"مجلس در راس همه امور است". این جملهای است که امام خمینی (ره) در سال 1361مطرح کردند و از همان سالها و به خصوص در چند سال اخیر بسیاری از نمایندگان مجلس برای تاکید یا تایید حرفهای خود به آن استناد میکنند و حتی در برههای از زمان این موضوعی شد بحث برانگیز میان دولتیان و مجلسیان.
اما گویا با وجود در راس بودن مجلس برخی از نمایندگان ترجیح دادهاند از این راس امور بودن خارج شده و برای ادامه مسئولیت از بهارستان به پاستور اسبابکشی کنند!
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران ( ایسنا) محمدرضا باهنر، غلامعلی حدادعادل ، علیرضا زاکانی ، محمدحسن ابوترابی فرد ، ارسلان فتحی پور،صفر نعیمی رز ، سید محمد بیاتیان و عباسعلی منصوری نمایندگانی هستند که تاکنون برای حضور در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری رسما اعلام آمادگی کردهاند.
در این بین، نام نمایندگان دیگری همچون علی لاریجانی و مسعود پزشکیان نیز برای حضور در انتخابات مطرح است که این احتمال حضور از سوی آنها رد نشده است.
اما موضوع قابل توجه این است که چرا این تعداد از نمایندگان تنها پس از گذشت نزدیک به یک سال ازانتخابات مجلس نهم تصمیم به تغییر جایگاه گرفتهاند؟!
بعضا مطرح میشود این اعلام کاندیداتوریها میتواند دلایل خاصی همچون سهمخواهی در دولت آینده ، تثبیت موقعیت فعلی، فضایی باز برای بیان انتقادها و یا احساس تکلیف یا وظیفه داشته باشد.
محمدرضا باهنر که در حال حاضر یکی از نواب رییس مجلس است پس از نزدیک به30 سال فعالیت سیاسی و حضور در هفت دوره مجلس تصمیم دارد با ترک ساختمان بهارستان به پاستور برود، او می گوید داوطلب حضور در انتخابات نبوده و بحثها و مذاکرات و استدلالهای صورت گرفته، او را برای حضور قانع کرده است، باهنر هدف و برنامه خود را اصلاح نظام اقتصادی و فرهنگی کشور عنوان میکند.
باهنر از اعضای ائتلاف پنجگانه یا همان ائتلاف اکثریت اصولگرایان است و پیش بینی میکند که گزینه نهایی این ائتلاف خواهد بود، در عین حال معتقد است اگر ادامه حضورش در انتخابات به ضرر جریان اصولگرا باشد، از عرصه کنار میکشد.
محمد حسن ابوترابی فرد دیگر نایب رییس مجلس و آخرین عضو الحاقی به ائتلاف اکثریت است که او هم مایل به حضور در انتخابات ریاست جمهوری است، او درخصوص علت کاندیداتوری خود میگوید: بنده از دیرباز از زمان حضور در نهاد قانونگذاری به این باور رسیدهام که نقش دستگاه اجرایی و دولت به طور خاص در تحولات سیاسی، فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی در فراهم آوردن بستر حرکت پرشتاب نظام، بیبدیل، استثنایی و منحصر به فرد است.
ابوترابی فرد معتقد است میتواند با حضور در عرصه انتخابات ریاستجمهوری از توان حداکثری دولت برای استفاده بایسته و بهینه از سرمایههای متراکم، انبوه و ارزشمند نظام استفاده کند.
غلامعلی حداد عادل نیز در حال حاضر رییس فراکسیون اصولگرایان و نماینده مردم تهران در مجلس است.
او عضو ائتلاف 2+1 یا همان "ائتلاف پیشرفت" همراه با قالیباف و ولایتی است که اعلام کرده همه اعضای ائتلاف کاندیدا میشوند اما معتقد است احتمالا شهرداری خیابانی است که به پاستور منتهی میشود.
وی همچنین میگوید در صورت انتخاب شدن موضوعات اقتصادی و حوزه سیاست خارجی را مورد توجه قرار خواهد داد، او معتقد است حتی باید قانون را حتی اگر بد باشد،اجرا کرد.
علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران در مجلس دولت خود را "دولت مردم" خوانده و میگوید: برحسب احساس وظیفهای که داشتم برای حضور در انتخابات اعلام کاندیداتوری کردم و درصورت حضور آقایان حداد و جلیلی نیز این آمادگی را دارم که با آنان ائتلاف کنم اما به نفع هیچ کدام از این دوستان کنار نخواهم کشید.
ارسلان فتحی پور نیز که به تازگی اعلام کاندیداتوری کرده در اواخر سال گذشته از دعوت جمعی از فعالان دانشجویی و اقتصادی برای کاندیداتوریاش در انتخابات ریاستجمهوری خبر داده بود.
