به گزارش یزدفردا: فیلمسازان نیز آن را در چندین فیلم مانند “روز استقلال” در سال ۱۹۹۶ و “تاپ گان: ماوریک” در سال ۲۰۲۲ به نمایش گذاشته اند. هورنت یک جت قابل اعتماد است که در طول سالها بروزرسانیهای متعددی را تجربه کرده و در نهایت از هورنت (مدلهای A-D) به سوپر هورنت (مدلهای E/F) در سال ۲۰۰۰ تکامل یافته است.
سوپر هورنت میتواند با سرعت ۱.۸ ماخ پرواز کرده و ترکیبی از موشکهای هوا به هوا و بمبهای هدایت شونده لیزری را حمل نماید. این جنگنده در مجموع دارای ۱۱ نقطه اتصال است که از ۹ نقطه اتصال هورنت بیشتر است، قابلیتی که به آن امکان میدهد تا برای انواع ماموریتها بار زیادی را حمل کند. این جنگنده ممکن است تمام نقاط قوت F-۲۲ Raptor را نداشته باشد، اما همچنان یک جنگنده بسیار محبوب و مورد تقاضا در سراسر جهان است.
طبیعتاً، ارتش آمریکا از آنجایی که این هواپیما ساخت آمریکاست، تعداد زیادی از آنها را در زرادخانه خود دارد. سوپر هورنت که مخصوص برخاست و فرود از روی ناوهای هواپیمابر طراحی شده است، از زمان ورود به خدمت، یکی از ستونهای اصلی بال هوایی نیروی دریایی و تفنگداران دریایی ایالات متحده بوده است.
استرالیا اولین مشتری بین المللی سوپر هورنت بود و کشورهای بسیار دیگری نیز بلافاصله راه این کشور را در پیش گرفتند و آن را به موجودی نسل قدیمی هورنت خود اضافه کردند. به ادعای فلایت گلوبال، F/A-۱۸ شش درصد از کل هواپیماهای جنگی مورد استفاده در سراسر جهان را تشکیل میدهد.
کشورهایی مختلفی که جنگنده F/A-۱۸ Hornet را در اختیار دارند
در مجموع هشت کشور وجود دارد که F/A-۱۸ Hornet را هم برای عملیات رزمی و هم برای عملیات آموزشی به کار میگیرند. برخی از آنها تعداد بیشتری هورنت سفارش داده اند، در حالی که برخی دیگر به نفع هواپیماهای نسل پنجم آنها را کنار میگذارند، اما سوپر هورنت یک جت جنگنده پرکاربرد است.
کشوری که بزرگترین ناوگان F/A-۱۸ Hornet را دارد، ایالات متحده است. نیروی تفنگداران دریایی اگر چه گردانهای تانک خود را حذف کرده است، اما هنوز هم دسترسی زیادی به عملیات هوایی دارند، با ۱۴۰ فروند هورنت آماده رزم و ۴۶ فروند برای اهداف آموزشی.
از سوی دیگر، نیروی دریایی ایالات متحده، با ۵۹۲ فروند هورنت که برای جنگ و آموزش استفاده میشوند، بیشترین تعداد جنگنده هورنت را در اختیار دارد – در حالی که ۷۶ فروند دیگر نیز سفارش داده است. کانادا با مجموع ۶۵ فروند F/A-۱۸A برای اهداف رزمی و ۲۵ فروند F/A-۱۸B برای آموزش، دومین کشور از نظر تعداد جنگندههای هورنت است.
این کشور در مجموع ۸۹ فروند جنگنده هورنت در اختیار دارد، علیرغم تفاوت قابل توجهی که در هزینههای دفاعی این کشور با ایالات متحده وجود دارد. اسپانیا در سال ۱۹۹۵ تصمیم گرفت ناوگان خود را با هورنتها تقویت کند، بعد از اینکه F-۱۶ Fighting Falcon را در سال ۱۹۹۵ خریداری کرده بود و در مجموع ۸۳ فروند از این جنگنده در اختیار دارد.
نیروی هوایی کویت در حال حاضر ۲۷ فروند F/A-۱۸C Hornet را برای نقشهای رزمی در اختیار دارد و ۳۲ فروند دیگر F-۱۸E Super Hornet سفارش داده است. همچنین کویت از ۱۵ فروند F-۱۸D و F-۱۸F برای آموزش خلبانان خود استفاده میکند. فنلاند با ۶۲ فروند هورنت پنج کشور برتر دارنده هورنت را تکمیل میکند. سه کشور دیگر با تعداد انگشت شماری هورنت و سوپر هورنت استرالیا، مالزی و سوئیس هستند.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 28,دسامبر,2024