به گزارش یزدفردا: جینسینگ گیاهی نیرو بخش بوده و در حفظ سلامتی بدن و هماهنگی فعالیتهای حیاتی آن نقش به سزایی دارد. لازم به ذکر است که خواص این گیاه در ریشه آن وجود دارد.
سایر خواص جینسینگ
- * افزایش توان ذهنی
- * افزایش قدرت جسمانی
- * بهبود فعالیت حافظه
- * افزایش شادابی و نشاط
- * افزایش قدرت تحمل و پایداری
- * از بین بردن استرس
- * مقابله با پیری و عوارض آن
- * تقویت سیستم ایمنی بدن
- * تنظیم سوخت و ساز (متابولیسم) بدن
- * جلوگیری از سردرد
- * بهبود بی خوابی و بد خوابی
- * کاهش عوارض یائسگی
- * برطرف ساختن یا بهبود مشکلات جنسی
- * رفع خستگی، ضعف و بی حالی
- * افزایش قدرت سیستم قلبی و عروقی
- * تنظیم فشار خون (کاهش دهنده فشار خون در صورت بالا بودن آن و افزایش دهنده فشار خون در صورت پایین بودن آن)
- * تنظیم سطح قند خون بدن
- * مقابله با افسردگی
- * تقویت کننده قوای عمومی بدن و به ویژه تقویت کننده توانایی جنسی مردان
- * کاهش میزان و شدت سرماخوردگی در فصل زمستان
خواص فوق به دلیل وجود ترکیباتی خاص به نام جینسینوساید (ginsenoside) در ریشه این گیاه است. هر چه ریشه این گیاه پیرتر شود، تجمع جینسینوسایدها نیز افزایش مییابد؛ لذا میتوان گفت با افزایش تدریجی سن گیاه خواص درمانی و دارویی ریشه آن نیز افزایش مییابد.
ریشه جینسینگ میتواند بیشتر از صدها سال زندگی کند. ولی به تدریج تغییراتی در ساختار آن حاصل میگردد.
شواهد به دست آمده حاکی از آن است که این گیاه برای از بین بردن آثار ناشی از خستگی و ضعفِ قوای ذهنی و جسمی موثر است و برای درمان بیمارانی که از دردهای سینه (بیماریهای ریوی) شکایت دارند نیز پیشنهاد میشود. همچنین این گیاه قادر به از بین بردن تومورها و افزایش طول مدت زندگی افراد است.
مطلب مهم این است که علی رغم داشتن خواص درمانی، این گیاه عمدتاً نقش حفاظتی و پیشگیری کننده دارد و کمتر به عنوان درمان قطعی و سریع بیماریها موثر است.
طرز تهیه چای جینسینگ
برای تهیه چای جینسینگ، مقداری آب را بجوشانید و ترجیحا این کار را در ظروف غیر فلزی مانند قوری لعابی یا چینی یا پیرکس انجام دهید. مقداری از ریشه خشک شدهی جینسینگ (حدود ۱ تا ۳ گرم) را به آب جوش اضافه کنید. سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید تا مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بجوشد. در صورت تمایل میتوانید بیشتر از این مدت نیز آن را بجوشانید، تا جایی که آب به نصف مقدار اولیه اش برسد.
حال صبر کنید تا چای کمی سرد شود و دمای آن به دمای اتاق برسد (این توصیهای است که در طب سنتی چین به آن اشاره شده و پیشنهاد شده است که چای به صورت ولرم نوشیده شود).
بهتر است که روزانه، ۱ یا ۲ فنجان از این چای بنوشید.
ریشه گیاه جینسینگ را میتوان به صورت قطعه قطعه استفاده کرد. توجه کنید که ریشهها در هنگام تهیه چای آن و نیز تا پایان مرحله خنک شدن، باید در داخل قوری بمانند.
دم کردن ریشه کمک میکند تا نرم و قابل استفاده شود. علاوه بر این میتوان با قرار دادن تعدادی از ریشهها در ماکروویو، آنها را نرم و قابل برش کرد.
دقت کنید که ریشهها هنگام گرم کردن، نسوزند. میتوانید آنها را به تنهایی یا همراه عسل میل کنید.
مصرف ۱ تا ۲ گرم پودر جینسینگ خالص و مرغوب در روز توصیه شده است. یا این که میتوانید قطعهای از ریشه آن را به اندازه یک سکه، روزانه مورد استفاده قرار دهید.
عوارض جانبی
اگرچه جینسینگ عموما بی خطر است، اما عوارض جانبی هم دارد. سردرد، بی قراری، مشکلات خواب، بی نظمی در ضربان قلب، تحریک پذیری، تنگی نفس، اسهال، استفراغ و خون دماغ از عوارض جانبی آن است.
مراقب باشید
همان طور که در بالا ذکر شد، این گیاه نقش درمانی ندارد، پس وقتی افراد به برخی بیماریها مبتلا هستند، مخصوصا اگر دارو میخورند، باید از مصرف مقدار زیاد یا طولانی مدت جینسینگ پرهیز کنند، مانند:
- * مبتلایان به فشار خون بالا
- * بیماران قلبی
- * مبتلایان به اندومتریوز
- * افراد مبتلا به شیزوفرنی
- * افراد مبتلا به دیابت (باید مراقب افت قند خون باشند)
- * افراد مبتلا به بی خوابی
- * زنان باردار و شیرده (جینسینگ شبیه هورمون استروژن عمل میکند)
- * کسانی که آسپیرین، وارفارین و داروهای کاهش دهنده فشار خون مصرف میکنند، نباید جینسینگ مصرف کنند.
- * همچنین باید از مصرف سایر مواد محرک مانند چای، قهوه و نوشابههای کولادار همراه با جینسینگ خودداری نمود
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 01,دسامبر,2024