به گزارش یزدفردا به نقل از سان، محققان دانشکده پزشکی دانشگاه ویرجینیا دریافتند که لاکتوباسیلوس، یک باکتری موجود در ماست و همچنین غذاهای تخمیر شده، میتواند به بدن در مدیریت استرس کمک کند و ممکن است به پیشگیری از افسردگی و اضطراب نیز کمک کند. بافتههای این گروه از محققان مسیر را برای درمان بیماریهای روانی هموار کرده است.
بدن انسان پر از هزاران میکروارگانیسم است، که در مجموع به آنها میکروبیوتا گفته میشود و برای سلامتی و بهداشت بدن حیاتی هستند. روده نیز پر از این میکروارگانیسمها است که کمک زیادی به حفظ سلامتی جسمی و روحی میکنند. به گفته این گروه تحقیقاتی اختلال در میکروبیوتا، چه به دلیل بیماری، رژیم غذایی نامناسب یا دلایل دیگر، زمینه را برای بروز بسیاری از بیماریها هموار میکند و حتی به گسترش سرطان کمک میکند.
اکتشافات اخیر درباره میکروبیوتا روده باعث شده است دانشمندان به طور فزایندهای به روده به عنوان ابزاری برای مبارزه با بیماریها و بهبود سلامت نگاه کنند. بسیاری از محققان در تلاش هستند تا دریابند چگونه میکروارگانیسمهای روده میتوانند بر سلامت روان تأثیر بگذارند.
دکتر گولتیر و تیمش در پژوهش اخیرشان به دنبال جدا کردن لاکتوباسیلوس از سایر میکروارگانیسمهای روده برای تعیین نقش آن بودند. تحقیقات قبلی نشان میدهد این باکتری میتواند افسردگی را در موشهای آزمایشگاهی معکوس کند. تحقیقات جدید به دنبال درک چگونگی این تأثیر است.
دکتر گولتیر گفت: «تحقیقات پیشین ما را از اهمیت و تأثیر لاکتوباسیلوس در بهبود اختلالات خلقی و از بین بردن استرس روانی آگاه کردهاند»
این گروه تحقیقاتی از دو گروه موش استفاده کردند که لاکتوباسیلوس را در روده خود داشتند یا نداشتند. آنها با انجام آزمایشهای رفتاری و قرار دادن موشها در معرض طیفی از عوامل استرسزا، مانند رختخواب مرطوب یا قفس کجشده، دریافتند موشهایی که این باکتری را در روده خود نداشتند علائم بیشتری از اضطراب و افسردگی را نشان دادند.
محققان همچنین مشاهده کردند انتقال میکروبیوتا از موشهای تحت استرس به موشهایی که این میکروب را در بدن خود داشتد برای القای افسردگی و اضطراب کافی است. از این طریق دانشمندان تشخیص دهند لاکتوباسیلها میتوانند سطح یک واسطه ایمنی به نام اینترفرون گاما را حفظ کنند که پاسخ بدن به استرس را تنظیم میکند و به جلوگیری از افسردگی کمک میکند.
دکتر گوالتیه توضیح داد: «کشف ما چگونگی تأثیر لاکتوباسیلوس ساکن روده بر اختلالات خلقی را با تنظیم سیستم ایمنی نشان میدهد. پژوهش ما میتواند راه را برای کشف درمانهای ضروری برای اضطراب و افسردگی هموار کند.» با در دست داشتن این نتایج، دانشمندان ابزار جدیدی برای بهینه سازی توسعه پروبیوتیکها دارند که اکتشافات در زمینه درمانهای جدید برای اضطراب و افسردگی را سرعت خواهد بخشید. مهمتر از همه، اکنون دانشمندان میتوانند چگونگی حفظ سطح سالم لاکتوباسیلوس ویا اینترفرون گاما برای پیشگیری و درمان اضطراب و افسردگی را بررسی کنند.
اگرچه این یافتهها لزوماً نشان نمیدهند که خوردن ماست میتواند به افراد در مدیریت اضطراب یا غلبه بر افسردگی کمک کند، اما نشان میدهد که باکتریهای موجود در این ماده غذایی میتواند به عنوان ابزاری برای مدیریت سلامت روان در آینده استفاده شوند.
جس هیلارد، متخصص تغذیه ورزشی پیش از این فاش کرده بود خوردن ماست به عنوان اولین وعده روز میتواند باعث شود افراد برای مدت طولانیتری احساس سیری داشته باشند و از افزایش میزان قند خون در اواخر روز نیز جلوگیی میکند. محققان دانشگاه ایالتی اورگان همچنین فاش کردند مصرف لبنیات تخمیر شده مانند ماست میتواند خطر ابتلا به سرطان کشنده ریه را کاهش دهد.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 31,اکتبر,2024