یزدفردا"مقامهای محلی ولایت ننگرهار واقع در شرق افغانستان اعلام کردند که در جریان عملیات نیروهای امنیتی و دفاعی در این ولایت بیش از ۷۹ عضو داعش کشته و زخمی شدند.
به گزارش ایسنا، دفتر مطبوعاتی ولایت ننگرهار با انتشار بیانیهای اعلام کرد که نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان در یک هفته گذشته عملیاتی را با هدف از بین بردن گروههای تروریستی در مناطق مختلف این ولایت انجام دادهاند.
در این بیانیه آمده است، در جریان درگیریهای نیروهای ارتش، ۶۱ عضو داعش کشته و ۱۸ تن دیگر زخمی شدهاند.
این عملیات در مناطق خوره گی، سه پایه، پته دره، بندوک، فرشاخیل و چنارخیل این ولایت با هدف سرکوب مخالفان مسلح و اعضای گروه تروریستی داعش انجام شده است.
بر اساس این بیانیه، همچنین سه تن از سربازان ارتش افغانستان در جریان این درگیریها کشته شدهاند.
به گزارش فارس، «فرماندهی عملیات مشترک» ارتش عراق در بیانیهای از کشته شدن یکی از فرماندهان بلندپایه عراقی خبر داد.
طبق گزارش خبرگزاری «این» عراق، «سرتیپ ستاد بدر اللهیبی» فرمانده تیپ 71 لشگر 15 ارتش عراق هنگام آزادسازی روستای «النصر» در جنوب موصل (مرکز استان نینوا- شمال عراق)، کشته شد.
فرماندهی عملیات مشترک عراق در واکنش به این خبر گفت که «شهادت اللهیبی عزم ما برای آزادسازی تمام خاک استان نینوا افزایش میدهد و از خدا میخواهیم که روح او را غریق رحمت و به بازماندگان او، صبر عنایت کند».
این فرمانده عراقی در خلال عملیات آزادسازی روستای نصر در جنوب موصل در استان نینوا و مشخصا در منطقه «القیاره» جان خود را از دست داده است.
روستای النصر در جنوب شهر موصل روز گذشته آزاد شد و پرچم عراق بر فراز ساختمانهای آن به اهتزاز درآمد. بعد از آزادی این منطقه، نیروهای عراقی به سوی روستای «الصلاحیه» در مجاورت روستای النصر حرکت کردند.
این عملیاتها مقدمه آغاز عملیات آزادسازی شهر موصل، مرکز استان نینوا در شمال عراق است که به پایتخت داعش در عراق معروف شده است.
به گزارش فارس، «هیلاری کلینتون» نامزد دموکراتها در انتخابات ریاستجمهوری 2016 آمریکا روز دوشنبه هفته جاری بعد از تیراندازی مرگبار «اورلاندو» ایالت فلوریدا آمریکا که به کشته شدن 50 نفر و زخمی شدن 53 نفر دیگر منجر شد، در «کلیولند» ایالت «اوهایو» تصریح کرد: «مسئلهای که باید به آن توجه کرد، ممانعت از افراطی شدن و مقابله با تلاشهای داعش و دیگر گروههای تروریستی بینالمللی در جذب نیرو در آمریکا و اروپا است».
وی سپس تصریح رد: «برای آغاز، قطر، کویت و عربستان سعودی و کشورهای دیگر نباید اجازه دهند که شهروندانشان هزینه مالی سازمانهای تروریستی را تأمین کنند».
«دونالد ترامپ» نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاستجمهوری 2016 آمریکا با اشاره به این اظهارات کلینتون در صفحه «فیسبوک» خود نوشت: «هیلاری فریبکار میگوید که ما باید از عربستان سعودی و کشورهای دیگر بخواهیم که بودجهای را که هزینه نفرت میشود را متوقف کنند. عربستان سعودی و بسیاری از کشورهایی که پول هنگفتی به بنیاد کلینتون دادهاند، خواستار برده بودن زنان و کشتار همجنسگرایان هستند. هیلاری باید تمامی این پولها را بازگرداند».
چندی پیش نیز خبرگزاری رسمی اردن موسوم به «پترا» گزارش کرد که ریاض یکی از مهمترین تأمین کنندگان هزینه کمپین انتخاباتی کلینتون است که البته این خبر بعد از مدتی از روی سایت پترا حذف شد.
«محمد بن سلمان» فرزند شاه عربستان این اظهارات را در گفتوگو با خبرگزاری پترا اعلام کرده بود و تأکید کرده بود که کشورش مثل همه انتخاباتهای گذشته آمریکا، امسال هم بخشی از هزینه تبلیغات دو حزب آمریکایی از جمله 20 درصد هزینه تبلیغات هیلاری کلینتون را پرداخت کرده است.
پایگاه اطلاع رسانی «میدل ایست آنلاین» نیز در اینباره گزارش کرد که این «اولین بار نیست که هیلاری کلینتون به استفاده از پول عربستان در تبلیغات انتخاباتی متهم میشود».
رند پل نماینده حزب جمهوریخواه پیشتر گفته بود که کلینتون از عربستان کمک مالی میگیرد. رند پل گفته بود «کلینتون نمیتواند در این ادعا خود که حامی حقوق زنان است صادق باشد، در حالی که از عربستانی کمک مالی میگیرد که زن را شهروند درجه دو حساب میکند».
به گزارش تابناک و به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک روسیه تأکید کرد که محققان به بررسی و مطالعه ساختار ارتباط بین کاربران شبکۀ اجتماعی «وکانتکته» (در تماس) پرداختند. نویسندگان مقاله به چند دلیل این شبکه اجتماعی را انتخاب کردند. نخست اینکه صفحات طرفداران گروههای تروریستی بسرعت و به اندازۀ شبکه «فیس بوک» فیلتر نمیشوند. دوم اینکه شبکه «وکانتکته» با 360 میلیون کاربر بزرگترین شبکه اجتماعی در اروپا است و کاربرانی از آن استفاده میکنند که در اراضی نزدیک به مناطق تحت کنترل «داعش» ساکن هستند.
ابتدا محققان بیشتر واژههای کلیدی مرتبط با فعالیت داعش را انتخاب کردند، مثلا «داعشی»، و یا « خلافت» و با کمک این کلمات، گروهی را مشخص کردند که کاربران آن از داعش حمایت میکنند. تصویر نهایی از بیش از 41 هزار نفر (حدود 25 هزار مرد و 17 هزار زن) و میلیون تماس بین آنها شکل گرفت.
نتیجه آنالیز آماری نشان داد که زنان با وجود تعداد کم آنها در صفوف «داعش» نقش مهمی در رواج مواد تبلیغانی — متون کتبی و صوتی و بصری ایفا میکنند. آنها ارتباط بین گروهها را برقرار میسازند و به عضوگیری گروههای طرفدار تروریسم کمک میرسانند. نتیجه این تحقیقات در مجله Science Advances منتشر شده است.
به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط، فلاح الزیدان، وزیر کشاورزی عراق و یکی از رهبران فراکسیون "متحدون للاصلاح" گفت: مرحله دوم آزادسازی موصل عملا آغاز شده است و ما امیدواریم نتایج مثبتی داشته باشد.
وی گفت: این مساله درست نیست که میگویند گشودن جبهه موصل موجب تنش در برنامه ارتش عراق و عملیات کنونیاش در فلوجه میشود. این عملیات از چند روز پیش پیشروی چشمگیری داشته است.
این وزیر عراق پیشتر مشارکتش در عملیات را در کنار نیروهای مسلح و عشایر اعلام کرده بود.
محمد العسکری، مشاور نظامی وزارت دفاع عراق نیز اعلام کرد: مرحله اول عملیات موصل بیش از دو ماه پیش آغاز شد و ما اکنون در مرحله دوم هستیم. همزمانی جنگ موصل با عملیات فلوجه موجب ناکامی در تلاش نیروهای مسلح نمیشود. برعکس این داعش است که دچار تنش میشود چرا که ارتش و نیروهای ما امروز همانهایی نیستند که در سال 2014 بودند. ارتش ما امروز با روحیه بالا از بغداد به سمت موصل میرود تا این شهر را بازپس بگیرد.
وی افزود: گشودن بیش از یک جبهه علیه داعش به ویژه جبهه موصل به قطع تمامی مسیرهای امداد تروریستها میانجامد چراکه تنها راهی که همچنان باز است راهی است که از طریق صحرا به موصل منتهی میشود. در نتیجه آغاز جنگ در موصل و آزادسازی شهرستانها و مناطق به ویژه الشرقاط و القیاره کمر داعش را در فلوجه و همزمان در موصل میشکند و این یعنی این جنگ دو هدف را در آن واحد محقق کرده است.
نیروهای عراقی در ادامه پیشرویهای خود در جبهه موصل روز سه شنبه روستای النصر در جنوب موصل را آزاد کردند.
همچنین منابع عراقی از کشته شدن ابوعباس، مسئول نظامی روستای النصر در حمله هوایی جنگندههای ائتلاف در جنوب موصل خبر دادند.
به گفته منابع، ارتش عراق کنترل روستاهای مجاور کرانه شرقی رود دجله در جنوب منطقه مخمور را در دست گرفته است.
همزمان نیز صدها خانواده عراقی مجبور شدند به دلیل درگیریهای میان داعش و ارتش روستاهای خود را ترک کرده و به جنوب منطقه مخمور در جنوب شرق موصل بروند.
به گفته کمیسیونر امور پناهندگان، بیش از 14 هزار عراقی از مارس گذشته به دلیل ازسرگیری حملات ارتش عراق در جنوب شرق موصل از مناطق خود کوچ کردهاند.
یکی از مسئولان استان اربیل در اقلیم کردستان عراق نیز اعلام کرد که هیچ مسیر امنی برای آوارگان وجود ندارد و خانوادههای عراقی از مسیرهای خطرناک در طول شب استفاده میکنند.
به گفته این مسئول، حمله احتمالی به موصل به آوارگی تعداد زیادی از عراقیها که احتمالا به بیش از 600 هزار نفر برسد، میانجامد.
به گزارش پایگاه خبری السومریه نیوز این جنایت فجیع امروز سه شنبه در منطقه الغزلانی درغرب این استان رخ داده است.
این گزارش به نقل از یک منبع محلی که خواسته نامش فاش نشود می افزاید: داعش به خاطر فرار سربازانش با کمبود نیرو مواجه شده و در اردوگاه های خود اقدام به عضو گیری از میان کودکان و نوجوانان نینوا کرده است.
داعش بیش از پنج اردوگاه در این استان دارد که در آنها به کودکان ونوجوانان آموزش بمب گذاری و جنگ های خیابانی می دهد.
ارتش عراق با همکاری نیروهای مقاومت مردمی حدود دو هفته است عملیات آزادسازی فلوجه را از سیطره داعش آغاز کرده اند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 25,نوامبر,2024