هفته نامه آیینه یزد(رضا سلطان زاده)



اين روزها پيرامون انتخاب استانداران گمانه زني هايي صورت مي‌گيرد آنچه كه گاه در تعدادي از سايت‌ها و مطبوعات ديده مي‌شود درج نام بعضي از افراد و چهره‌هايي است كه اولاً‌خواننده، ثانياً‌‌شخصي كه به هر دليل با چاپ عكس و بخش‌هايي از زندگي نامه وي درباره اش قلمفرسايي نموده‌اند ثالثاً نويسنده مقاله و يا تهيه كننده خبر و گزارش مي‌دانند خصوصيات معرفي شده با شرايط و ضوابطي كه مردم با راي خود اعلام نموده‌اند هم خواني ندارد.

حجت‌الاسلام والمسلمين سيدمحمد خاتمي رئيس بنياد بين‌المللي گفتگوي تمدن‌ها مي‌گويد:« در اين انتخابات گفتيم شرط نمي‌گذاريم، اما اميدواريم نتيجه انتخاب تبديل فضاي امنيتي به سياسي باشد و بگير و ببندها پايان يابد و زندانيان و محصوران آزاد شوند. همه بپذيريم ملاك و ساز و كار اداره كشور انتخابات باشد، انتخاباتي كه فقط رأي مردم در آن تعيين كننده باشد. در شعار‌هاي جناب آقاي دكتر روحاني مطالب سنجيده و درستي بود كه ما آن را مي‌خواهيم و اصلاحات هم همين را مي‌خواست و حتي اعتدال يكي از فصول مهم برنامه من در دور دوم انتخابات يعني سال 1380 بود. شعارهاي جناب آقاي روحاني كه همواره هم بر آن تأكيد كرده‌اند مورد قبول مردم قرار گرفت. آن‌چه مهم است اين كه آن رويكرد پياده شود، شعارها عملي شود و كساني دست اندركار امور باشند كه به آن‌ها اعتقاد دارند و براي عملي شدن آن‌ها تلاش مي‌كنند..... در اين انتخابات تحول عظيمي رخ داد. مردم به تغيير درون نظام و نه تغيير نظام رأي دادند و اصلاحات هم همين است. به هر حال آن‌چه مهم است تغيير رويكردهاست.»1

از جمله شاخص‌هايي كه مسئولان وزارت كشور و عده‌اي از نمايندگان و فعالان سياسي و يا افراد مستقل و علاقه‌مندان به نظام براي انتخاب مدير ارشد اجرايي و نماينده عالي مقام دولت در اظهار نظرهاي خود به آن پرداخته‌اند، اينكه استاندار بايد صداقت، تجربه و سابقه مفيد اداري دور از افراط و تفريط داشته، لياقت، شايستگي، كارداني و نوع نگاه وي به مسائل اجتماعي و فرهنگي و اقتصادي روشن و مشخص و مطابق با معيارهاي علمي باشد،‌خود را تافته‌ي جدا بافته از مردم و اجتماع نداند و بتواند با تعامل و با رعايت قانون و در عين حال با قاطعيت وظايف محوله را انجام دهد. نقدپذير باشد و به كساني كه دلسوزانه و مشفقانه از اعمال و رفتار و گفتار وي انتقاد مي‌نمايند توجه و عنايت كند و احترام بگذارد. بنابراين سزاوار و شايسته است صاحبان رسانه‌هاي مجازي و يا مكتوب، اشخاصي را تنها بدان علت كه روحاني يا دانشگاهي، ‌مداح، قاري قرآن، دكتر، استاد دانشگاه، معلم، صنعتگر و... هستند،‌يا وابسته به اين ستاد و آن حزب و گروه و انجمن و آشنا با فلان وزير يا وكيل و صاحب قدرت و يا وابسته به اين محفل و آن گروه است معرفي ننمايند. گرچه وزير كشور در حاشيه جلسه هيات دولت با حضور خبرنگاران در پاسخ به سوالي پيرامون تغيير معاونت‌هاي وزارت كشور اظهار داشت:«معلوم نيست معاونت بعدي چه زماني تغيير مي‌كند و عجله‌‌اي براي اين كار نيست. عبدالرضا رحماني فضلي در پاسخ به سوال ديگري درباره انتشار برخي اخبار مبني بر ابقاي هفت تا هشت استاندار دولت سابق تاكيد كرد: اين موضوع صحت ندارد. »2

در هر استان از جمله دارالعباده فردي مي‌تواند به اين پست و مقام مهم اداري دست يابد كه علاوه بر صفاتي كه در اين نوشتار اشاره گرديد پاكدستي، و شفاف بودن دوران مديريت خود و خانواده و حاميان نزديكش مورد تاييد مردم قرار بگيرد و پرونده‌اي پاك و روشن از نظر اقتصادي داشته باشد.

اما اگر در 8 سال اخير سمت سرپرستي و مديريتي در نهاد و سازماني داشته است و در بسياري موارد نسبت به سخنان احمدي‌نژاد هنگامي كه عده‌اي را خس و خاشاك مي‌ناميد و يا مي‌گفت:«منتقدان دولت از بزغاله هم كم فهم‌ترند » (3 ) نتوانسته است عكس‌العملي نشان بدهد و علني و رسمي انتقاد بنمايد حداقل بايد به پرسش‌هاي زير پاسخ دهد و بگويد آيا در برابر هر يك از حوادث و اتفاقاتي كه در اين شهر و ديار رخ داده اعتراضي نموده است؟يا خداي ناكرده خود نيز در ايجاد اين گونه جريانات سهمي داشته و نقشي ايفا كرده است؟

-هنگام انتخابات مجلس نهم از طرف يكي از مقامات استانداري يزد فرم‌هايي به مدارس فرستاده شد تا در اختيار دانش‌آموزان قرار گيرد و دانش‌آموزان همراه پدر و مادر خود به محل اخذ راي بروند و پس از اينكه اولياي دانش‌آموزان راي خود را به صندوق ريختند فرم مخصوص از سوي رييس صندوق مهر و امضا شود و روز شنبه بعد از راي‌گيري دانش‌آموز برگه را به مدير آموزشگاه تحويل دهد.!!

-پيش از سفر هيات دولت به يزد نامه‌اي در دو صفحه بدون تاريخ و شماره و امضا به آموزشگاه‌هاي در مسير حركت فرستاده شد تا مديران مدارس، دانش آموزان دختر و پسر از دوره آمادگي تا پيش‌دانشگاهي را در مسير اتومبيل‌هاي رييس و اعضاي دولت مهرورز و عدالت گستر مستقر نمايند يعني همان كاري كه شرع و قانون آن را ناپسند و مردود مي‌شمارد.

- وقتي يكي از روحانيون شهر قبل از سفر رييس‌جمهور به يزد در تلويزيون حاضر شد و از مهمان نوازي مسلمانان احاديثي را بازگو نمود اما از داستان مردم شهر انبار و آمدن به استقبال مولاي متقيان علي(ع) ونهي شديد آن حضرت سخني به ميان نياورد، يا از طرف بعضي از مقامات استان از صدا و سيما اعلام گرديد. مردم نامه‌ها و درخواست‌هايشان را بياورند در مسير ماشين‌ها به ماموران مخصوص بدهند يعني دقيقاً‌ناديده گرفتن كرامت و حرمت انسان‌ها كه رعايت شخصيت آنها ضروري مي‌باشد و دولتمردان خود را خادم و نوكر آنها و مردم را ولي نعتمان خويش مي‌دانند.!!

-آن روز يا شب كه عده‌اي درب خانه سومين شهيد محراب را آتش زدند و به آرامگاه آيت‌ا.. روح ا.. خاتمي اهانت كردند و در سفر حجت‌الاسلام والمسلمين سيدمحمد خاتمي به يزد جهت شركت در مراسم مرحوم حجت‌الاسلام والمسلمين محمدعلي صدوقي در حظيره فرد يا افرادي مهر نماز يا اشيايي به سوي سيدمحمد خاتمي و همراهانش پرتاب كردند كه در نهايت پيشاني يكي از فرهنگيان بازنشسته زخمي شد و همان شب مهندس علي‌اكبر اولياء نماينده سابق مردم يزد و صدوق در مجلس شوراي اسلامي و عده‌اي ديگر به عيادت آن سيد مضروب رفتند. گرچه هر انتقادي مي‌توانست به بركناري مدير منتقد منجر شود كه آن نيز نكته مثبتي است كه هم اكنون در پرونده آن مدير متقاضي پست فرمانداري، استانداري موجود و قابل ارائه و عرضه ‌بود.

اينها و بسياري ديگر از اين شائبه‌ها سئوالات اذهان عمومي است و بعضي مي‌پندارند حافظه تاريخي مردم را غبار نسيان و فراموشي پوشانده است و گذشته‌ها اعتبار و جايگاه پند و اندرز خويش را از دست داده است در حاليكه مردم باهوش و نكته سنج و باريك بين اند وتوقع و انتظارشان درست و بجا و بر اساس مصلحت است.

مديرمسئول

پي نوشت‌ها :

1- خبرگزاري ايسنا، 7/6/92

2- «روزنامه آرمان»،«ابقاي برخي استانداران سابق صحت ندارد»، 14/6/92

3- «روزنامه اعتماد»، شماره 2357، 27/12/90

 

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا