سفر آیتالله هاشمی رفسنجانی به کرمانشاه به بهانه یک بزرگداشت بود؛ بزرگداشت شهید اشرفی اصفهانی که قرار بود هاشمی فقط سخنران ویژه این مراسم باشد، اما این سخنران آنقدر ویژه بود که اصل ماجرا تحتالشعاع حواشی این سفر قرار گرفت.
شاید بتوان گفت حاشیههای سفر هاشمی رفسنجانی به کرمانشاه از دو ماه قبل از آمدنش با اظهار بیاطلاعی محسن هاشمی، فرزند رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و البته برخی از نزدیکان به او شروع شد. بی اطلاعیهایی که بعد از نشست خبری محمد اشرفی اصفهانی معلوم شد کمی هم سیاسی بوده است.
محمد اشرفی اصفهانی نشست خبری خود را برگزار و جزئیات برنامههای سفر هاشمی را تشریح کرد، برنامه هایی که البته نصفه و نیمه برگزار شد.
هاشمی رفسنجانی که رئیس ستاد استقبال از او به دلیل به مصلحت ندانستن سفر هاشمی در این زمان و البته به دلیل آنچه که به گفته یکی از اعضای همین ستاد "رفتار برخی گروهها و افراد" اعلام شد، از سمت خود استعفا داده بود، شاید فکرش را نمیکرد که پیشبینی این عضو ستاد استقبال در اولین سخنرانی هاشمی به واقعیت تبدیل شود.
هاشمی رفسنجانی بارها هنگام سخنرانی از مردم خواست که اجازه بدهند صحبتهایش را ادامه بدهد اما عدهای شعار "درود بر خاتمی و سلام بر هاشمی" سر میدادند و جمعیت دیگری هم که معلوم بود دل خوشی از اظهارات اخیر هاشمی ندارند با شعار "مرگ بر آمریکا" حرف های او را قطع میکردند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام هم که گویی دیگر صبوری ایام جوانیش را نداشت گفت: "به دلیل فشردگی مراسم حرفهایم را تمام میکنم."
این آغاز خوبی برای سفر پرماجرای آیتالله نبود. گرچه با دیدن مهدی هاشمی رو به روی مسجد میشد حدس زد کسانی ممکن است شعارهایی سر بدهند.
اتومبیل حامل هاشمی رفسنجانی همانطور که به راحتی و در خیابان نسبتا خالی روبه روی مسجد وارد شده بود به همان راحتی هم از مسجد رفت اما با این تفاوت که دلخوش آمده بود و دلخور رفت.
دلخوری که در شب همان روز و در سخنرانی خود برای تعدادی از طلاب به عنوان آخرین جملههای سخنرانیش آن را به زبان آورد: "امروز خودمان را کشتیم که بگذارند چند کلام صحبت کنیم اما نشد..."
به هر حال روز اول سفر هاشمی به کرمانشاه خیلی به کام آیت الله خوش تمام نشد.
قرار بود طبق برنامهای که اعلام شده در روز دوم سفر (سهشنبه) سفر به قصرشیرین در دستور کار باشد اما ظاهرا برنامهریزان سفر حساب دعای عرفه را نکرده بودند.
به هر حال سفر قصرشیرین لغو و روز دوم سفر با سرکشی به دانشگاه آزاد شروع شد، رئیس هیئت امنای دانشگاه آزاد برای سرکشی به دانشکدههای واحد کرمانشاه به همراه سرپرست جدید به مراسمی رفت که در تالار علامه امینی دانشگاه آزاد کرمانشاه برپا شده بود.
شاید تا پیش از دیدن افرادی که در سالن آمفی تئاتر دانشگاه آزاد حاضر بودند انتظار دیدن دانشجویانی را داشتیم که تا چند روز پیش نام آنها را برای دیدن رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام لیست میکردند، اما خبری از دیدار با دانشجویان نبود یا به عبارت بهتر خبری از دانشجوها نبود.
اینگونه میتوان دیدار با دانشجویان را هم جزو برنامههای لغو شده هاشمی رفسنجانی در سفر به کرمانشاه به حساب آورد.
هاشمی رفسنجانی در دیدار با صنعتگران و فعالان اقتصادی که بعضی از آنها جزو همان ستاد استقبال از وی بودند سخنرانی کرد و باز هم گوشه و کنایه به کسانی زد که آنها را افراطی خواند و از اینکه نمیگذارند با دنیا ارتباط داشته باشیم گلایه کرد.
گرچه هاشمی رفسنجانی در هیچ یک از سخنانش نگفت این افراطیون چه کسانی هستند اما در آخر سخنرانیش و بعد از درد دل تعدادی از فعالان اقتصادی گفت: "من در دولت کارهای نیستم اما حرفهای شما را انتقال خواهم داد."
دیدار با عشایر نیز با حاشیه جالبی همراه بود. یکی از مهندسان طرحهایی که هاشمی رفسنجانی در سخنرانی قبلیش از او یاد کرده بود در جمع حاضر بود و هاشمی به او گفت: یادم هست که به شما یک پیکان جایزه دادم اما دیگر از "سبیل سفیدهای" جمع شدهاید.
هاشمی رفسنجانی با جمعی از نخبگان کرمانشاه که البته بیشتر اعضای ستاد رئیس جمهور منتخب در ایام انتخابات نیز بودند هم دیدار داشت. این را تقریبا هرکس که در جمع حاضر بود اذعان می کرد که اعضای ستاد رئیس جمهور در ایام انتخابات واژه بهتری برای عنوان این دیدار بود.
شاید یکی از مهمترین نکات سفر هاشمی عدم همراهی هر هشت نماینده مردم استان کرمانشاه با هاشمی رفسنجانی در این سفر بود.
به هر حال سفر دو روزه هاشمی رفسنجانی به کرمانشاه به پایان رسید با همه انتقادهایی که وجود داشت. با سوت و کفهایی که در مسجد جامع کرمانشاه و در بزرگداشت شهید اشرفی اصفهانی و شهادت حضرت مسلم بن عقیل(ع) شنیده شد، با همه شعارها و سخنرانیها... تمام شد./ مشرق
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار علماء و روحانیون استان کرمانشاه با تاکید بر لزوم وحدت کامل اقوام ایرانی و علمای شیعه و اهل سنت از گلایه رهبری از افراطیها در آخرین دیدار خود با ایشان خبر داد.
هاشمی رفسنجانی در این دیدار با اشاره به سوابق و دستاوردهای حوزههای علمیه در تاریخ پس از اسلام در ایران، گفت:در تمام مراحل ،روحانیت شیعه و سنی برای تبیین احکام اسلام واقعی نقش اساسی داشتند.
عضو مجلس خبرگان رهبری، با بیان نقش آیت الله العظمی بروجردی در احیا و حفظ حوزه های علمیه در ایران و به خصوص حوزه علمیه قم، گفت: ایشان نیرومندترین حوزه علمیه شیعه جهان اسلام را در قم تاسیس کرد.
وی با اشاره به حکومت های اول و دوم پهلوی که مخالف افکار دینی و دشمن روحانیون شیعه و سنی بودند، گفت: پهلویها، پس از ارتحال آیت الله العظمی بروجردی در صدد تضعیف حوزه های علمیه برآمدند و می خواستند مرجعیت عام در ایران نباشد و حوزه های علمیه به صورت ملوک الطوایفی اداره شوند.
هاشمی رفسنجانی، با اشاره به همین اقدام پهلوی گفت:در یک جلسه خصوصی که خدمت امام بودیم ، ایشان فرمودند که ما مخالف اعلام تسلیت رحلت آیت الله بروجردی به مراجع قم نیستیم ، ولی هدف آنها ریشه کنی روحانیت در ایران است.
رئیس مجمع تشخیص مصلجت نظام با ارائه تحلیلی از روند حضور روحانیت در دوران مبارزه ، مقطع پیروزی ، تثبیت و تداوم انقلاب ، گفت:اگر کشورهای اسلامی که در سال های اخیر شاهد انقلاب های مردمی بودند، یک شبکه مردمی مثل روحانیت در ایران داشتند ، دچار درگیریهای داخلی و انحراف نمیشدند.
وی نقش روحانیت در زمان دفاع مقدس را ستود و با اشاره به حضور طلبه ها و روحانیون ؛ با لباس بسیجی و عمامه در عملیات ها ، گفت: آمار شهدای روحانی با توجه به نسبت جمعیت در دفاع مقدس ، افتخاری برای روحانیت شیعه و سنی در ایران است.
هاشمی رفسنجانی با یادآوری خاطراتی از حضور شهید آیت الله اشرفی اصفهانی در خطوط مقدم جنگ گفت:ایشان پیرمرد با صفایی بودند که حضورش باعث تقویت روحی رزمندگان می شد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر احترام همیشگی مردم نسبت به روحانیت در ایران گفت: فقط در دولت گذشته عدهای با سیاست های غلط که باعث زحمت مردم در ابعاد داخلی و خارجی شده بود ؛ تلاش می کردند مردم نسبت به روحانیت بد بین شوند؛ ولی به رغم این تلاش های منفی، در انتخابات اخیر شاهد رویکرد مثبت مردم نسبت به روحانیت بودیم.
هاشمی رفسنجانی با تاکید بر این جمله که " مردم یک روحانی را انتخاب کردند" ؛ گفت: نتیجه انتخابات نشان داد که دل مردم با دین است که فطرت الهی در نهاد انسان ها جاودان است.
عضو مجلس خبرگان رهبری وظیفه روحانیت را در شرایط کنونی خطیر خواند و گفت:باید از اختلافاتی که به تدریج در جامعه به راه افتاد؛ پرهیز کرد و طلبه ها نباید دین و ارزش حوزه های علمیه را در خدمت منافع جناح ها قرار دهند.
وی تاکید کرد:طلبه راستین تهمت نمی زند و دروغ نمی گوید ؛ چون نماد اسلام و تشیع است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تقبیح افراط و تفریط در جوامع اسلامی، به دیدار چند روز پیش خود با مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: ایشان جنایت های تروریستی در کشور های اسلامی را ما حصل افراطی های تشیع و تسنن میدانستند.
هاشمی رفسنجانی با یاد آوری تجربههای تلخ بروز خوارج در صدر اسلام ؛گفت: این گروه حکومت حضرت علی (ع) را که نماد عدل و اعتدال حکومتی در جهان بود ؛ مضمحل کردند و نگذاشتند امام حسن (ع) راه امام را ادامه دهند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به ظرفیت های جمعیتی، موقعیت استراتزیک و قابلیتهای اقتصادی کشورهای اسلامی در جهان گفت: اختلافات مذهبی مانع پیشرفت های کشور اسلامی در سراسر جهان می شود.
وی در بخشی دیگری از سخنان خود با تاکید بر اهمیت وحدت در جهان اسلام و انقلاب اسلامی، فضای همدلی بین پیروان مذاهب را در استان کرمانشاه ستود و گفت: وقتی رهبری از جمعیتی مسلمان با تعبیر "برادران اهل حق" یاد می کنند؛ یعنی پیروان همه مذاهب و قومیت ها برادرانه در کنار هم زندگی کنند.
وی به اقدامات وحدت آفرین امام علی (ع) در زمان خلفا اشاره کرد و گفت: مسلمانان راستین شیعه و سنی هیچ وقت به صحابه پیامبر(ص) و اهل بیت (ع) اهانت نمیکنند.
خبر فوق را به زبان مورد نظر ترجمه کنید
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
سهشنبه 24,دسامبر,2024