درباره مناظرات این روزها سخن بسیار میباشد ونقطه مشترک اکثر صحبت ها در انتقاد به برگزاری ان و اینکه اکثرمردم اغنا نشدند و اینکه شان نامزدها به هیچ عنوان رعایت نشد ه است .و لی بد بودن مناظرات یک طرف و ایرادات که از طرف سلایق مختلف سیاسی به ان وارد میشود یک طرف . غیر از بخش دوم مناظره، مناظره با توجه به کثیر نامزدین بهتر از این هم در نمی امد .ولی باید گفت ، واقعیت چیز دیگری است.
اکثر مردم مناظرات این چنینی را دوست ندارند .مردم رغبت ومیل به مناظراتی دارند که چالشی باشد چه با رعایت اخلاق و عفت و ادب و چه بی بدون رعایت انها. مردم فقط منتظر برد یک طرف و باخت یک طرف دیگر هستند. مردم منتظر نابود شدن ابرو وحیثیت یک طرف هستند و سربلندی و پیروزی،حتی با هتک حیثیت و شرف دیگران . در این دوره از انتخابات اگرچه در گوشه و کنار این مملکت و در همه جا ، در روزنامه ها ، مکالمات روزمره مردم و گزارش های تلویزیونی همه بدون استثنا در خصوص رعایت اخلاق و دوری از توهین و رعایت حرمت رقیبان صحبت میکنند ولی واقعیت این نیست که بیان میشود . مردم خواستار مناظراتی هستند با هیجان ،که مایه اصلی این هیجان ، عدم رعایت اخلاق و ادب اسلامی هتک ابرو و حمله و توهین است. درست با همان شکل و اندازه مناظرات سال ۸۸ .
دلیل این ادعا هم همان انتخابات ۸۸ است. اگر بخواهم بحث را باز کنم میتوانم از یک نوع ناکامی عمومی صحبت کنم. مردم نسبت به رسیدن به هدف بوسیاه مناظره ناکام شدند ولی انها اصل مناظره را نفی نمیکنند، در واقعه مناظرات وسیله ای برای رسیدن به هدف میباشد . مطمئن باشید اگر احمدی نژاد این همه مشکلات و هزینه برای کشور چه مستقیم و چه غیر مستقیم بوجود نمی اورد، اکثر مردم ما هنور ان سبک مناظرات را دوست داشتن. مگر همین مردم ۲۴ میلیون رای ندادن .مگر با همه ای بی اخلاقی و توهین ها،مردم با چشمان کاملا باز ان روزها ندیدند.
همه مردم دیدند ، همه ان را کاملا درک کردند و در نهایت با رای ۲۴ میلیونی ان را تایید کردن . هر دو طرف ان روزها اخلاق را باختن حال یک طرف با درجه شدیدی و یک طرف دیگر کم تر از ان ،ولی هردو طرف بوسیله مردم تایید شدن . ان که شدید ا اخلاق را زیر پا گذاشت ۲۴ میلیون و دیگری ۱۳ میلیون را ی اورد .اگر ان زمان مردم به گزینه همچون رضایی رای میدادند مشخص بود که این بی اخلاقی را تحمل نمیکنند و میتوان گفت که ادعای اکنونشان درست است. ولی مردم ان اتفاقات ناخوشایند را دوست داشتن و مهر تاییدی هم به ان زدند، با رای خود. مردم در میدان عمل با رای خود ثابت کردند از مناظره فقط برد و باخت میخواهند ،هیجان میخواهند،چالش میخواهند،حتی اگر اصول اخلاق مداری هم رعایت نشود.
مناظره یک وسیله است. مردم بر این وسیله سوار شدن تا به هدف خود برسند ولی در چون در نهایت ناکام شدن و هدف را با واقعیت ان زمان منطبق نبود حال وجود مشکلات و گرفتارهای در ذهن افکار عمومی به صورت خودکار و اتوماتیک به مناظره ها ان دوران برمیگردد . ولی اگرهمین وسیله (یعنی منظرات داغ وچالشی حتی با بی اخلاقی ) انها را به هدف دلخواه و ایده ال یا حداقل هدف کم هزینه مد نظر خود رهسپار میکرد ( یعنی فردی که با مناظره امیخته با بی اخلاقی در امور اداره کشور هم موفق بود یا حداقل مشکلات عدیده ای برای مردم به وجود نمی اورد )باز هم مردم بدون شک از همین مدل پیروی میکردند واز این دسته منظرات را استقبال میکردن.
ما قلبا و باطنا مناظرات ۸۸ را دوست داشتیم و در میدان عمل هم ثابت کردیم و مهر تایید زدیم و حال، در مقام سخن و موعظه ان را نهی میکنیم.
منبع:الف
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 11,ژانویه,2025