سعید فتحی سرپرست یزد فردا طبس /دکتر اصغر سهرابى سرپرست مرکز بهداشت طبس در همایش بزرگداشت هفته سلامت طى سخنانى با گرامیداشت هفته سلامت به بیان تهدیدهاى جدید ایمنى مواد غذایى پرداخت.

در همایش بزرگداشت هفته سلامت که به همت مرکز بهداشت شهرستان پیش از ظهر امروز در سالن هلال احمر برگزار شد دکتراصغر سهرابى سرپرست مرکز بهداشت طبس طى سخنانى با گرامیداشت هفته سلامت به بیان تهدیدهاى جدید ایمنى مواد غذایى پرداخت و از آن جمله به: تغییرات در تولید، توزیع و مصرف مواد غذایى، تغییرات محیط زیست، باکتری‌ها و سموم جدید در حال ظهور، مقاومت میکروبى و افزایش سفر‌ها و تجارت، اشاره کرد و افزود: بروز ۲۰۰ نوع بیمارى از کم ضرر تا شدید محصول این تهدیدهاى جدید است.

وى در ادامه به شرح وظایف مسئولان و مصرف کنندگان در رابطه با سلامت تغذیه پرداخت و گفت: ایمنى غذا اولویت اصلى کار سیاستگذاران تغذیه است و مصرف کنندگان نیز باید با افزایش آگاهى در مورد غذاى خود، ذخیره و آماده سازى ایمن موادغذایى و فراگیرى اقدامات بهداشتى به سلامت خود کمک کنند.

حجت الاسلام مهاجریان مقدم نیز طى سخنانى به اهمیت سلامت جسم و روح به طور همزمان پرداخت و گفت: اسلام داراى جهانبینى وسیعى است و این جهان بینى دو دنیایى سبب توجه به سلامت هر دو مقوله جسم و روح است. اما دنیاى غرب به دلیل جهان بینى محدود خود تنها به سلامت تغذیه در یک بعد از ابعاد وجودى انسان پرداخته است.

وى افزود: اسلام در مبحث سلامت تغذیه بر خلاف دنیاى غرب، هم به پاکى و هم به پاکیزگى که دو مقوله جداگانه است توجه دارد.
مهندس محمدیان، رییس اداره آموزش وترویج معاونت سازمان و مدیریت جهاد کشاورزى شهرستان نیز که دیگر سخنران این همایش بود در سخنان خود از کشاورزان به عنوان سربازان جبهه خط مقدم تغذیه یاد کرد و افزود: حساسیت کار کشاورز بسیار بالاست و آن‌ها باید درتمام مراحل کاشت، داشت و برداشت محصول، به سلامت آن توجه کنند.

وى با بیان اینکه مسئله سلامت تغذیه یک مسئله گسترده است و تمام ارگان‌ها و سازمان‌ها در آن دخیلند، جهاد کشاورزى را بخش مهمى در تولید مواد غذایى سالم دانست و به فعالیت هاى این نهاد اشاره کرد.

محمدیان در ادامه از سموم گیاهى به عنوان شمشیر دولبه یاد کرد و اظهار داشت: سموم در کار کشاورزى هم مورد نیاز است و هم داراى ضرر و
از تدابیر جهاد کشاورزى قطع یارانه سموم براى کم کردن استفاده از سموم و همچنین ارائه مواد بیولوژیک و کم خطر به جاى آن به کشاورزان بوده است.

محمدیان خاطرنشان کرد: متوسط مصرف سم در ایران براى هر هکتار ۵۶۰ گرم است که این آمار براى میانگین جهانى ۱۰۰۰ گرم بوده، بنابراین مصرف به ازاى هر هکتار ۴۴ درصد کمتر از مقدار متوسط جهانى بوده است.

وی ادامه داد: همچنین در پژوهشى که شهردارى تهران از باقیمانده محصولات میادین میوه و تره بار انجام داده ۹۵ درصد از محصولاتى که در این میادین عرضه می‌شوند سالم است و تنها ۵ درصد از محصولات ارائه شده داراى مشکل هستند.

ازدیگربرنامه هاى این همایش، اجراى سرود تغذیه توسط گروه سرود دبستان آمنه و اهداى جوایز و لوح تقدیر به تعدادى از کارکنان و بازنشستگان مرکز بهداشت بود.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا