1-هنگام بارندگی دقت بیشتری به خرج دهید، مبادا مناظر زیبا، هوای خوش و بوی نم باران حواستان را از رانندگی پرت کند.
2-از سالم بودن برف پاک کن های خودرو مطمئن باشید و بسته به شدت باران، سرعت برف پاک کن را تنظیم کنید.
3-منبع آب شیشه شوی را به طور مرتب کنترل کنید؛ در یک جاده گل آلود، حتی پس از باران، ماشین های جلویی حسابی از خجالت شیشه جلوی ماشین شما در می آیند و آن را گلی خواهند کرد.
4-مراعات عابران پیاده را بکنید، خیابان پر از چاله های کوچک و بزرگ است که هنگام باران پر از آب می شوند. شرط انصاف این است که از چاله ها با احتیاط عبور کنید تا آب گل آلود به عابران نپاشد.
5-هنگام بارندگی، حداکثر سرعت های مجاز تعیین شده برای معابر مختلف کاهش می یابد و شما باید با سرعت کمتری رانندگی کنید. این احتیاط در سرعت، برای وقتی که تازه باران شروع شده هم صادق است. یعنی وقتی که تازه زمین تر شده، اصطکاک کاهش می یابد. به خصوص در اوایل بارندگی، به علت مخلوط شدن آلودگی های سطحی مانند روغن ماشین و گرد و خاک که به طور معمول روی سطح همه خیابان ها و جاده ها هست، حتی خطر جدی تر نیز می شود.
6-اگر هنگام بارش باران مجبور به گرفتن ترمز شدیدی شدید، چند بار به طور پیایی پا را روی ترمز فشار دهید. با این کار از لیز خوردن ماشین جلوگیری خواهید کرد. البته رانندگان ماشین هایی که به ترمز ABS مجهزند، خیالشان از این بابت راحت تر است زیرا این ترمزها برای لیز نخوردن در چنین شرایطی طراحی شده اند.
7-شاید این سوال پیش بیاید که هنگام سر خوردن، چگونه خودرو را متوقف کنیم؟ بهترین کار، این است که اعتمادبه نفس داشته و به خود مسلط باشید. از ترمز کردن بپرهیزید زیرا ضربه زدن به ترمز در روی سطح لغزنده چرخ ها را قفل می کند و باعث لغزش و سرخوردن بیشتر می شود. باید در جهتی حرکت کنید که قسمت عقب خودرو سر می خورد (فرمان را به همان طرف بچرخانید) و هر زمان خودرو به حالت مستقیم درآمد، در جهت دلخواه خود حرکت کنید. خیلی آهسته روی ترمز فشار دهید تا از سرعت خودرو کاسته شود یا آرام روی گاز فشار دهید تا خودرو به حرکت خود ادامه دهد.
8- از سبقت گرفتن بپرهیزید. چرخاندن فرمان به مقدار زیاد، ضربه ای به عقب خودرو می زند که موجب سر خوردن آن می شود و خودرو در جهت عکس حرکت برمی گردد. در عین حال، خودرو را در دنده نگه دارید و از خلاص کردن آن بپرهیزید، زیرا در این حالت به کم شدن سرعت کمک می کند و حداکثر کنترل را به راننده می دهد.
9- از برداشتن پای خود از روی گاز به طور ناگهانی خودداری کنید و پدال گاز را به طور متعادل نگه دارید تا از سرخوردن خودرو در این وضعیت جلوگیری کنید. هنگامی هم که خودرو «بکسوات» کرد از گاز دادن های بی مورد و چرخاندن سریع چرخ ها خودداری کنید زیرا این عمل علاوه بر این که نتیجه مثبتی ندارد، خودرو را نیز عمیق تر و کامل تر در گل و لای فرو می برد.
10- استفاده از لاستیك یخ شكن و یا زنجیر چرخ و آرام حركت كردن از ضروریات اصلی و اساسی رانندگی در شرایط برفی بوده و در مقابل، ترمز كردن تیز پرخطرترین حركت در این نوع شرایط می باشد.
11- در زمستان همواره باید زنجیر چرخ همراه راننده باشد؛ اگر در هنگام رانندگی با برف سنگین روبرو شدید و این تجهیزات را همراه نداشته باشید لازم است با دنده سنگین به حركت ادامه دهید.
12-به خاطر داشته باشید اگر لاستیك های معمولی خودرو وضعیت مناسبی داشته باشند همواره با احتیاط و بسیار آهسته حركت كنید تا با حادثه ناگواری مواجه نشوید و اگر در برف متوقف شدید با دست ویاوسایل دیگرزیر لاستیك ها را خالی كنید.
13-فراموش نكنید اگر در سرمای شدید آن هم در مناطق سردسیر مجبور به توقف شدید؛ خونسردی خود را حفظ و به هیچ وجه بدون تجهیزات لازم در سرما نخوابید.
14-یادتان نرود در فصل سرما داشتن پتو، لباس گرم ،كلاه، دست كش، خرما و كشمش در داخل خودرو ضروری است.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
سهشنبه 24,دسامبر,2024