به نام گفتگو به كام . . . . .

یزدفردا -دکتر محمد حسن نجفی: بسيار توصيه شد ، هم از جانب خود آقاي خاتمی و هم دو ستانی كه یا همفكر و یا بنا به مصلحتی همراه ایشان ! كه اكنون كه فرصتی برای یزد با حضور اندیشمندان غرب ( با كلی عنوان و پست سیاسی و اجرائی سابق ) پیش آمده فضا در اختیار ایشان باشد برای گفتگوی تمدنها و نیز دوری گزیدن از حرفهایی از جنس سیاست و انتخابات 1 و بگذاریم در این یك روزه همه حرفها برای این باشد و بس ( یك گفتگوی تمام عیار از نوع یك طرفه ) همه امكانات شهر را هم بسیج كنیم از صدا و سیما گرفته تا بقیه برای آنكه حد اكثر بهره را از این نشست ( شامل مطرح شدن یزد و اعلام یزد بستر گفتگو – نشست ما سیاسی نیست - خاتمی باید بیاید – اسرائیل حالا همه قبولش دارند و ......) ببریم اصلا مگر در تاریخ ایران از مادها تا هخامنشیان و تا همین نزدیكیها ایران این چنین در راس توجهات جهانی بوده ؟ هدف برنامه مان كه مشخص است فقط كفتمان است3  البته نبایدبگذاریم مخالفی بیاید در مجلس ما ! تا میهمانان نفهمند كه این ایده ! مخالفی هم در ایران دارد فرصت بحث هم ندهیم چون هدف برنامه گفتگوئی است از جنس گپ دوستانه ( نظریه ای با موافقین تمام عیار كه د جلسه حاضرند ) آخرش هم همه خوشحال كه خوشبختانه این گونه نشستها علیرغم این همه هجوم از جانب اقتدار گرایان حتی یك مخالف هم نداشت 4 . .ما هم نشستیم و فقط گوش دادیم و در این فضای گفتگو بسیاری از مطالبی كه برای قهمیدنش باید مدتها وقت صرف میشد فهمیدیم ! از جمله اینكه ، آهای اقتدار گرایان ! چرا مخالفت میكنید و نمی آیید این اندیشه ناب راشما هم بپذیرید و انتشار دهید ؟ 5
آهای شمایان كه قانون گریزی در سرلوحه كارتان است ببینید چقدر ما قانون را دوست داریم و به آن پایبندیم6 هرچند میگوئیم در جهت خلاف قانون اساسی رفراندوم بگذارید و بر خلاف شریعت اسلام مرتد را ببخشیدو تازه آنرا در ظرف گفتگو ببینید 7 !
‌از كلام امام كه فرمودند میزان رای ملت است تفسیر كنید كه مشروعیت با رای مردم است 8 آهای دولتیها چرا از ابزار دولتی برای طرح این نظریه استفاده نمیكنید ؟ 9 مگر این اندیشه چه چیزی كمتر از نظریات رهبران ایسم دارد كه این همه كتابهایشان در ایران است ؟ چرا نمی آیید فضای گفتگو ها را به اندیشه و منش ما پایه ریزی و پیگیری كنید و بروید حتی كشور دوست وبرادر اسرائیل راا كه بلاخره خیلیها قبولش دارند 10 را هم به بهانه همین گفتگو به رسمیت بشناسید ؟ ،‌تازه مگر رحیم مشائی خودتان هم همین را نگفته بود ؟ اصلا چرا حالا كه آقای خاتمی خودش نمیخواهد به عنوان چهره مطرح باشد و فقط در پی گسترش ایده خود آنهم به شكلی كاملا علمی و در فضای گفتگوهای غیر دولتی است چرا شما به او و نظریاتش احترام نمیگذارید ؟ شما چكار دارید كه ما این همه میگوئم خاتمی خاتمی و فراموش كرده ایم بگوئم گفتگو گفتگو ؟ به شما چه ربطی دارد كه همه هدف ما هم به جای تبیین نظریه ایشان شده سخنوری پیرامون شخص ایشان ؟ و به جای بسط اندیشه خاتمی به دنبال نام خاتمی و طرح یزد هستیم (؟) 11 چكار دارید كه از تبار یزد فقط ما تشخیص میدهیم چه كسی فخر است و نام آور تازه مگر ما كار به دولت داریم ؟ حرف ما گفتگوست 12 و البته حتما راه و روش و منش ما فقط را ه انقلاب است كه نپرداختن به آن نشانه دوری از آرمان امام و انقلاب است 13 ( آرمان شهدا هم البته بنا به تعریف اصلاحات چون اكثرا بعد از خرمشهرند باید تجدید نظر شوند ) آی سیمائیان چرا این همه شور و اشتیاق ما برای نرسیدن به قدرت را نمایش ندادید ؟ مگر نمیبینید ما از نشریات بومی دعوت نكردیم كه كلاس كارمان پائین نیاید ؟ چرا شما ملی عمل نكردید و نیامدید و اگر آمدید فقط برگشتید ؟ 14
آی مردم هدف ما از این نشستن مشخص است ! چكار دارید كه خبرگزاریهای آنور و اینور دنیا میگویند برای ریاست جمهوری است !‌15
مردیم از بس داد زدیم قدرت برای ما هیچست ! برای آنكه یزد را پایتخت جهان كنیم این همه پول خرج كردیم ، از آن همه جا این همه آدم آوردیم حالا شما هی بگوئید اینها به دنبال جهانی شدن حقیقت نیستند و فقط خودشان را میبینند ! اگر اینطور بود كه ما از جیب میهمانان برای اجرای این برنامه كه اینقدر مشتاق بسط اندیشه اند استفاده نمیكردیم ؟

 
پی نوشت ها
1– یزد فردا - بیانیه بنیاد باران - بنیاد باران یزد توجه اصلی خود را به موضوع اصلی همایش یعنی تجلیل از ایده گفت و گوی تمدن ها و نقش یزد به عنوان بستر تمدن باستانی و مظهر گفت و گو معطوف خواهد نمود.
2 - یزد فردا - سید حمید كلانتری ---- دست اندرکاران برگزاری سفر بویژه نشست لازمست حداکثر دقت و توجه خود را به برقراری نظم ، مدیریت مناسب ، تقسیم کار دقیق و رعایت تمام نکات قابل توجه ، بویزه حسن برخورد و اخلاق شایسته و صمیمانه کلیه عوامل را با مهمانان معطوف دارند ، این رویداد ویژه را بویژه در حسن استقبال و بدرقه ، همراهی و هدایت نمایند.
- یزد فردا - بیانه بنیاد باران ، نشستی با هدف یک معرفی و یک تقدیر، معرفی یزد به عنوان مهدتمدن، علم و اندیشه و مظهر گفتگو و تقدیر از یک اندیشمند فاطمی –مقاله - امروز یزد را می توان و باید بستر تمدن باستانی ومظهر گفتگو دانست - - که فرزند این دیار با اتکاء به پیشینه فرهنگی و زیستن در این دیار منادی گفتگو شد و نه ایران که بزرگترین همراهی جهانی را از آغاز تاریخ این سرزمین به ارمغان آورد -- ملاحسینی – مقاله - موضوع اصلی صحبت در اینجا فرصتهایی است كه سرمایه ای به نام خاتمی و یا مثل خاتمی برای مكانی به نام یزد و مردمان آن ایجاد كرده اند،---، چه دوست داشته باشیم و چه نداشته باشیم باید قبول كنیم كه در حال حاضر برای استان ما شخصیتی مثل خاتمی، سرمایه ای غیرقابل انكار است
4   - ) یزد فردا - بیانه بنیاد باران- نشست سرشار از شور و احساس و نشاط و محبت بود. حضار صمیمانه‏ترین احساسات خود را صادقانه نثار شخصیت برجسته و افتخار ملت ایران خاتمی عزیز نمودند و مراتب عشق و ارادت خویش را به خدمات و تلاشهای ارزنده و ماندگار ایشان در اعتلای ایران سرافراز اسلامی . . . . .
5-یزد فردا – محمد امامی واقعیت هایی که در جهان اسلام و حتی میهن اسلامیمان ایران که خود مبتکر طرح گفت و گوی فرهنگ ها و تمدن هاست مشاهده می کنیم ، تلاش‌های گسترده‌ای که به‌منظور اصلاح امور و فراهم آوردن زمینه گفت و گو، چه در گستره داخلی و چه در سطح جهانی، صورت گرفت با مخالفت و عکس‌العمل شدید گروه‌های سنتی اقتدارگرا مواجه شده است گر چه رسانه های داخلی به ویژه رسانه ملی و رسانه های رسمی قدر و ارزش این رویداد را نشناختند و به مخاطبان آگاه خود بی اعتنایی کردند و کار را به جای رساندند که صدا و سیمای یزد نه تنها در بخش خبری دیشب خود به سفر میهمانان خارجی و شخصیت های مطرح داخلی و بین المللی اشاره ای نکرد ، بلکه حتی خبر دیدار این جمع را با مقام رهبری به تیغ سانسور سپرد!
6 - یزد فردا - :محمد امامی - (آنها ) گسترش اصلاحات و برقراری حاکمیت قانون را تهدیدی برای ادامه حیات سیاسی و تحدید حیطه قدرت و از دست دادن منافع خود می‌بینند.(ما نه) .
7 -خاتمی - برای اولین بار در دوران اصلاحات، با وجود افتخاری که جمهوری اسلامی داشت و در زمان امام (آیت الله خمینی) نیز وجود داشت که هیچ‌کس را بخاطر اعتقادش مورد اتهام قرار نمی‌دادند، یک انسان مسلمان، عاقل، دانشمند، متعهد و معتقد، (هاشم آغاجری) را به اتهام ارتداد به اعدام محکوم کردند.»(توضیح – حافظه ما میگوید امام حتی در جریان گزارش رادیوئی از حق كوتاه نیامده علاوه بر ابلاغ حكم ارتداد دستور اجرای احكام برای متولی و ... را نیز دادند ) سلمان رشدی كه بماند !
8-خاتمی : تلاش ما این بود که مردم باور کنند میزان، رای ملت است و قدرت امر زمینی است و مشروعیت قدرت منوط به حضور مردم و رضایت آنهاست .
9- شایسته است دستگاههای ذیربط استان بویژه سازمان میراث فرهنگی ، صدا و سیمای مرکز استان با اغتنام فرصت نسبت به پیش بینی و تدارک تمهیدات لازم در بازدیدها و تهیه گزارش و مصاحبه های متنوع با شخصیت های شرکت کننده در مراسم ، در حسن برگزاری و انعکاس مطلوب برنامه ها مساعدت و عنایت نمایندو همه جریانها و گرایشها بویژه سایتها و نشریات محلی(با استقبالی كه با دعوت از ایشان شد !! ) ، از منظر منافع ملی و حفظ حرمتها و حریم ها موضوع را به خوبی همراهی نمایند تا انشاءالله یاد و خاطره ای همیشه ماندگار و زیبا در اذهان حاضران در استان دارالعلم و دارالعباده ، از یزد و یزدیها باقی بماند.
10-یزد فردا – شیرین افشار(از محو و حذف كشوری می‌گوید كه به هر حال دیگران به رسمیت می‌شناسندش .
11 -یزد فردا – محمد امامی مقاله – دكتر جلالی مقاله( تردیدی نیست که خاتمی آدم مهمی ست) – ملاحسینی اردكانی مقاله - شخصیتهایی كه گاه آنچنان از ظرف تعلقات خود فراتر می روند و به حدی می رسند كه سایرین به آنان متعلق می شوند – ، چه دوست داشته باشیم و چه نداشته باشیم باید قبول كنیم كه در حال حاضر برای استان ما شخصیتی مثل خاتمی، سرمایه ای غیرقابل انكار است .
12 - یزد فردا – شیرین افشار(به‌ویژه آنكه در سه سالی كه دولتی دیگر بر سر كار نشسته، گفت‌وگوی تمدن‌ها و مدارا با كشورهای دوست و حتی دشمن به محاق رفته و جهانیان تصویری مغایر با تصویر سه سال قبل، یعنی دوران دولت خاتمی از ایران عرضه می‌كنند. در سه سالی كه دولتی دیگر بر سر كار نشسته، گفت‌وگوی تمدن‌ها و مدارا با كشورهای دوست و حتی دشمن به محاق رفته و جهانیان تصویری مغایر با تصویر سه سال قبل، یعنی دوران دولت خاتمی از ایران عرضه می‌كنند اگر رئیس‌جمهور خاتمی، مرد لبخند و دوستی بود و از اصلاحات سخن می‌گفت، رئیس‌جمهور احمدی‌نژاد مردی است از جنس انقلاب رئیس‌جمهور احمدی‌نژاد مردی است كه در دوران سه ساله حضور او و همراهانش در دولت، چهار قطعنامه علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد به تصویب رسیده و اتهامات و تردیدهای بسیاری درباره انحراف‌ از فعالیت صلح‌آمیز هسته‌ای و نقض موازین حقوق بشر متوجه ایران شده‌ و مواضع رئیس‌دولت در ورق‌پاره خواندن قطعنامه‌ها و اسناد بین‌المللی، جهانیان را به خشم آورده‌است. در چنین شرایطی است كه تفاوت‌های دو رئیس‌جمهور نه تنها به چشم ایرانیان بلكه به چشم جهانیان می‌آید و صلح‌جویان و آرامش‌طلبان در جهان و ایران كه بیم بروز فاجعه‌ای دیگر در منطقه خاورمیانه دارند، را به فكر و عمل برای نشان دادن چهره‌هایی دیگر از ایرانیان می‌اندازد. شاید اغراق‌گونه باشد كه تفاوت‌های دو رئیس‌جمهور فقط و فقط به گفتار و كردار شخصی آنان نسبت داده شود، زیرا هر یك از آنان نماد جریانی محسوب می‌شوند.جریان یك‌سو نماد گفت‌وگو و تنش‌زدایی در عرصه بین‌الملل است و در سوی دیگر،
13- یزد فردا – محمد امامی -. تلاش برخی از نهادهای ارزشی برای ایجاد موج های کاذب در دانشگاه یزد و ورود غیرقانونی و مخالف با اندیشه های امام راحل (ره) به مناقشه های سیاسی بود که البته از نظر دوست داران امام و انقلاب اسلامی مخفی نماند. موضوعی که بدون هرگونه توضیحی میزان صداقت آنان را در همراهی با آرمان های انقلاب و خط روشن امام نشان داد.
14-یزد فردا – محمد امامی :گر چه رسانه های داخلی به ویژه رسانه ملی و رسانه های رسمی قدر و ارزش این رویداد را نشناختند و به مخاطبان آگاه خود بی اعتنایی کردند و کار را به جای رساندند که صدا و سیمای یزد نه تنها در بخش خبری دیشب خود به سفر میهمانان خارجی و شخصیت های مطرح داخلی و بین المللی اشاره ای نکرد ، بلکه حتی خبر دیدار این جمع را با مقام رهبری به تیغ سانسور سپرد!

 15- كیهان - دو خبرگزاری آمریكایی و انگلیسی در پروژه ای تعریف شده و با همراهی برخی عناصر سیاسی داخلی حضور چند سیاستمدار بازنشسته غربی در همایش «دین در دنیای معاصر» را «نشانه حمایت جهان از ریاست جمهوری خاتمی» خواندند. سایت بنیاد یاران و خبرگزاری اصلاح طلب ایلنا هم بلافاصله با ذوق زدگی به بازتاب وسیع گزارش های آسوشیتدپرس و رویتر پرداختند ایلنا : به نقل از خبر گز اسوشیتد پرس - به‌‏رغم این موضع‌‏گیری خاتمی، اصلاح‌‏طلبان ایران تلاش می‌‏كنند تا حضور رهبران سابق جهاني از جمله «ماري رابينسون»، رئيس‌‏جمهوري ايرلند، «رومانو پرودي» و «ليونل ژوسپن»، نخست‌‏وزيران سابق ايتاليا و فرانسه را به نوعي حمايت از حضور خاتمي در انتخابات آينده تفسير كنند.اين گزارش مي‌‏افزايد: در همين راستا «مصطفي تاج‌‏زاده»، يكي از اصلاح‌‏طلبان ايران گفت: «كشور ما در خطر است. براي نجات ايران از ويراني و فاجعه، خاتمي بايد وارد عرصه انتخابات شود. وي افزود: شرايط كنوني جامعه ايران پيشنهاد عدم شركت در انتخابات را براي خاتمي دشوار كرده است. لحن خاتمي نيز نشان مي‌‏دهد كه براي شركت در انتخابات نسبت به گذشته جدي‌‏تر فكر مي‌‏كند.» همچنين «مجيد انصاري»، معاون پيشين رئيس‌‏جمهوري ايران معتقد است كه پيشرفت‌‏هاي اخير از آمادگي خاتمي براي شركت در انتخابات حكايت مي‌‏كند. وي دراين باره به آسوشيتدپرس گفت: اكنون احتمال حضور خاتمي در انتخابات سال آينده بسيار بيشتر شده است.آسوشيتدپرس در پايان تاكيد مي‌‏كند كه مهمانان خاتمي به دليل نگرانی از اينكه به مداخله در امور داخلي ايران متهم شوند از اظهارنظر درباره كانديداتوری احتمالی خاتمی در انتخابات رياست‌‏جمهوری آينده ايران خودداری كردند. خبر ايلنا : 451557

یزدفردا

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا