به گزارش یزدفردا: در این مطلب راههای طبیعی مفیدی با هدف رفع این مشکل به شما معرفی خواهد شد.
خود را هیدراته نگه دارید:
نوشیدن آب فراوان به هضم غذا، دفع مواد زائد و افزایش متابولیسم بدن کمک میکند. شما میتوانید بعد از مصرف یک وعده غذایی سنگین با نوشیدن چای زنجبیل هضم غذا را بهبود بخشید.
پیاده روی کنید:
داشتن تحرک نه تنها هضم غذا را بهبود میبخشد بلکه میتواند چربی ذخیره شده در بدن را بسوزاند. پیاده روی به کاهش غلظت تری گلیسیرید غذا که نوعی چربی ذخیره شده در بدن برای سوزاندن انرژی است کمک میکند.
یوگا انجام دهید:
مطالعات نشان میدهد که انجام یوگا، واکنش سروتونین و اکسی کانتین را افزایش میدهد و باعث میشود احساس طراوت بیشتری داشته باشید، علاوه بر این یوگا به کاهش فشار خون و ضربان قلب کمک میکند.
غذاهای سرد نخورید:
مصرف مواد غذایی سرد و خوردنیهایی با مزاج سرد در این شرایط اوضاع را بدتر میکنند چرا که منجربه مشکلاتی همچون نفخ و سوء هاضمه خواهند شد.
ورزش کنید:
ورزش کردن کالری زیادی را میسوزاند و میزان متابولیک بدن را حدود ۱۲ تا ۲۴ ساعت پس از ورزش در حالت فعال تری نگه میدارد، این کار هم چنین به آزاد سازی سموم و پاک سازی سیستم بدن کمک میکند و باعث طراوت و شادابی میشود.
آب گرم و لیمو بنوشید:
نوشیدن یک لیوان آب ولرم با لیمو سیستم ایمنی بدن و دستگاه گوارش را تقویت، سطح pH بدن را تنظیم و به تخلیه سموم بدن کمک میکند؛ بنابراین توصیه میشود صبحها بعد از صبحانه ترکیب آب و آبلیمو بنوشید تا مانع گرسنگی بیش از حد در طول روز شود.
اسموتی سبز بنوشید:
نوشیدن اسموتیهای سبز به میزان زیادی به هضم غذا و دفع سموم بدن پس از مصرف یک غذای سنگین کمک میکند.
فیبر بیشتری مصرف کنید:
پس از مصرف یک غذای سنگین ممکن است روزه گرفتن برای تعادل در کالری مصرفی مناسب باشد، اما گاهی نتیجه معکوس میدهد، پس با مصرف غذاهای سالم و غنی از فیبر میتوانید به عملکرد کلیه و کبد کمک کنید تا مواد زائد بهتر از بدن خارج شود.
مواد غذایی غنی از فیبر به رشد باکتریهای خوب روده کمک میکند.
بعد از مصرف غذای سنگین نخوابید:
خواب بعد از پر شدن معده از غذا و خوراکی به هیچ وجه توصیه نمیشود بخصوص اگر غذایی که مصرف کرده اید چرب و سنگین باشد.
غذاهای خام و تخمیر شده را در رژیم غذایی بگنجانید:
مصرف غذاهای تخمیر شده برای سم زدایی بدن مفید است. غذاهای تخمیر شده روند هضم و سم زدایی بدن را بهبود میبخشد، زیرا این غذاها به شکل گیری باکتریهای خوب و سلامت روده کمک میکند.
استرس نداشته باشید:
پس از مصرف یک وعده غذای سنگین خیلی استرس نداشته باشید مخصوصاً اگر یک بار اتفاق افتاده باشد، چرا که استرس پس از افراط در مصرف یک وعده غذایی سنگین میتواند منجر به پرخوری شود.
پروبیوتیک مصرف کنید:
پروبیوتیکها میکروارگانیسمهایی هستند که در ماست و برخی غذاها یافت میشوند و میتوانند به بهبود هضم و جذب غذا کمک کنند.
وعده غذایی بعدی خود را برنامه ریزی کنید:
همیشه برای ادامه روز برنامه ریزی داشته باشید تا در وعده بعدی از پرخوری پرهیز کنید. یک وعده غذایی متعادل شامل پروتئینهای بدون چربی، میوهها و سبزیجات است.
سونا بروید:
اگر بعداز گذشت چند ساعت از مصرف غذای سنگین هنوز به سبکی نرسیده بودید میتوانید تنی به آب بزنید. سونا که معمولاً با دوش آب ولرم همراه است، میتواند به دفع بیشتر سموم بدن، بهبود گردش خون و هم چنین تسکین ماهیچهها و رفع استرس کمک کند، فراموش نکنید استحمام و سونا باید چندین ساعت بعد از مصرف غذا باشد.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 23,دسامبر,2024