در خاطرات بسیاری از روحانیون مبارز پیش از انقلاب از سنگی در مدرسه فیضیه با عنوان "سنگ انقلاب" نام برده میشود که مرور این خاطرات خالی از لطف نیست. گفتنی است این سنگ تا چند سال پیش در ضلع جنوبی مدرسه فیضیه و نزدیک درب ارتباطی مدرسه با حرم قرار داشت که به هنگام تعمیرات سالهای اخیر به زیر رواق شمالی این مدرسه منتقل شده است.
به گزارش مشرق، این تختهسنگ از زمان مبارزات "شهید نواب صفوی" مورد توجه قرار گرفته است، چرا که وی برای نخستینبار برای رساندن صدای خود به حاضران در مدرسه و اغلب پس از اقامه نماز جماعت بر روی آن میرفت و به سخنرانی میپرداخت. "آیتالله مهدوی کنی" در این باره میگوید: "فداییان اسلام قم در جلسات خود تصمیم گرفتند تا شش نفر از طلبههای فداییان اسلام پس از غسل شهادت هر روز در مدرسه فیضیه سخنرانی کنند و طلاب را نسبت به فجایع رضا شاه آگاه کنند تا هیچ طلبهای در تشییع جنازه شرکت نکند. هر روز ساعت پنج بعد از ظهر، یکی از سخنگویان فداییان اسلام روی سنگ فیضیه – که بعدا به سنگ انقلاب معروف شد – سخنرانی میکرد".
پس از رحلت "آیتالله بروجردی" این سنگ تبدیل به محل سخنرانی بسیاری از مبارزان شد و مطرح شدن مدرسهٔ فیضیه در صحنهٔ سیاسی کشور به سالهای پس از ۱۳۴۰ بازمیگردد که اصلیترین پایگاه سخنرانی امام و سپس شاگردان ایشان برای تهیه، تکثیر و توزیع اعلامیه، نامهها و سخنرانیهای امام میشود. همچنین در این مدرسه سنگی قرار داشت که سخنرانان انقلابی روی آن میایستادند و سخنرانی میکردند از این رو این سنگ به "حجر انقلاب" معروف شد.
مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 23,دسامبر,2024