کار احداث ایستگاه لرزه نگاری ماهواره ای باند پهن طبس در استان یزد با موفقیت پایان یافت.
به گزارش یزدفردا به نقل از دکتر محمد آریامنش معاون برنامه ریزی و پشتیبانی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله کشور مراحل ساختمانی و اجرائی ایستگاه های لرزه نگاری طبس و شاهرخت قاین پایان پذیرفت.
دکترآریامنش در روز سه شنبه 22 مرداد ماه 1387گفت مراحل اجرائی این ایستگاهها با جدییت تمام از سوی دفتر فنی و طرحهای عمرانی پژوهشگاه دنبال شد و با پی گیری های مستمر این معاونت نهایت تلاش لازم بعمل آمد تا برابر برنامه زمانبندی شده به اتمام برسد که الحمدلله دقیقا" نتایج مطلوبی بدست آمد. وی عنوان همکاری فرمانداران و استانداران و مسئولین محلی هر دو شهرستان باعث شد تا انجام این پروژه ها با دقت و سرعت مورد نظر انجام پذیرد . وی حضور تیمهای مختلف کارشناسی از پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله را در منطقه تحسین بر انگیز دانست . وی از مساعد تهای استانداران یزد و خراسان جنوبی و نمایندگان محترم طبس و قاینات و همچنین فرمانداران محترم طبس و قاینات در همراهی این طرح ملی سپاسگزاری نمود. دکتر آریامنش عنوان نمود همراهی ریاست محترم دانشگاه پیام نور طبس ، شهردار محترم و شورای شهر و سایر ادارات از جمله برق و جهاد کشاورزی و راه در تسریع این پروژه تاثیر بسیاز زیادی داشت.
دکتر محمد آریامنش اظهار امید واری نمود که نصب تجهیزات فنی هر دو ایستگاه بزودی انجام و همانطور که قول داده بودیم انشائ الله همزمان با سالروز زمین لرزه طبس افتتاح خواهد شد. آریامنش که خود از بازماندگان زمین لرزه طبس می باشد ، استان یزد را با توجه به پتانسیل های خوب دانشگاه یزد ، مستعد سرمایه گذاری های بیشتر در خصوص توسعه امکانات لازم برای تحقیقات زلزله شناسی داست و اظهار امید واری نمود با پی گیری مسئولین مرتبط موضوع مرکز تحقیقات زلزله شناسی در این منطقه با جدیت دنبال شود. وی زلزله طبس را هنوز سکاندار زمین لرزه های کشور دانست و معتقد است که زلزله چیزی نیست که آن را به فراموشی سپرد. گسلهای فعال در شرق ایران و بویژه در استان یزد یک آزمایشگاه طبیعی است و از این موضوع باید در پیش بینی زمین لرزه بهره برد. آریامنش عنوان نمود پیش بینی زمین لرزه ها مستلزم سرمایه گذاری است و انتظار می رود تا همه دستگاههای اجرائی بخشی از اعتبارات خود را که می بایست در امور تحقیقاتی مصرف نمایند به این موضوع اختصاص دهند. دکتر آریامنش از دانشجویان زمین شناسی بومی درخواست نمود با انتخاب رشته ژئوفیزیک خلا کمبود نیروی متخصص در این مناطق را پر کنند. معاون برنامه ریزی و پشتیبانی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی افزود خوشبختانه وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری حمایت های بسیار خوبی را از محققین جوان و علاقمند در این زمینه داشته است و امروزه نیز با سیاستهای اتخاذ شده طرحهای تحقیقاتی، مورد توجه خاصی قرار می گیرند. در آخرین سئوال از دکتر آریامنش در خصوص اهمیت طرحهای مذکور، وی پاسخ داد که : راه اندازی این طرح برای هر دو منطقه که از مناطق لرزه خیز کشور است حیاتی است و با راه اندازی این طرحها شرق ایران پوشش بسیار مناسبی را در ارسال داده های لرزه ای خواهد داشت و علاوه بر تسریع در زمان اعلام موقعیت زلزله های روی داده دقت آن را نیز افزایش خواهد داد. وی در پایان خاطر نشان نمود که پس از راه اندازی این طرحها، داده های بدست آمده از آن ها می تواند در پیش بینی زمین لرزه های منطقه نیز قابل استفاده باشد.
یزدفردا
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 09,ژوئیه,2025