یزدفردا :استاد محمود فرشچیان نگارگر پرآوازه ایرانی با حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد خاتمی دیدار و گفت‌وگو کرد.
در این دیدار صمیمانه سیدمحمد خاتمی از استاد محمود فرشچیان به عنوان سرمایه بزرگ معنوی برای تاریخ، هنر و فرهنگ ایران زمین یاد کرد و گفت: در کنار هنر قابل تحسین فرشچیان، اخلاق، منش و ادب این استاد نگارگری ستودنی است.
خاتمی افزود: هر کس ایران را دوست دارد به فرشچیان و هنر یگانه او علاقه‌مند است و ارادتش به فرشچیان جنبه عمیق‌تر دارد زیرا به ایران عزیز ارادت دارد.
وی بنیان تمدن نوین اسلامی را در ایران دانست و گفت: ایران سرزمینی است که خاطرات جمعی ما ایرانیان در آن شکل گرفته است و پیش از آن‌که از بعد جغرافیا به سرزمین ایران نگاه کنیم، کشور ما از بعد تاریخی منشا خدمات فراوانی به بشریت و اسلام بوده است و بسط تمدن اسلامی، مدیون ایران و مفاخر بزرگ ایرانی است.
رییس مؤسسه بین‌المللی گفت‌وگوی فرهنگها و تمدنها در ادامه گفت: شکل گرفتن فرهنگ غنی و دوست داشتنی در ایران محصول ظرفیتی است که اسلام و تشیع به این سرزمین داده است و از موقعیت فوق‌العاده مهم و ژئواستراتژیک و ژئوپلتیک در منطقه برخوردار است و ایران باید از این ظرفیت موقعیت و فرصت‌هایی که انجام می شود به خوبی در جهت تامین منافع ملی استفاده کند.
سیدمحمد خاتمی از فرشچیان به عنوان استادی عزیز و بی نظیر یاد کرد و ضمن  تحسین  پنجمین مجموعه آثار وی که از سوی خانه فرهنگ و هنر گویا منتشر شده است؛ گفت: روح ایرانی توام با لطافت‌های اسلام و تشیع در آثار این هنرمند ایرانی موج می زند و فرشچیان یکی از قله‌هایی است که اگر روح و جان انسان به این قله نزدیک شود می تواند بر فراز آن روح ایران بزرگ را ببیند.
رییس‌جمهور سابق کشورمان با اشاره به آثار متعدد استاد فرشچیان درباره پیامبران و ادیان ابراهیمی (اسلام، مسیحیت و یهودیت) پیشنهاد کرد که با همکاری مؤسسه بین المللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها و استاد فرشچیان مجموعه ای از آثار در قالب نمایشگاه و کتاب تهیه شود و عرضه گردد كه استاد محمود فرشچیان نیز از این موضوع استقبال کرد.
در این دیدار استاد محمود فرشچیان با تجلیل از خدمات سیدمحمد خاتمی در عرصه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی با ذکر خاطره‌ای از سفر سیدمحمد خاتمی به نیویورک و دیدار وی با ایرانیان مقیم آمریکا گفت: در چند سفری که آقای خاتمی به نیویورک آمد و در جمع ایرانیان مقیم آمریکا سخنرانی کرد، ایرانیان با شنیدن سخنان تحسين برانگیز خاتمی و به خاطر حسن نیت وی به ایرانی بودنشان افتخار می کردند.
استاد فرشچیان افتتاح و راه‌اندازی موزه فرشچیان در سعدآباد را از یادگارهای دوران ریاست جمهوری سیدمحمد خاتمی دانست و گفت: خوشبختانه امروز این گنجینه یکی از پربیننده‌ترین موزه‌های ایران است.  
 
 
 
یزدفردا
 
 
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا