به گزارش یزدفردا: حتما می دانید که شستن بعضی از مواد غذایی قبل از پخته شدن ضروری است و از مسمومیت غذایی جلوگیری می کند اما شاید تا به حال نمی دانستید که بعضی از مواد غذایی هستند که قبل از پخت هرگز نباید شسته شوند ، البته داخل سینک ظرفشویی . در این قسمت از نمناک قصد داریم مواد غذایی را به شما معرفی کنیم که قبل از پختن نباید آن ها را بشویید یا بهتراست بگوییم نباید این مواد غذایی را به نحوی بشوییم که باکتری های موجود سطح آنها در آشپزخانه پراکنده شوند .
قارچ
قارچ یک ماده جاذب قوی است و بعد از خیس شدن به راحتی خشک نمی شود بنابراین اگر قرار باشد که این مواد را قبل از پخته شدن بشویید، آب زیادی وارد آنها می شود و طعم غذا را تحت تاثیر قرار می دهند. اگر احساس می کنید که قارچ ها کمی کثیف هستند، با یک عدد دستمال تمیز روی آن ها را پاک کنید و کمی تکان دهید تا گرد و غبار روی آن ها بیرون بریزد اما زیر آب شیر نشوید.
سالاد و سبزیجات بسته بندی شده
اگر برچسب روی بسته بندی کاهوها نوشته شده است که اینها قبلا شسته شده اند، پس بهتر است اعتماد کنید و هم زمان و هم آب بیشتری ذخیره کنید و از شستن آن ها اجتناب کنید. سبزیجاتی که از قبل شسته شده اند، به اندازه کافی با آب و مواد ضدعفونی کننده ترکیب شده اند. در نتیجه لازم نیست که شما دو بار آن ها را بشویید اما اگر دوست ندارید که این گونه عمل کنید، بهتر است که سبزیجات غیر بسته بندی را خریداری کنید و هر وقت خواستید آن ها را بشویید.
تخم مرغ
تخم مرغ هایی که کاملاً اسکراب شده و تمیز می باشند را به دقت بررسی کنید. اگر تخم مرغی خریداری کردید که هیچ اثری از آلودگی و لک روی پوست آن دیده نمی شد، مطمئن باشید که آن ها قبلا شسته شده اند در چنین حالتی لازم نیست که دوباره آن ها را شستشو دهید؛ البته این موضوع برای همه تخم مرغ ها صدق نمی کند.
پاستا
بعضی از افراد عادت دارند که قبل از پخت پاستا آن را زیر شیر آب می شویند اما شستن پاستا باعث می شود که نشاسته آن از بین برود. این نشاسته عاملی برای خوش طعم شدن و افزایش خاصیت پاستا است. پس بهتر است که آن را زیر آب شستشو ندهید.
بعضی از انواع برنج
متخصصان پیشنهاد می کنند که همه انواع برنج ها را نشویید. البته شستن برنج قبل از پخت، بستگی به عوامل مختلفی دارد. مثلا بعضی از آشپزان بر این عقیده هستند برای این که برنج ظاهر سفید تری پیدا کند، باید آن را بشویید و همچنین آلودگی های آن را از بین ببرید اما بعضی از برنج ها به دلیل نداشتن کیفیت لازم با شسته شدن، خاصیت اصلیشان از بین می رود، نشاسته طبیعی آن ها گرفته می شود و برنج به یک ماده توخالی تبدیل می گردد. پس قبل از شستن برنج به نوع آن توجه کنید.
مرغ
شاید تا به حال این گونه فکر نمی کردید؛ اما معمولاً توصیه می شود که گوشت پاک شده مرغ را در زیر آب شستشو ندهید. شستن مرغ خام داخل سینک ظرفشویی باعث پراکنده شدن باکتری ها در کل آشپزخانه می شود و حتی ممکن است این باکتری ها روی سطوح کابینت آشپزخانه هم بنشینند. در نتیجه احتمال مسمومیت غذایی افزایش پیدا می کند. اگر تصمیم به شستن مرغ دارید بهتر است آن را در شرایط کنترل شده بشویید، به عنوان مثال میتوانید آن را در حیاط یا فضایی به دور از آشپزخانه شستشو دهید.
ماهی خام
شستن ماهی خام می تواند خطرات مربوط به شستن گوشت بوقلمون یا همان مرغ را در سینک ظرفشویی داشته باشد. در نتیجه آن هم باکتری های مضر را انتشار می دهد و باعث آسیب دیدگی و انتشار سموم در هوا می شود.
گوشت قرمز
گوشت قرمز مانند گوشت مرغ، قبل از پخته شدن نباید زیر آب قرار بگیرد زیرا رطوبت اضافی داخل آن روی طعمش تاثیر می گذارد. کافی است که این گوشت ها را داخل دستمال های مخصوص آشپزی قرار دهید تا آلودگی و رطوبت اضافه آن را بگیرد. بعد از این که آن ها را از فریزر خارج کردید، صبر کنید تا آب اضافی آن کاملاً بیرون بریزد.
گوشت بوقلمون
بعضی از متخصصان بر این عقیده هستند که گوشت بوقلمون را فقط در یک شرایط باید شستشو دهید که آن هم برای از بین بردن نمک اضافه است. در غیر این صورت لازم به شستن گوشت خام بوقلمون نیست. علت آن هم پخش شدن جرم ها و آلودگی ها در کل آشپزخانه است پس اگر نمیتوانید بدون شستن، این گوشت را مصرف کنید نکات ذکر شده برای مرغ را رعایت کنید.
نکته ی مهم
حتما با خود می گویید مگر می شود این مواد غذایی را بدون شستن مصرف کرد ؟ بله درست است با توجه به اهمیت بهداشت در روال طبخ و آماده سازی غذا در میان ما ایرانی ها به هیچ وجه نمیشود مواد غذایی مثل مرغ را بدون شستشو استفاده کرد . این متن در واقع نتیجه ی تحقیقی علمی است و صرفا برای افزایش آگاهی شما منتشر شده است تا بیشتر درباره ی برخی نکات اطلاعات کسب کنید . نتیجه گیری که می توان از این متن کرد این است که ما نباید این مواد غذایی را داخل سینک ظرفشویی و به نوعی فضای آشپزخانه بشوییم چراکه باکتری های موجود در آنها به سطوح کابینت و ظرفشویی منتقل شده و در نتیجه مواد غذایی دیگر را آلوده می سازند پس بهتر است یا فضای مناسبی برای این کار اختصاص دهیم یا بعد از شستشوی این مواد غذایی ، محیط را با دقت پاکسازی کنیم.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 27,دسامبر,2024