به گزارش پایگاه خبری یزدفردا رسول مشتاقیان روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: مسوول اصلی برگزاری این نمایشگاه خوشه زیلو است که با همکاری ادارهها و ارگانهای مختلف شهرستان به راه اندازی آن به عنوان یک رویداد زیلونما اقدام کرده است.
وی افزود: در این نمایشگاه در قالب برگزاری مسابقه از میان ۲۰۰ تا ۳۰۰ اثر ارسالی و از هر رشته طرح ، نقش ، بافت و محصولهای مرتبط مانند کیف و کفش و مبل ۲۰ اثر انتخاب گردیده و به نمایش گذاشته شده است.
رییس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی میبد ادامه داد: آثار به نمایش گذاشته توسط هیات داوران مورد ارزیابی قرار میگیرد و به سه نفر برتر در هر رشته جوایزی اهدا میشود.
وی به حضور و شرکت ۶ استان در این رویداد هنری اشاره کرد و گفت: هنرمندان و زیلوبافان میبدی در کنار هنرمندان استانهای دیگر مانند تهران ، اصفهان و شهرستان کاشان حضور پررنگی را در نمایشگاه برگزار شده داشتهاند.
وی یادآور شد : نمایشگاه ملی زیلو هر ساله با هدف ارتقای سطح کیفی بافت و طرح و نقش زیلو و محصولهای مرتبط برگزار میشود.
خوشه زیلو، طرحی است که با همکاری شرکت شهرکهای صنعتی و سازمان جهاد دانشگاهی استان یزد در حال اجراست و طی سه تا پنج سال توسعه کسب و کار زیلو را دنبال میکند .
زیلوبافی در میبد سابقهای دیرینه دارد، برخی سابقه آن را به قرن هشتم هـ . ق و دوره مظفریان نسبت میدهند.
زیلو یا پلاس، دست بافته ای زیبا و خاص حاشیه مناطق بیابانی است، این فرش با نوع زندگی مردم منطقه تطابق دارد و بخشی از اعتقادات مذهبی، تاریخ، معماری، طبیعت و گویش مردم این نواحی نیز، بر تار و پود آن نقش بسته است.
زیلو نوعی زیرانداز و کفپوش دست بافت است که با نخ بافته میشود و شباهت زیادی به حصیر دارد و در برخی مناطق ایران استفاده میشود.
قدیمی ترین زیلو مربوط به ۸۵۰ سال پیش است که در موزه میبد نگهداری می شود، نفیسترین زیلوی میبد نیز متعلق به قرن ۱۲ هجری قمری است که بر روی آن ۲۴ سجاده طراحی شده و در حاشیه آن نام واقف و تاریخ هزار و ۱۱۸ هجری قمری نقش بسته است.
بیش از ۳۰۰ زیلو باف در زمینه بافت و عرضه آن در شهرستان میبد فعالیت دارند.
مرکز شهرستان ۱۰۵ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد قرار دارد.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 10,ژانویه,2025