فرماندار تفت در نشست كارگروه اقتصاد مقاومتي شهرستان تفت در حوزه كشاورزي كه با حضور معاون وزير جهاد كشاورزي و رييس سازمان حفظ نباتات كشور برگزار شد بر توجه ويژه اين سازمان براي كمك به وضعيت كشاورزي تفت و مقابله جدي با آفات كشاورزي اين شهرستان تاكيد كرد.

به گزارش روابط عمومي فرماندار تفت، "محمدعلي باغستاني ميبدي" در اين نشست كه با حضور امام جمعه تفت، رييس سازمان جهاد كشاورزي استان يزد و معاونين سازمان حفظ نباتات كشور و كارشناسان مربوطه در محل فرمانداري تفت برگزار شد با بيان اين كه بحث آفات از مهم‌ترين بحث هايي است كه در وزارتخانه جهاد كشاورزي مطرح مي باشد گفت: خوشبختانه آفاتي كه در شهرستان تفت با آن مواجه هستيم، آفات مشخص و شناخته شده اي هستند كه تجربه لازم براي مقابله با آن وجود دارد.

معاون وزير جهاد كشاورزي و رييس سازمان حفظ نباتات كشور آفات "كرم خراط" و "مگس مديترانه‌اي" را از مهم ترين آفات در سطح شهرستان تفت عنوان كرد و گفت: متاسفانه به دليل خشكسالي‌هاي پي در پي، اين آفات تقويت شده و توسعه يافته است كه بايد براي مقابله جدي با آن برنامه ريزي و هماهنگي لازم ميان دستگاههاي مرتبط به عمل آيد.

وي خواستار مشاركت مديريت بحران استان، ساير نهادهاي مرتبط و بويژه كشاورزان براي مقابله جدي با آفات كشاورزي شد و ابراز اميدواري كرد از محل طرح‌هاي ملي براي مقابله با آفات كشاورزي شهرستان تفت اعتباري اختصاص يابد.

باغستاني در بخش ديگري از سخنانش كاهش سن زدگي گندم در كشور به زير نيم درصد را افتخاري ملي عنوان و ابراز اميدواري كرد با مشاركت همه دستگاهها شاهد تداوم اين روند باشيم.

معاون وزير جهاد كشاورزي ادامه داد: اميدواريم خريد گندم از كشاورزان داخلي از مرز 10 ميليون تن فراتر رود و به خودكفايي گندم به عنوان افتخاري ملي در كشور دست يابيم

تاكيد فرماندار بر نگاه ويژه سازمان حفظ نباتات براي مقابله با آفات كشاورزي تفت

فرماندار تفت نيز در اين نشست با اشاره به این که بخش عمده‌ای از مردم شهرستان تفت از طریق شغل مقدس کشاورزی امرار معاش می کنند و بیش از 38 هزار هکتار از مساحت شهرستان تفت زیر کشاورزی، که عمده آن خرده مالکی است، قرار دارد، افزود: بیشترین میزان کشت نهال در شهرستان تفت از نوع بادام است.

"محمود زارع رشکوییه" افزود: یکهزار و صد هکتار از زمین‌های کشاورزی تفت، زیر کشت محصول انار است که این محصول شاخص‌ترین تولید این شهرستان محسوب می‌شود.

وي با بيان اين كه خشكسالي هاي اخير كشاورزي در تفت را با بحران جدي روبرو ساخته است ادامه داد: از 1800 رشته قنات شهرستان تفت بيش از 1000 قنات خشك شده و قنوات باقيمانده نيز با كاهش شديد آبدهي مواجه شده و در وضعيت مناسبي قرار ندارد.

فرماندار تفت سرمازدگي و آفت زدگي را از ديگر مشكلاتي ارزيابي كرد كه توليد محصولات كشاوري تفت را با مشكل روبرو ساخته است. وي بر نگاه ويژه سازمان حفظ نباتات كشور براي مقابله با آفات كشاورزي شهرستان تفت تاكيد كرد.

رييس جهاد كشاورزي استان يزد: شهرستان تفت در مواجهه با خشكسالي‌هاي پي در پي، بيشترين تاثير را پذيرفته است

 

رييس جهاد كشاورزي استان يزد نيز در اين نشست با بيان اين كه بيش از 75 درصد منابع آبي شهرستان تفت از محل قنوات تامين مي شوند ادامه داد: اين مسئله منجر به آن شده كه اين شهرستان در مواجهه با خشكسالي‌هاي پي در پي  بيشترين تاثيرپذيري را داشته باشد.

 "سيد جمال سجادي پور" با بيان اين كه به واسطه كاهش نزولات اسماني و خشكسالي هاي متوالي، بخش عمده اي از باغات بادام شهرستان تفت خشك شده است گفت: متاسفانه ميانگين بارشها در استان يزد در سال گذشته تنها 69 ميليمتر بوده كه اين ميزان 39 درصد نسبت به بارشهاي سال گذشته كاهش داشته است ضمن آن كه عمده اين بارشها نيز، جزء بارندگي‌هاي موثر بشمار نمي آيد.

وي با بيان اين كه نيازمند حمايت‌هاي ويژه وزارت جهاد كشاورزي براي مقابله با تبعات منفي خشكسالي‌هاي اخير هستيم ابراز اميدواري كرد: با روشهاي نوين مديريت باغ و روشهاي كنترلي با آفات موجود مقابله شود.

رييس جهاد كشاورزي استان يزد شهرستان تفت را به واسطه توليد عمده محصولات بادام، انار، پسته، گردو و گلخانه ها  جز شهرستانهاي باغباني در استان يزد برشمرد و بر مشاركت كشاورزان و آحاد مردم براي دستيابي به نتايج مثبت در مبارزه با آفات كشاورزي تاكيد كرد.

در ادامه اين نشست اعضاء به بيان ديدگاهها و نكته نظرات خود پرداختند و تصميمات لازم اتخاذ شد.










  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا