یزدفردا "400 نفر از بهرهبرداران بخش کشاورزی روستاهای بخش مرکزی میبد در کارگاه آموزشی کشت گیاهان دارویی شرکت و با انواع گونههای گیاهی و شیوه کشت آن آشنا شدند.
به گزارش پایگاه خبری یزدفردا "این کارگاه در حسینیه روستای حجتآباد و با حضور فرماندارمیبد، مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی جهاد کشاورزی استان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی فرمانداری میبد؛ حسین فلاح فرماندارمیبد در این کارگاه آموزشی، ورود بهرهبرداران بخش کشاورزی میبد به کشت گیاهان دارویی را نگاه جدیدی توصیف کرد و گفت: با توجه به اینکه شهرستان میبد از جهت منابع آبی در وضعیت خوبی نیست و حدود 800 لیتر در ثانیه آب در بخش کشاورزی مصرف میشود حرکت به سمت کشت گیاهان دارویی که کم آب خواه و باصرفه هستند ارزشمند است.
حسین فلاح با اشاره به فراهم بودن زیرساختهای گیاهان دارویی ازجمله واحدهای تولید دارو در شهرستان میبد گفت: کشاورزان ما بهجای کشت یونجه و هندوانه که بیشترین مصرف آب رادارند میتوانند در شرایطی که کشورمان به سمت طب سنتی هم درحرکت است به کشت گیاهان دارویی بپردازند.
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان هم در حاشیه این کارگاه آموزشی با اشاره به بحث کمبود آبی در استان و بهتبع آن در شهرستان میبد گفت: اصلاح الگوی مصرف از برنامههایی است که جهاد کشاورزی در نظر گرفته است تا کشتهایی را بکاریم که هم آب کمتری را بخواهند و درآمد بیشتری داشته باشند.
یدالله جواد پور بابیان اینکه ما بهصورت آزمونهای در تمام استان برنامهای داریم که کشت گیاهان دارویی را انجام دهیم افزود: در شهرستان میبد هم 2 هکتار برای کشت گیاهان دارویی در نظر گرفتهشده است.
وی آموزش و تهیه گلخانه برای نهال را از برنامههای جهاد کشاورزی خواند و گفت: قرار است با آموزش کاشت، داشت، برداشت و بازاریابی مصرف محصولات کشاورزی، بتوانیم از آب و زمین، بیشترین عملکرد را نصیب کشاورزان بکنیم.
جواد پور گفت: این اراضی در روستاهای حجتآباد، محمدآباد و رکنآباد است که کشاورزان اعلام آمادگی کردند و گیاهان دارویی که مرکز تحقیقات توصیه کرده است؛ تقریباً ده رقم و گونه را برای استان توصیه کرده است که بهلیمو، بادرنجبویه، نعنا فلفلی، زو فا، سرخارگل و مریمگلی از گونههایی هستند که برای شهرستان میبد توصیهشده است.
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی استان با اشاره به حمایتهای جهاد کشاورزی از بهرهبرداران بخش کشاورزی گفت: جهاد کشاورزی در آموزشی کشاورزان، تأمین کود و سموم و نهادهها و نهال و نشا از کشاورزان حمایت میکند و همچنین هزینههای برگزاری کلاسها، آمادهسازی زمین و حتی مسائل بازاریابی را جهاد کشاورزی پیگیری میکند تا بتواند کمکی برای کشاورزان کرده باشد.
وی بابیان اینکه رشد گیاهان دارویی در فصل گرماست و در شهرستان میبد معمولاً یک ماه قبل از عید آغاز و تا پایان بهار ادامه مییابد افزود: بحث آموزش شروعشده از اواخر امسال که زمین آماده کشاورزی شد کشاورزان کشت گیاهان دارویی را آغاز خواهند کرد.
جواد پور خاطرنشان کرد: کشت گیاهان دارویی دو سال است که در استان و در شهرستانهای بافق، ابرکوه و خاتم شروعشده است و شهرستان میبد چهارمین شهرستان است که بهعنوان آزمونهای کشت گیاهان دارویی در استان انتخابشده است.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 24,نوامبر,2024