تاج‌زاده :بوش دروغ می‌گوید كه به اصلاح‌طلبان كمك می‌كند !
یزدفردا :«مصطفی تاج‌زاده» اظهار كرد: در صورت حضور خاتمی در انتخابات ریاست‌جمهوری دهم، حول خاتمی برنامه‌های خود را ارائه خواهیم كرد و اگر نیاید، نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری معرفی نمی‌كنیم، مگر آن كه با برنامه مشخص و روشنی باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عضو شورای مركزی جبهه مشاركت ایران اسلامی در نشستی با عنوان كابینه نهم كه از سوی انجمن اسلامی دانشجویان دانشكده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: از آنجا كه جامعه مدنی نهادینه نشده و مناسبات، حزبی و سیاسی نیست، گاهی تاثیرگذاری اشخاص در جامعه بسیار بیشتر از احزاب است، به همین دلیل تاكیدات ما به دلیل همین تاثیرگذاری بیشتر به اشخاص منوط می‌شود.
وی خاطرنشان كرد: در حال حاضر آن چه از طرف گروه اصلاح‌طلب پذیرفته شده آن است كه هر گروه اصلاح‌طلب نامزد خود را معرفی و تبلیغات كند، سپس در بهمن یا اسفند ماه سال جاری در مكانیزمی محبوب‌ترین نامزد اصلاحات معرفی و آن فرد در انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌نام و خود را به عنوان نامزد اصلاح‌طلبان به مردم معرفی كند و نامزدهای انتخاباتی همه‌ی گروه‌ها به نفع این فرد كنار بروند.
تاج‌زاده ادامه داد: در این صورت اگر نامزد اصلاح‌طلبان رد صلاحیت شود ما در آن زمان به همه جامعه اعلام می‌كنیم كه در انتخابات شركت نخواهیم كرد. در چنین شرایطی هیچ‌گاه نخواهند پذیرفت كه كل اصلاح‌طلبان در انتخابات شركت نكنند و بر این اساس نمی‌توانند رد صلاحیت كنند و به باور ما انتخابات خوبی با این شرابط برگزار می‌شود؛ البته در غیر این صورت با دیدن تفرقه در بین اصلاح‌طلبان در شرایطی دست به رد صلاحیت برخی از آن‌ها می‌زنند.
وی خاطرنشان كرد: با توجه به مجموعه شرایط و مخاطراتی كه ایران را تهدید می‌كند و موقعیت كشور در منطقه، اگر خاتمی بیاید حداقل‌هایی رخ می‌دهد و اگر شرایط مساعد باشد حداكثری رخ می‌دهد، حداقل آن است كه با حضور خاتمی بخش‌های قابل توجهی از تحریم‌ها برداشته می‌شود و قطار مدیریتی كشور در ریل صحیحی می‌افتد و می‌توان مشكلات را تحمل كرد.
وی در بخش دیگر سخنانش خاطرنشان كرد: عبدالله نوری صلاحیت ریاست‌جمهوری را دارد اما دفاع ما از خاتمی به دلیل داشتن مجموعه شرایط و احتمال پیروزی‌اش است.
تاج‌زاده گفت: حرف ما با نخبگان این است كه آن‌ها شرایط دوران زنان در دولت خاتمی را با شرایط دوران كنونی مقایسه كنند و آن‌گاه دست به انتخاب بزنند.
عضو شورای مركزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در پاسخ به پرسشی مبنی بر این كه اگر شرایط كنونی مردم بار دیگر در رفراندومی شركت كنند، فكر می‌كنید مجددا به این نظام رای خواهند داد یا خیر؟ گفت: امام در بهشت زهرا جمله‌ای را فرمودند كه اگر به آن عمل شود نجات كشور را شاهد خواهیم بود. این جمله این محتوا را داشت كه هر نسلی حق دارد سرنوشت خود را تعیین كند.
تاج‌زاده ادامه داد: یكی از معیارهای تعیین‌كننده نظام مشروع برگزاری انتخابات و میزان مشاركت مردم در آن به صورت نسبی است. بر این اساس با نگاهی به انتخابات برگزار شده در طول 30 سال گذشته می‌توان گفت معدل حضور مردم در انتخابات پیش از 50 درصد بوده است. این موضوع نشان می‌دهد كه بیش از نیمی از جامعه جمهوری اسلامی را در صورت پاسخ‌گویی به مطالبات‌شان پذیرفته‌اند.
وی تصریح كرد: در صورت برگزاری رفراندوم در كشور، اگر ایران در مقابل رژیم‌هایی كه اپوزیسیون‌ها و سلطنت‌طلب‌ها پیشنهاد می‌كنند قرار گیرد، مطمئنا جمهوری اسلامی بیش از بقیه‌ی آن‌ها رای خواهد آورد؛ چرا كه نظم و ثبات سیاسی كشور از این جهت حفظ می‌شود؛ اما ممكن است رفتارهای مختلف جامعه را به سمتی سوق دهد كه مجبور شود از سیستم دوری كند.
عضو شورای مركزی جبهه مشاركت ایران اسلامی در ادامه اظهار كرد كه یكی از دلایل تلاش برای برگزاری انتخابات مطلوب آن است كه درصد عظیمی از شهروندان بدانند كه در سرنوشت كشور موثر هستند یا نه و افزود: در این صورت برای آن‌ها مهم نیست كه چه نظامی وجود داشته باشد.
تاج‌زاده همچنین در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر این كه اخیرا جورج بوش در سخنانی عنوان كرده اصلاح‌طلبان ایرانی هیچ پشتیبانی به جز بوش ندارند، گفت: یكی از مشكلات اصلاح‌طلبان در ایران و دموكراسی‌خواهان، بوش است؛ چرا كه بوش دروغ می‌گوید كه به اصلاح‌طلبان كمك می‌كند. منظور بوش از این سخنان همان سلطنت‌خواهان و اپوزیسیون‌هاست.
وی ادامه داد: در زمان دولت خاتمی بوش پس از اشغال افغانستان، ایران را محور شرارت عنوان كرد و به اصلاح‌طلبان ضربه زد، در چنین شرایطی تا امثال خاتمی سر كار باشند ایران را نمی‌توان تحریم كرد، ولی اگر ایران تهدید‌آمیز جلوه داده شود می‌توان انواع جنگ‌ها را علیهش ترتیب داد.
تاج‌زاده افزود: در طول هفت سال گذشته یعنی از سال گفتگوی تمدن‌ها به بعد،‌ بن‌لادن بوش را و بوش بن‌لادن را تقویت كرد؛ به گونه‌ای كه بوش با عملكردش بن‌دلان را كه فردی تروریست است و باید منزوی باشد محبوب كرد و بن لادن هم باعث شد بوش كه در انتخابات با 25 درصد رای آورد محبوب شود.
وی در ادامه گفت: اگر بوش قصد داشت اصلاح‌طلبان را تقویت كند هیچ‌گاه چنین سخنانی را بیان نمی‌كرد كه این گونه تحت فشار قرار بگیرند، بلكه در دوران خاتمی تحریم‌ها را علیه ایران برمی‌داشت. از آنجا كه رفتار خاتمی صلح‌طلبی را در جهان تقویت می‌كند آن‌ها با اصلاح‌طلبان مخالف هستند.
تاج‌زاده درباره انتخابات ریاست‌جمهوری آمریكا نیز گفت: بیشتر افكار عمومی آمریكا از اوباما به عنوان رییس‌جمهور آینده آمریكا طرفداری می‌كنند، از سوی دیگر اوباما اولین نامزدی است كه 200 هزار نفر در برلین برای سخنرانی‌ا‌ش گرد هم آمدند كه این موضوع نشان می‌دهد اروپاییان از جنگ خسته شده‌اند.
عضو شورای مركزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی افزود: كسانی كه بیشترین دغدغه‌شان دموكراسی و حقوق شهروندی در سراسر جهان است از اوباما دفاع می‌كنند، اما با این وجود پیروزی مك‌كین یا اوباما در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریكا هیچ ارتباطی به انتخابات ایران ندارد و چنین تصوری در ملت ایران نیست.
تاج‌زاده تصریح كرد: فرض كنیم حمایت‌های بوش صادقانه باشد، با این وجود تصور ما این است كه ملت ایران خود باید در مورد سرنوشتش تصمیم‌گیر باشد تا دموكراسی پایدار در كشور رخ دهد. در این رابطه می‌توان وضعیت افغانستان و عراق را دید كه بعد از هفت سال آمریكا تازه تصمیم گرفته با طالبان مذاكره كند.
به گزارش ایسنا، عضو شورای مركزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در ادامه با تاكید بر این كه اصلاح‌طلبی بدین معنی نیست كه به هر قیمتی به قدرت دست یافت، بلكه به معنای تغییر رفتار است كه نمونه‌ی این تغییر رفتار را می‌توان در دوران خاتمی مشاهده كرد، اظهار كرد: اگر در آمریكا صادقانه‌ترین و مردمی‌ترین رییس‌جمهور بر سر كار آید به دلیل آن كه آن‌ها سوگند خورده‌اند تا از موضع مردم‌شان دفاع كنند، گاهی از شاه و گاهی از اقتدارگرایان و اصلاح‌طلبان دفاع می‌كنند.
تاج‌زاده در ادامه گفت: امروز كسانی كه انتخابات گذشته را تحریم كرده‌اند به این نتیجه رسیده‌اند كه نامزد مورد نظر خود را معرفی و برای پیروزی‌اش تلاش كنند، بر این اساس بهتر است آن‌ها با معرفی نامزد‌شان به فعالیت بپردازند، آن‌گاه اگر نامزد مورد نظر آن‌ها ردصلاحیت شد نظرشان را بگویند؛ چرا كه اگر از ابتدا اعلام شود قصد حضور در انتخابات را ندارند به معنای خودكشی از ترس مرگ است. در این صورت برخی افراد امید‌شان برای نابودی آن‌ها بیشتر می‌شود.
تاج‌زاده با تاكید بر این كه ما طلبكار ملت نیستیم، گفت: در انتخابات ریاست‌جمهوری دلایل مختلفی برای شكست وجود داشت كه یكی از آن‌ها تحریم انتخابات از سوی برخی و یا خطاهای خودمان بود. از این رو ما طلبكار ملت نیستیم؛ چرا كه حق آن‌هاست كه هر كسی را دوست دارند انتخاب كنند.
وی افزود: اگر برخی بر این باور بودند كه با آمدن خاتمی،‌ وی با دیگران تعامل می‌كند مطمئنا برای خاتمی فرش قرمز پهن می‌كردند. آن‌ها می‌گویند خاتمی رییس‌جمهور باشد اما روش‌های آن‌ها را اجرا كند؛ از این رو می‌توان گفت هزینه‌هایی كه تاكنون خاتمی و اصلاح‌طلبان داده‌اند به دلیل در پیش گرفتن روش‌هایشان است.
این فعال سیاسی گفت: برخی به خاتمی می‌گفتند شما رییس‌جمهور باشید اما توجهی به فعالان سیاسی و دانشگاه‌ها نداشته باشید و در چنین شرایطی بود كه خاتمی عنوان كرد برخی رییس‌جمهور تداركاتچی می‌خواهند. معنی این سخن آن است كه آن‌ها رییس‌جمهوری می‌خواهند كه كاری به هیچ چیز نداشته باشد.
به گزارش ایسنا، ‌تاج‌زاده درباره آمار حضور مردم در انتخابات نیز گفت: آمار آرای مردم در انتخابات محرمانه نیست بلكه رایی كه آن‌ها به صندوق می‌اندازند محرمانه است؛ از این رو باید این آمار به مردم اعلام شود و حق مردم نیز چنین است. باید تلاش شود چنین ضوابطی تصویب شود تا همواره سلامت انتخابات تضمین شود.
عضو شورای مركزی جبهه مشاركت ایران اسلامی با بیان این كه بیشترین تاكیدات در تقویت نهادهای مدنی مربوط به دوره خاتمی است،‌ اظهار كرد: تلاش برای تقویت نهادهای مدنی، تلاش برای داشتن حداقل آزادی‌های سیاسی است تا نخبگان در این زمینه نظریاتشان را اعلام كنند.
تاج‌زاده در ادامه در توضیح ثبات سیاسی در كشور گفت: هنوز به ثبات سیاسی كامل نرسیده‌ایم. مهم‌ترین حرف اصلاح‌طلبی نیز دكترین امنیت است؛ یعنی ایران پایدار نخواهد بود مگر آن كه حاكمان و مردم احساس امنیت كنند. از سوی دیگر هرگاه در جامعه ما اصلاحاتی شكل گرفت باثبات‌ترین دوره‌ها گذرانده شد.
وی گفت كه اگر خاتمی همزمان با یازده سپتامبر رییس‌جمهور نبود، آمریكا بعد از افغانستان به ایران حمله می‌كرد؛ چرا كه در آن زمان آمریكا آن قدر مغرور بود و افكار عمومی را مستعد می‌دانست كه چنین كاری را انجام می‌داد.
تاج‌زاده با بیان این كه مردم در طول هشت سال اصلاحات احساس امنیت می‌كردند، ‌گفت: ‌با وجود مشكلات اقتصادی، اجتماعی و غیره مردم در این دوران احساس امنیت می‌كردند. از سوی دیگر هیچ دولتی نمی‌تواند در كوتاه مدت این مشكلات را حل كند.
وی ادامه داد: اگر خاتمی در انتخابات پیروز و رییس‌جمهور شود باز بحران وجود خواهد داشت اما با این وجود برآیند عملكرد دولت علی‌رغم وجود بحران‌ها مهم است؛ چرا كه شاهدیم امروز بازار تهران در شرایطی كه نفت بالای 100 دلار به فروش می رسد تعطیل شد و این نشانه‌ی خوبی نیست.
تاج‌زاده در ادامه با تاكید بر این كه ثبات كامل برای كشوری است كه دموكراسی كامل دارد، خاطرنشان كرد: راه ثبات جلب رضایت بیشتر مردم است.
تاج‌زاده هم‌چنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره تغییرات كابینه نهم گفت: مردم‌ برایشان مهم نیست كه چه كسی وزیر باشد؛ آن چه برای مردم مهم است وضعیت اقتصادی كشور نسبت به گذشته و داشتن چشم‌انداز بهتری در آینده است كه در مورد وجود چنین چیزهایی پاسخ منفی است.
وی ادامه داد: اگر در این زمینه واقعا پیش رویم و بتوانیم مشكلات اولیه زندگی مردم همچون مسكن،‌ پوشاك و بهداشت و غیره را پوشش دهیم، باز هم از آن جا كه برخی به سایر حقوق و آزادی‌های مدنی وفادار نیستند، جامعه ایرانی با مشكلاتی جدی مواجه می‌شود كه دولت توان پرداختن به چنین مشكلاتی را ندارد.
وی در ابتدای این نشست به بیان انتقاداتی درباره تغییرات كابینه دولت نهم، مدرك كردان و وضعیت اقتصادی نیز پرداخت.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا