Wisconsin Public طی تحلیلی نوشت: حتی بحث نامنویسی سعید جلیلی، مذاکرهکننده ارشد هستهای ایران هم کمرنگ جلوه کرد؛ بحثی که در واقعیت کمرنگ نبود. احمدینژاد تمام انرژی خود را روی اسفندیار رحیممشایی متمرکز کرده است.
محمدعلی شعبانی، پژوهشگر دانشگاه لندن، میگوید: « ثبتنام رفسنجانی حرکتی که خارقالعاده بود. خارقالعاده نه به خاطر اعلام کاندیداتوری رفسنجانی، بلکه به دلیل تغییر کلی بازی و تاثیر شگرف حضور او.»وحدتی که به عقیده اصلاحطلبان، برمیگردد به کارنامهای که پیشتر هاشمیرفسنجانی در سالهای اخیر برای خود برجای گذاشته است.
شعبانی میگوید: «هاشمیرفسنجانی که حالا 78 سال هم سن دارد، به نظر میرسید که علاقه چندان زیادی برای حضور در عرصه رقابت نداشته باشد اما بنا به شرایطی وارد این عرصه شد.»
شعبانی میافزاید: «رفسنجانی بیشتر دوست داشت تا به عنوان «دولتساز» عمل کند تا خود در عرصه اجرایی حاضر باشد. با این حال، هاشمی علاوه بر اصلاحطلبان حتی میتواند روی آرای بخشی از اقشار محافظهکار ایران نیز حساب باز کند.»
اما از دیگر سو اصولگرایان تمایل چندانی به حضور مرد احمدینژاد در عرصه رقابت ندارند؛ و شاید برخلاف آنچه که در روز آخر ثبتنام نامزدها پررنگ جلوه کرد تصویر هاشمیرفسنجانی و اسفندیار رحیممشایی، تصویر پررنگ انتخابات امسال ایران نباشد.
چهرههای برتر شاید سعید جلیلی، مذاکرهکننده ارشد هستهای و اکبر هاشمیرفسنجانی کاندیدای اصلاحطلبان باشند. شمار زیادی از مردان سیاسی ایران محمود احمدینژاد را به خاطر قراردادن کشور در وضعیت مواجهه با تحریمهای بینالمللی مورد سرزنش قرار میدهند.
محمد غرضی، وزیر سابق مخابرات ایران حتی بدون اشاره به بحث تحریمها در دوره احمدینژاد میگوید: «دولت قبلی تلاش خود را به بهترین وجه انجام داد. اما نرخ تورم همچنان بالاست و ما با مشکل روبهرو هستیم. دولت نباید بیشتر از آنچه به دست میآورد، خرج کند.»باید منتظر نتیجه تایید صلاحیت شورای نگهبان نشست. اما آنچه مشهود است، این است که عصر احمدینژاد و حتی یارانش به پایان نزدیک است.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 23,نوامبر,2024