به ما آموختهاند روزنامهنگاري كه در پي چاپ روزينامهنباشد حتي با تحمل ضررهاي مادي هم از خداوندي كه«به قلم و آنچه مينويسند، سوگند ياد كرده است» درخواست مينمايد او را موفق بدارد تا به وظايف خود عمل كند.
به طور قطع كمال مطلوب هر مدير مسئول منصف اين است كه هنگام نوشتن امانت را رعايت و شخصيت و كرامت انسانها را حفظ و در احقاق حق شهروندان تلاش كند و به وظيفه خويش كه تملق نگفتن و درج واقعيتها است عمل نمايد.
داستان آيينه و شهرداري يزد بدين منوال است كه در اين هفته نامه مكرر از عملكرد شهرداري يزد به جد يا از سوي «زبان دراز» به طنز انتقاد بهعمل ميآيد اما هيچ كس پاسخگو نيست. اين امر بدان معني و مفهوم است كه به زبان حال ميگويند اين قدر بنويسند تا خسته شوند بالاخره خودشان قلم را غلاف خواهند كرد!!.
در شهريور ماه 93 خبرها حكايت از آن داشت كه شهرداري يزد بدون داشتن مصوبهاي از شوراي شهر در يك اقدام غيرقانوني توافق نموده و طي نامهاي به سازمان عمران شهرداري يزد دستورالعملي صادر كرده كه حدود پانصد سرويس ماسه شسته و انواع شن جهت احداث و ساخت«مدينهالعلم كاظميه» به محل پروژه بفرستد. چهار ماه بعد در يكصد و سي و هفتمين جلسه شورا كه در تاريخ 20/10/93 تشكيل گرديد در بند 5 صورتجلسه مطالبي به شرح زير به تصويب رسيد.!!
«احتراماً باستناد ماده71 قانون تشكيلات، وظايف و انتخابات شوراهاي اسلامي كشور و انتخاب شهرداران، مصوب سال 1375و اصلاحيه بعدي آن،(1) بدينوسيله به پيوست صورتجلسه توافق در خصوص همكاري شهرداري در احداث مركز علمي در حال احداث مدينه العلم الكاظميه جهت استحضار و طرح در شوراي اسلامي شهر ارسال ميگردد. خواهشمند است موضوع را در شوراي اسلامي شهر مطرح تا در صورت موافقت با كليات امر، نسبت بهپيشبيني اعتبار و تمهيدات لازم جهت اجراييشدن بند يكصورتجلسه موصوف اقدام شود. لازم به ذكر است اعتبار مورد نياز بالغ بر 000/000/800/1 ريال (يك ميلياردوهشتصد ميليون ريال)، (بدون احتساب هزينه حمل) ميباشد. ضمناً آقاي سيدعلي مشتاقيون به عنوان نماينده جهت ارائه توضيحات بيشتر معرفي ميگردد. عظيميزاده – شهردار يزد.
موضوع در صحن علني شورا مطرح، با توجه به بررسيهاي بعمل آمده در كميسيون برنامه و بودجه و توضيحات نائب رييس آن كميسيون و پس از بحث و تبادل نظر و استماع نظرات مخالف و موافق پيشنهاد فوق با مبلغ پنجاه درصد (50%) تخفيف مورد تصويب قرار گرفت.»
در نهايت پس از بررسيهاي لازم مصوبه مذكور مورد تاييد فرمانداري كه مرجع رسيدگي به مصوبات شوراي اسلامي شهر است قرار نميگيرد و در اول ارديبهشت ماه 1394 در جلسه 177 شورا اعضاي شوراي اسلامي شهر يزد نيز از نظر خود عدول نميكنند و بنا را بر اين ميگذارند كه وجه شن و ماسه را از ماده 17 بپردازند.
اين بدان معني است كه شوراي شهر عليرغم مخالفت مرجع ذي صلاح كه بايد بر مصوبات شورا صحه بگذارد. بعد از مدت 8 ماه مجدداً كمك به آن موسسه را به تصويب ميرساند.
مدارك موجود نشانگر اين است كه شهرداري ميتواند با رعايت ضوابط و قوانين طبق ماده 17 وجوهي را در امور مختلف از جمله:1- كمك به مؤسسات خصوصي و اشخاص2- هدايا و پرداختهاي تشويقي3- كمك و اعانات به مستمندان4- كفن و دفن اموات بلا صاحب و... هزينه نمايد.
ضمناً نظر خوانندگان آيينه را به مصوبه ديگري جلب مينمايد. در يكصد و هفتاد و ششمين جلسه شوراي اسلامي شهر يزد در ساعت 30/16 روز شنبه مورخ 29/1/94 با حضور تمامي اعضاء مصوبهاي به شرح زير تنظيم و تصويب ميگردد:
«نامه شماره 917109- 24/1/94 مديريت حوزه علميه استان يزد ثبت دبيرخانه شورا بشماره 941000277- 29/1/94 با موضوع مساعدت مالي جهت تشريف فرمايي مرجع بزرگوار تقليد حضرت آيت ا... العظمي نوري همداني (دامت بركاته) به شهر دارالعباده يزد موضوع در صحن علني شورا مطرح پس از بحث و تبادل نظر و استماع نظرات مقرر گرديد شهرداري مبلغ يكصد و بيست ميليون ريال (000/000/120 ريال) از رديف اعتبارات ماده 17 سهم خود را براي تشويق طلاب نخبه به آن حوزه پرداخت نمايد.»
بديهي است علاوه بر روزنامهنگاران، علاقهمندان به اجراي عدالت، هر شهروندي ميتواند از شهرداري و شوراي شهر درخواست نمايد به پرسشهاي زير پاسخ دهند:
1- قبل از مصوبات شورا درباره ارسال شن و ماسه به مدرسه كاظميه كه به تاييد مقامات ذي صلاح نرسيده بود آيا شن و ماسهاي ولو يك سرويس در اختيار پروژه مذكور قرار گرفته است؟
2- اگر هزينه كردن برابر با ماده 17 از اختيارات اعضاي شورا ميباشد و نيازي به تاييد مرجع ديگري ندارد همان طور كه مطلع هستيم صدها دانشآموز يتيم و بيبضاعت و بيسرپرست و بدسرپرست در آموزشگاههاي شهر با هزار مشقت و سختي و مشكلات روحي و رواني با قوت «بخور و نمير» به تحصيل اشتغال و بعضي از آنها از نظر هوش و استعداد در سطح بالايي قرار دارند يا بعضي از خانوادههاي زنداني كه ادامه زندگيشان مردن تدريجي است و در يزد روزگار ميگذرانند آيا از سوي شورا مبلغي حتي اندك براي بهبود زندگي خانوادههاي زندانيان يا تشويق دانشآموزان فوقالذكر اختصاص يافته است؟ گرچه تشويق طلاب نيز كاري ارزشمند و
اثرگذار ميباشد.
3- ترميم و تكميل و يا آسفالت بعضي از ميدانها و چهارراهها كه از سوي مردم بهميدان تصادف و يا مرگ و نظاير آن نامگذاري شده و گاه صدا و سيماي يزد هم به آن پرداخته است و يا كمك به تعمير بعضياز مدارسي كه در حال تخريب ميباشد نبايد در اولويت كار شوراي شهر و شهرداري باشد؟ آيا با وضعيت موجود، ارسال پانصد سرويس شن و ماسه جهت ساختمان يك موسسه علميه ضروري و لازم بوده است؟
4- به نظر مسئولان شهرداري و اعضاي شوراي شهر كه نويسنده براي يكايك آنها احترام قائل ميباشد آيا اصل پاسخ گويي به پرسشهاي منتقدان نبايد مورد عنايت قرار بگيرد؟
5- بخشي از مطالب و سئوالاتي كه در شمارههاي گذشته آيينه مطرح گرديده و تاكنون به روال معمول پاسخي ارسال نشده است ديگر بار جهت استحضار اعضاي شوراي شهر و مسئولان ذي ربط و مردم مومن و صبور و زحمتكش دارالعباده درج ميگردد:
«شهروندان يزدي ميدانند و به اين امر واقف هستند اصلاح امور در همه زمينهها از جمله وقتي كه پلها، بزرگراهها، خيابانها از جهات مختلف با دقت و با طرحهاي مطالعه و تاييد شده از طرف كارشناسان احداث گردد به نفع همگان ميباشد. بنابراين هرگاه به طور دقيق و حساب شده به سئوالات زير پاسخ داده شود ابعاد موضوع كاملاًروشن و مشخص ميگردد و ديگر در كوچه و بازار و داخل تاكسيها و اتوبوسها و در نهايت در هر مجلس و برزن و محلي سخن از شايعاتي كه جامعه نميداند چه مقدار آنها واقعيت دارد نخواهد بود.
ميدان شهداي محراب يزد در اين يكسال و نيم اخير چند بار تغيير شكل داده است؟
چند بار مسيرهاي اطراف آن تسطيح يا جدول بندي يا خاكريزي و آسفالت يا مجدداًتخريب گرديده است؟.. ..
هزينههايي كه در يكسال و نيم شده است چند صد ميليون تومان ميباشد ؟.. ..با وجود اينكه به ظاهر مدتهاست پل زير گذر ابوذر افتتاح شده چند بار تاكنون براي تعمير و ترميم اقدام شده و راه را بستهاند؟ آيا وجهي كه بابت احداث اين پل و نردههاي اطراف آن پرداخت گرديده به عنوان هزينهي يك طرح اجرايي درجه يك ميباشد؟...
گرچه داستان ترميم و آسفالت مجدد كوچهها غمانگيز و نگرانكننده است گاه عدهاي ميپرسند چرا آسفالت بيشتر خيابانهاي يزد بعد از گذشت كمتر از يكسال از بين ميرود يا نياز به تعمير پيدا ميكند و يا پستي و بلنديهاي فراوان نمودار ميگردد؟»2
مديرمسئول
پي نوشت ها:
1- توضيح: با مراجعه به كتاب قانون مشخص گرديد ماده 71 مربوط به موضوع ديگري است نه آنچه كه در متن صورتجلسه بدان اشاره شده است.
2- سرمقاله شماره 386 آيينه يزد
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 22,فوریه,2025