یزدفردا :سرویس مجموعه های  آموزشی یزدفردا :موفقیت>>>خوشبختی:آیا خوشبختی هم مثل کیسه‌های پول قابل شمردن و اندازه‌گیری است؟به‌نظر شما هورمون‌های خاصی به نام «هورمون خوشبختی» وجود دارند كه بتوانیم با اندازه‌گیری آنها در آزمایشگاه‌های تشخیص طبی مشخص كنیم، ترشح این هورمون طبیعی است یا غیرطبیعی؟!
آیا بخش مشخصی از مغز ما را منطقه خوشبختی و مسائل مربوط به آن تشكیل داده است؟! سطوح و انواع مختلفی از خوشبختی وجود دارد. همه ما به‌طور طبیعی از داشتن درد و رنج گریزان هستیم و می‌خواهیم زندگی آرام و شادی داشته باشیم. ضرب‌المثل معروفی در بسیاری از كشورهای غربی وجود دارد كه می‌گوید: «موفقیت، به‌دست آوردن چیزی است كه می‌خواهی اما خوشبختی دوست‌داشتن چیزی است كه به‌دست آورده‌ای.»
خوشبختی واقعی، لذت كوتاه‌مدت نیست. خوشبختی واقعی درك تمام واقعیت‌های زندگی است، به‌گونه‌ای كه حتی پس از تحمل درد و مصیبت، همچنان وجود داشته باشد. بنابراین خوشبختی همین حالا و در همین لحظه وجود دارد و نباید در آینده جست‌وجویش كرد.یكی از راه‌هایی كه حس خوشبختی به افراد می‌دهد، این است كه بتوانند بر امور مختلف زندگی كنترل داشته باشند. پس چه بهتر كه كنترل واقعی را بر «افكار» و «تصورات» خود داشته باشیم. درك صحیح از روند طبیعی زندگی كه از تولد شروع شده و پایان آن در این دنیا مرگ است، كمك می‌كند تا تمام اتفاقات موجود در این مسیر را بهتر بپذیریم و تمام راه را فقط به‌دنبال خوشبختی كه هر لحظه با ما هست، به اشتباه طی نكنیم.
● نتیجه یك تحقیق درباره نقش پول در خوشبختی
نتیجه یك تحقیق كه بر موضوع خوشبختی اشاره داشت، به‌خوبی نشان داد كه خوشبختی را با پول نمی‌توان خرید!با طرح سوالی از مردم طبقات مختلف در چند كشور،‌ خواسته شد تا آنها احساس رضایت خود را در هركدام از حالات مطرح‌شده مشخص كنند:
۱) زمانی كه ۱۰۰هزار دلار درآمد دارند و سایرین در شرایط مشابه آنان ۱۲۰هزار دلار می‌گیرند.
۲) زمانی كه ۹۰هزار دلار درآمد دارند و سایرین در همان شرایط ۷۰هزار دلار می‌گیرند.
به‌نظر شما نتیجه این تحقیق چه بود؟ پاسخ خود شما چیست؟
در كمال تعجب اكثر مردم به مورد دوم پاسخ مثبت داده‌اند. خصوصا در شرایطی كه دیگران هم بدانند كه این اختلاف وجود دارد و به‌قول معروف تفاوت ذكر‌شده «زیر میزی» نباشد!
و اگر قرار باشد تفاوت محرمانه باشد، بیشتر ترجیح می‌دهند شرایط نخست را داشته باشند. نتیجه این تحقیق و سایر تحقیقات مشابه نشان داد كه:«میزان و درجه خوشبختی میان افراد ثروتمند طی زمان و با افزایش پول زیاد نمی‌شود بلكه احساس رضایت در حالی بیشتر می‌شود كه آنان خود را در مقایسه با دیگران ثروتمند‌تر ببینند.»
● آیا می‌دانید كه؟
بر اساس تحقیق مدرسه اقتصاد جهانی لندن روی موضوع خوشبختی، شاد‌ترین ملت روی زمین، بنگلادشی‌ها هستند. با آنكه سرانه درآمد مردم در بنگلادش بسیار كمتر از سرانه درآمد در كشورهای مرفه است اما آنها احساس خوشبختی بیشتری می‌كنند. مدرسه اقتصاد جهانی، علت این احساس را اینگونه ذكر كرده است: «تمایل قوی در ایجاد ارتباطات خانوادگی و اجتماعی.»
منبع : تهران امروز

ویستا

 

> مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید

 

 

 

این خبر را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

 

 


  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا