انتخاب استانداران جدید
در جلسه هیات دولت، محمدرضا صالحی و سیدعلی اکبر پرویزی به ترتیب به عنوان استانداران جدید خراسان شمالی و خراسان جنوبی انتخاب شدند.
روند تغییر استانداران تمام شد اما جابجایی فرمانداران ادامه خواهد داشت.
حسینعلی امیری در گفتوگو با ایسنا، درباره تغییر استاندار خراسان شمالی و جنوبی، اظهار کرد: این تغییرات یک امر معمول و متعارف بوده و عجیب و غریب نیست.
وی در ادامه افزود: گاهی تغییر لازم است تا نیروی تازه نفستری به عرصه وارد شود. این تغییرات با رویکرد مدیریتی بوده و دلایل صرفاً سیاسی ندارد.
قائممقام وزیر کشور همچنین تصریح کرد: خدمتگزار استاندار سابق خراسان جنوبی به عنوان قائم مقام سازمان مدیریت بحران خدمت خواهد کرد. زیرا تجربه خوبی در این زمینه دارد. علیاکبر پرویزی استاندار سابق خراسان شمالی هم به خاطر اینکه اهل خراسان بوده و فرهنگ خراسان جنوبی را میشناسد و عملکرد خوبی هم در استانداری خراسان شمالی داشته، به خراسان جنوبی رفت و آقای صالحی هم که سابقه چند دوره سرپرستی استانداری و معاونت سیاسی را داشته و تجربه خوبی دارد به خراسان شمالی رفت. با این تغییرات، روند تغییرات استانداران به پایان رسید.
امیری در پایان با اشاره به اینکه ارزیابی همه فرمانداران سراسر کشور هم به پایان رسیده است، گفت: این ارزیابیها بر اساس نگاه مدیریتی است و تغییرات فرمانداران هم چند وقتی است که آغاز شده و جابجاییها در حال انجام است.
وقتی دیدم با گزینههای بومی نیز مخالفت شد سراغ آقای بختیاری وزیر دادگستری دولت قبل رفتم که ایشان خودشان قبول نکرد و بعد سراغ آقای حاجی بابایی رفتم!
به گزارش اعتدال به نقل از ایلنا، پیروزی قاطعانه انتخابات در خراسان جنوبی آنها را امیدوار کرده بود که اگر قرار به تغییر است، لااقل فردی بیاید که به گرایش اصولگرایی نزدیکتر باشد. با این حال استاندار جدید از یک طرف اصلاحطلب است و از طرف دیگر سابقه حضور در استانداری دولت روحانی را در کارنامه دارد و همزیستی مسالمتآمیزی با اصولگرایان خراسان شمالی داشته است.
تلاش برای استانداری وزیر احمدینژاد
محمدباقر عبادی نماینده بیرجند در مجلس از جمله افرادی است که از گزینههای استانداری مطلوب اصولگرایان صحبت کرده است: «وقتی دیدم با گزینههای بومی نیز مخالفت شد، سراغ گزینههای غیربومی مانند آقای بختیاری وزیر دادگستری دولت قبل رفتم که ایشان خودشان قبول نکرد، بعد سراغ آقای حاجیبابایی رفتم که مخالفت کردند و در نهایت به یک چهره قوی از نظر عمرانی رسیدیم، اما نظر دیگری معرفی شد.»
با واکنش نمایندگان همراهم!
فرهاد فلاحتی نماینده مردم قائن در مجلس نیز با ادبیاتی ملایمتر نسبت به انتخاب این استاندار انتقاد کرده بود. امام جمعه بیرجند نیز با انتقاد شدید از اینکه برای تغییر استاندار خراسان جنوبی، با نمایندگان خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی و همچنین بزرگان این استان، هیچگونه مشورتی نشده است گفته بود که در اثر این تغییر و تحولات، مردم استان ضرر میکنند و بنده به نمایندگان استان نیز گفتهام که هرگونه واکنشی که آنان در این زمینه ازخود بروز دهند، بنده نیز با آنان هماهنگ خواهم بود.
اگر مردم استاندار جدید را با چماق بیرون کردند، گلایه نکنید!
در کنار این واکنشها آیتالله عارفی از رهبران اصولگرایان خراسان جنوبی انتقادهای تندی را خطاب به استاندار جدید به زبان آورد و با بیان اینکه «بدون اینکه با وکلای خراسانجنوبی مشورت کنند یک شهردار را برای استان محروم خراسان جنوبی تعیین کردند»، گفته بود که «من اگر زنده باشم نمیگذارم این سیاسی کاری منجر به رای جمع کردن شما شود! اگر مردم استان، استاندار جدید را با چماق بیرون کردند، گلایه نکنید!
با همه این حاشیهها سخنگوی وزارت کشور میگوید مخالفت با استاندار جدید خراسان جنوبی به خاطر سوابق درخشان او در استان خراسان شمالی است.
حال باید دید با آغاز به کار استاندار جدید، فشارها به استانداری افزایش مییابد یا پرویزی میتواند تعامل سیاسی خراسان شمالی را در خراسان جنوبی «تکرار» کند؟
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 23,ژانویه,2025