تشكيل سازمان سينمايي زير نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي
یزدفردا "سرویس خبر:اولين جلسه شوراي عالي سينما در حضور رييس جمهور و در راستاي بررسي راهكارهاي ارتقاي سطح سينماي كشور برگزار شد.
در اين نشست ضرورت تامين تجهيزات فني سينما ، احداث سالن هاي سينمايي ، رفع مشكل بيمه ، بازنشستگي و بيكاري هنرمندان و سينماگران و تشكيل سازمان مستقل سينمايي و احداث سالنهاي سينمايي مورد تاكيد و موافقت قرار گرفت .
در اين نشست مقرر شد مسايل مربوط به تشكيل سازمان سينمايي زير نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و بيمه هنرمندان و پيشكسوتان پس از بررسي هاي كارشناسي براي تصويب در جلسه بعدي شوراي عالي سينما ارايه شود و دولت بر اختصاص اعتبار مستقلي براي رفع مشكلات و ارتقاء سطح سينماي كشور تاكيد كرد.
تامين اعتبار لازم براي تاسيس شهرك هاي سينمايي ،حمايت از هنرمندان و فعاليت هاي سينمايي ، معافيت سينماگران از پرداخت ماليات نيز از جمله مواردي بود كه در جلسه شوراي عالي سينما مورد تاكيد قرار گرفت .
رييس جمهور در اين نشست سينما را عرصه اي استراتژيك و مهم دانست و گفت : دولت آماده است پيشنهادات و راهكارهايي كه شوراي عالي سينما تهيه و نهايي مي كند مصوب كرده و آن را ابلاغ كند و مصوبات اين شورا در حكم مصوبات هيات وزيران بوده و بلافاصله پس از تصويب قابليت اجرايي دارد .
رييس جمهور با تاكيد بر مستقل بودن حوزه سينماي كشور ، پيشنهاد تشكيل سازمان سينمايي زير نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي را ارايه كرد و از اعضاي شورا خواست برنامه و طرح جامعي براي اين سازمان تدوين كنند تا در جلسه بعدي شورا به تصويب نهايي برسد .
دكتر احمدي نژاد همچنين با تاكيد بر اينكه سينماگران كشورمان بايد افق نگاه خود را جهاني كنند بر ضرورت توليد ساليانه حداقل ده فيلم فاخر با رويكرد مخاطب جهاني تاكيد كرد و بايد توجه داشت كه اگر افق هاي بزرگ و بلند هدف گذاري شوند موانع خود به خود برطرف خواهند شد .
رييس جمهور با اشاره به اهميت سينما و منحصر بودن نقش آفريني آن در عرصه فرهنگ اظهار داشت : با توجه به اينكه مزيت نسبي انقلاب اسلامي و ملت ايران فرهنگ است و ملت ايران پيام قابل عرضه اي براي جهانيان دارد سينما مجراي مناسبي براي انتقال اين پيام به ساير ملت هاست كه بايد از آن به بهترين شكل ممكن استفاده كرد .
دكتر احمدي نژاد افزود: در عرصه فرهنگ و سينما هم بايد نخبگان را مورد حمايت قرار داده و موانع را برطرف كرد و هم حركت رو به جلو داشت كه همه اين موارد با انتخاب رويكرد درست قابليت پيگيري و به نتيجه رسيدن دارد .
وي رفع مشكلات بيمه بيكاري و بازنشستگي هنرمندان و سينماگران را مورد تاكيد قرار داد و گفت : دولت براي سال آينده بودجه متمركز و مناسبي را براي اين موضوع اختصاص خواهد داد در خصوص احداث شهرك هاي سينمايي و تامين تجهيزات پيشرفته نيز دولت آمادگي دارد پشتيباني و حمايت هاي لازم را انجام دهد.
رييس جمهور با بيان اينكه ايران از ذخاير فرهنگي بسيار غني و متعالي برخوردار است ، گفت : كار اصلي در عرصه هنر و سينما نگاه به افق هاي بلند و توليد آثار ارزشمند و اثر گذار در عرصه جهاني است به نحوي كه براي ديگران معيار و راهنما باشد .
دكتر احمدي نژاد در ادامه نگاه و توجه عمومي به همه سينماگران را مورد تاكيد قرار داد و گفت : بايد برنامه اي تهيه شود كه در آن همه هنرمندان و سينماگران تحت حمايت قرار بگيرند .
اعضاي شوراي عالي سينما نيز در اين نشست در سخناني با اظهار خرسندي از تشكيل چنين جلسه اي پس از گذشت 31 سال از انقلاب اسلامي و بررسي موضوعات سينماي كشور در سطح كلان و در حضور بالاترين مقام اجرايي ، پيشنهادات و دغدغه هاي خود را در راستاي توسعه سينماي كشور با رييس جمهور در ميان گذاشتند .
اعضاي شورا با تاكيد بر اينكه در سينماي كشور شرايطي حاكم است كه نياز به گامهاي بلند و شجاعانه براي ارتقاي آن وجود دارد، تاكيد كردند كه اين دولت مي تواند موانع موجود در مسير سينماي كشور را برطرف كند از اين رو بايد سينماگران كشور قدر اين فرصت را بدانند .
تامين سخت افزار و تجهيزات سينمايي ، توجه به سينماي دفاع مقدس ، توجه به شهرستان ها و استعدادهاي آن ،تقويت مفاهيم ارزشي در عرصه سينما ، ضرورت توليد آثار مفهومي و تاليف كتب آموزشي ، بيمه و بيكاري هنرمندان از جمله موضوعاتي بود كه از سوي سينماگران حاضر در نشست مطرح گرديد .
تشكيل شوراي عالي سينما در ٣٠ تير ٨٩ به تصويب هيات وزيران رسيد و رييس جمهور بعنوان رييس اين شورا، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ، رييس كميسيون فرهنگي دولت ، رييس سازمان صدا و سيما ، رييس سازمان تبليغات اسلامي ، نماينده صنوف سينما و تشكل هاي مستقل سينمايي و پنج نفر از سينماگران معتبر و شناخته شده كشور و معاون سينمايي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي اعضاي اين شورا هستند.
مهندس اسفنديار رحيم مشايي رييس كميسيون فرهنگي دولت نيز در اين نشست در سخناني با بيان اينكه سينما از بيشترين ظرفيت براي اثرگذاري ،تربيت و هدايت جامعه برخوردار است، توجه به سينما را از تكاليف دولت دانست و بر سرمايه گذاري روي جوانان ،حمايت از توليد آثار شاخص سينمايي ، بيمه آثار سينمايي و ترغيب بانكها به حمايت از سرمايه گذاران در عرصه سينما و پرهيز از رفتارهاي قالبي در ارزيابي آثار سينمايي تاكيد كرد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 22,دسامبر,2024