به نظر میرسد صداقت و شفافیت در پاسخگوییها، بهحق و انصاف و اخلاق و معیارهای اصلاحطلبی نزدیکتر باشد؛ ضمن آنکه «تجاهلالعارف» نیز در شرایط نابسامان کنونی راه به جایی نخواهد برد.
مصطفی معین وزیر علوم دولت اصلاحات طی یادداشتی به اظهارات محمدرضا عارف در خصوص دانشجویان ستارهدار پاسخ داد.
متن این یادداشت به نقل از شرق به شرح زیر است:
«آقای محمدرضا عارف کاندیدای محترم ریاستجمهوری، در جمع دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در پاسخ به این سوال یا اتهام که «دانشجویان ستارهدار در زمان آقای معین به وجود آمدند، پاسخ شما چیست؟» گفتهاند: «من اگر رییسجمهور شوم، ستارهدار بودن را حذف میکنم، اگر آقای معین این کار را کرده اشتباه بوده است.»
شگفتا! این همان اتهامی است که برای اولینبار آقای احمدینژاد در مناظره تلویزیونی خود در انتخابات ریاستجمهوری سال 1388 مطرح کرد و امروز هم با هر انگیزهای در حال تکرار است. به نظر میرسد طرح مکرر اینگونه مسائل غیر واقعی، طراحی جریانهای افراطی یا وابسته به دولت کنونی است که به صورت حسابشده، از نامزدهای خاص سوال میشود و دامی است که مقابل پای آنان میگسترند.
متاسفانه در آن زمان فرصت دفاع داده نشد و بیانیه اینجانب درباره این ادعای کذب، از صدا و سیما پخش نشد؛ هر چند در برخی از روزنامهها انعکاس یافت. آقای عارف در سالهای 1368 تا 1372 سمتهای معاون آموزشی و مشاور اینجانب را در وزارت فرهنگ و آموزشعالی داشتند و با دیدگاههای بنده در دفاع از حقوق دانشجویان و نهاد دانشگاه بهخوبی آشنا هستند. از قضا رئیس محترم ستاد انتخاباتی ایشان نیز که در سالهای 1376 تا 1382 معاون آموزشی وزارت علوم بودند، در تدوین بیانیه و تکذیبیه فوق مشارکت داشتند.
به نظر میرسد صداقت و شفافیت در پاسخگوییها، بهحق و انصاف و اخلاق و معیارهای اصلاحطلبی نزدیکتر باشد؛ ضمن آنکه «تجاهلالعارف» نیز در شرایط نابسامان کنونی راه به جایی نخواهد برد.
در پایان بهمنظور تنویر افکار عمومی و نیز روشن شدن اصل مساله برای نامزدهای محترم، پاسخی را که در سال 1388 پس از مناظره تلویزیونی آقایان احمدینژاد و موسوی در این خصوص به صدا و سیما فرستادم و هیچگاه فرصت پخش آن داده نشد، میآورم:
بسماللهالرحمنالرحیم
ریاست محترم صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
جناب آقای مهندس ضرغامی
با سلام و احترام
در ارتباط با طرح مسائل خلاف واقع در موضوع دانشجویان ستارهدار از سوی آقای دکتر محمود احمدینژاد کاندیدای محترم دوره دهم ریاستجمهوری در مناظره تلویزیونی مورخ 13/ 3/ 1388 و نسبت دادن آن به دوره مسئولیت اینجانب در دولت اصلاحات، توضیحاتی به شرح زیر برای روشن شدن افکار عمومی اعلام میشود. خواهشمند است دستور فرمایید در زمان برگزاری مناظره کاندیداهای ریاستجمهوری به اطلاع عموم رسانده شود.
1- بر اساس روال معمول در اعلام نتایج آزمون کارشناسی ارشد توسط سازمان سنجش آموزش کشور، پرونده تعداد معدودی از پذیرفتهشدگان آزمون (در حدود 10 تا 15 نفر) به دلایل نقص مدارک آموزشی یا شبهه مسائل اخلاقی و انضباطی، مورد بررسی مجدد قرار میگرفت که عمدتا نیز پس از رفع نقایص، اشکالات فوق برطرف میگردید. از اینرو به دلیل محدود بودن تعداد و رفع موانع به طور معمول و علیرغم وجود فضای باز سیاسی، هیچگاه این موضوع به یک معضل دانشجویی و اجتماعی تبدیل نشد.
2- با کمال تاسف روال متعارف مذکور در فوق، از همان ابتدای دولت نهم با عنوان جنجالی ستارهدار شدن به یک پدیده گسترده سیاسی برای برخورد با دانشجویان فعال سیاسی تبدیل شد. بهنحوی که بیش از هزار نفر از پذیرفتهشدگان آزمون کارشناسی ارشد سال 1385 مشمول عنوان ستارهدار و عمدتا دچار مشکل در ادامه تحصیل شدند. علیرغم پیگیریهای متعدد و مراجعه به مراجع ذیصلاح و عدم حصول نتیجه، دامنه اعتراضات دانشجویی گسترش و ادامه یافت. بنابر این متذکر میشود که پدیده دانشجویان ستارهدار و خسارات ناشی از آن در حوزه آموزش عالی و جامعه، اختصاص به دولت نهم داشته و هیچگونه ارتباطی با دوران مسئولیت اینجانب در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دولت اصلاحات نداشته است.»
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 11,ژانویه,2025