محمدرضا حکیمی شامگاه شنبه در نشست شورای آب شهرستان بافق با بیان این مطلب که آب یکی از بزرگترین چالشها و دغدغههای مسئولین کشور است، اظهار داشت: اگر روند کاهش بارشها و برداشت بیرویه آب از چاهها ادامه یابد و اقدامات حفاظتی اساسی صورت نگیرد، حیات استان به خطر میافتد.
وی افزود: آمارها، از 15 سال گذشته تا به حال 20 درصد کاهش بارندگی را نشان میدهند و پیشبینی شده با توجه به پدیده تغییر اقلیم تا 20 سال آینده نیز 20 درصد کاهش بارندگی داشته باشیم.
مدیر حفاظت و بهرهبرداری آب منطقهای یزد با بیان این مطلب که استان یزد آب سطحی ندارد و تمام منابع آبی آن از آب زیرزمینی تأمین میشود، افزود: تغذیه سفرههای آب زیرزمینی نیاز به بارندگی خوب چه از نظر زمانی و چه از نظر مدت بارش دارد تا روان آب ایجاد و رودخانهها جاری شوند و سفره آب زیرزمینی تغذیه گردد ولی بارندگی در استان یزد با توجه به میزان بارندگی و مدت بارشها در حدی نیست که روان آب قابل توجهی ایجاد نماید و باعث تغذیه سفره آب زیرزمینی شود.
حکیمی اعلام نمود: تنها دشتی که در شهرستان بافق آزاد است دشت "کویر درانجیر" است که با پیگیری انجام شده، گزارش ممنوعیت دشت در دست تهیه بوده و در آینده نزدیک به عنوان دشت ممنوعه اعلام میشود.
وی ادامه داد: در سال گذشته طرح خاموشی زمستانه چاههای کشاورزی برای اولین بار در استان اجرا گردید که در این طرح حدود 44 میلیون متر مکعب آب صرفهجویی شد.
وی تصریح کرد: مدت زمان خاموشی زمستانه چاههای کشاورزی در سال گذشته به طور متوسط یک ماهه بود که امسال این زمان حداقل به 45 روز افزایش مییابد و با هماهنگی کشاورزان، مدیر جهاد کشاورزی، نماینده محیط زیست و شرکت آب منطقهای یزد برنامهریزی و اجرا میشود.
حکیمی با بیان اینکه همکاری کشاورزان در این طرح از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و مدیریت مصرف آب در بین کشاورزان باید به یک فرهنگ تبدیل شود، خاطرنشان کرد: از دیگر اقدامات حفاظتی، اصلاح و تعدیل پروانههای بهرهبرداری چاه کشاورزی براساس جدول آب قابل برنامهریزی و دستورالعملهای ابلاغ شده از وزارت نیرو است.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 01,ژانویه,2025