع تبدیلی متنوعی را در این شهرستان راهاندازی کنیم.
وی با اشاره به موقعیت جغرافیائی شهرستان و جاذبههای گردشگری بهاباد، اهمیت برگزاری این جشنوارهها در معرفی و افزایش سطح آگاهی مردم در خصوص محصولات بومی و محلی و حمایت از تولید کنندگان محلی را یادآور شد و گفت: برگزاری این رویدادها، نقش بسزایی در توسعه اقتصادی و معرفی فرهنگ بومی و محلی و بحث گردشگری در روستا و شهرستان دارد و میبایست با تعامل و همکاری تمامی دستگاهها از این فرصت و ظرفیت به نحو مطلوب بهره برد.
فرماندار با اشاره به اهمیت معرفی ظرفیتهای گردشگری شهرستان بهاباد، گفت: برخورداری از باغات مختلف میوه از جمله بِه یکی از مهمترین ویژگیهای بهاباد است که باید معرفی و تقویت شود.
«علی اکبر رحمتیان» مدیر جهاد کشاورزی بهاباد هم در حاشیه این جشنواره در گفتوگو با خبرنگاران گفت: یکی از محصولاتی که در شهرستان بهاباد از قدیم الایام کاشت و برداشت می شده است، محصول «به» است.
وی با بیان این که بیش از ۱۰۳ هکتار از باغات شهرستان بهاباد به کاشت میوه «به» اختصاص دارد، افزود: بخش زیادی از محصول «به» بهاباد به دلیل نبود صنایع تبدیلی و فرآوری هر ساله خراب شده و از بین میرود.
وی ادامه داد: شهرستان بهاباد به دلیل شرایط جوی و اقلیمی به قطب تولید محصول میوه «به» تبدیل شده است به طوری که تولیدات این شهرستان باکیفیتترین و مرغوبترین «به» تولیدی در استان به شمار میآید و علاوه بر مصرف اهالی به شهرهای همجوار و مرکز استان هم ارسال میشود.
رحمتیان ضرورت حضور سرمایهگذاران را در تولید صنایع تبدیلی محصولات باغی در این شهرستان یادآور شد و اضافه کرد: اگر این صنایع به همت سرمایهگذاران بخش خصوصی راهاندازی شود، ما میتوانیم تولید مربا، کمپوت و سایر محصولات جانبی را داشته باشیم.
این مسئول همچنین بیان کرد: از هر هکتار باغات بهاباد ۲۵ تن و در مجموع امسال پیشبینی میشود باغداران بهابادی بیش از دو هزار و ۵۰۰ تن میوه «به» از باغات خود برداشت کنند.
اجرای برنامههای شاد و متنوع و برپایی غرفههای محصولات سنتی و کشاورزی شهرستان بهاباد از دیگر برنامههای این جشنواره بود. همچنین در جریان این جشنواره، جمعی از مسئولان و گردشگران نیز در برداشت محصول «به» توسط باغداران بهابادی شرکت و به آنها در این رابطه کمک کردند.
میوه «به»، یک میوه قدیمی و بومی نواحی جنوب غربی آسیاست و در بسیاری از فرهنگها به دلیل ویژگیهای خاص خود مورد توجه قرار دارد.
این میوه به شکل گلابی یا سیب بوده و رنگ زرد روشن و عطری دلنشین دارد. میوه به معمولاً به صورت خام مصرف نمیشود زیرا بافتی سفت و طعمی گس دارد، اما در پخت و پز به ویژه در تهیه مربا، کمپوت و انواع دسرها بسیار محبوب است.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 22,ژانویه,2025