او که نماینده مردم کلیبر و رییس کمیسیون اقتصادی مجلس است، خود را از فدائیان رهبری دانسته و اینگونه بیان میکند: هدف ما در این انتخابات در مرحله اول باید تحقق فرمایشات رهبری باشد.
صفر نعیمی رز نماینده مردم آستارا جانبازی 50 درصد و دارای درجه سپهبدی است که اعلام کاندیداتوری کرده، اودرباره کاندیداتوری خود چنین میگوید: تمایل حضور بنده در عرصه انتخابات ریاست جمهوری ابتدا بر مبنای توانایی بود که در خود سراغ دارم و چنانچه این توانایی در من وجود نداشت پا به عرصه نمیگذاشتم، همچنین من خود را با کسانی که تاکنون وارد صحنه شده اند مقایسه کردم و دیدم نه تنها از آنها کمتر نیستم بلکه یک سر و گردن از آنها بالا ترم. بنده شرایط یک رییس جمهور را از بدو شروع دوره ریاست جمهوری اسلامی مطالعه کرده و دریافتم که این شرایط را به نحو قویتر دارا میباشم و البته انگیزه قویتر من آن بود که به روسای جمهور قبل از خودم بفهمانم علی رغم احترامی که در حد وسع خود به رهبری میگذاشتند، اما شان مقام معظم رهبری بیش از چیزی بوده که مورد احترام آنها بوده است وبنده میخواهم این موضوع را به اثبات برسانم.
نعیمیرز همچنین میگوید کسی را همانند خود نمیبیند که با او ائتلاف کند و حضور قطعی او در عرصه انتخابات بعد از مشورت با مقام معظم رهبری معین خواهد شد.
سید محمد بیاتیان نماینده مردم بیجار نیز یکی از جوانترین افرادی است که تا کنون رسما اعلام کاندیداتوری کرده است.
او متولد 1352 است و معتقد است از میان کسانی که کاندیدا شدهاند هیچکدام به دنبال حضور جوانترها در عرصه نبودهاند.
او درخصوص علت حضور خود در عرصه انتخابات میگوید: لزوم حضور خود را در انتخابات احساس کردم چرا که به نظرم باید به نمایندگی از قشر جوان یکسری مطالبات را مطرح کرد، بر همین اساس وارد عرصه شدم و شعار «انقلاب در مدیریت و حضور نخبگان نسل سوم» را برای خود انتخاب کردم.
عباسعلی منصوری نیز نماینده کاشان و آران و بیدگل در مجلس است که دلیل کاندیداتوری خود را درخواستهایی از مجموعهای از افراد مستقل عنوان میکند و معتقد است عملکرد فعلی، سابقه مدیریتی و حضور در کمیسیون تلفیق بودجه مجلس دلیل این درخواستها برای حضور در انتخابات از او بوده است.
منصوری میگوید حوزه انتخابیه خود را به پایتخت صنعتی کشور تبدیل خواهد کرد.
به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان، نماینده مردم تبریز در مجلس است که سابقه وزارت بهداشت را نیز در دولت اصلاحات دارد.
او یکی از کاندیداهای احتمالی یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری است که البته تاکنون کاندیداتوری خود را تایید یا رد نکرده است.
او میگوید مشغول بررسی شرایط است و اتخاذ تصمیم برای کاندیداتوری یا عدم کاندیداتوریاش در انتخابات پیش رو به نحوه حضور کاندیداهای دیگر و شکلگیری فضای انتخاباتی بستگی دارد.
پزشکیان، خاتمی را مناسبترین گزینه برای کاندیداتوری از سوی اصلاحطلبان میداند.
علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی نیز از جمله افرادی است که احتمال کاندیداتوری او از مدتها پیش مطرح شده اما چندی پیش بود که کاظم جلالی، رییس فراکسیون رهروان ولایت که از نمایندگان نزدیک به لاریجانی است در اظهارنظری گفت: او رغبتی برای حضور در انتخابات ندارد اما از سویی مراجعات به لاریجانی برای تشویق وی برای حضور در انتخابات زیاد است و ازسویی دیگر درمیان اصولگرایان تشتت وجود دارد.
جلالی همچنین از دیدارهای ولایتی و قالیباف با لاریجانی خبر داده و معتقد است: از نظر ائتلاف 2+1 حضور یا عدم حضور لاریجانی در انتخابات مهم است.
باهنر که خود از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری است درخصوص حضور لاریجانی در انتخابات میگوید: بنده هر زمان که از ایشان سوال کردم، پاسخ این بوده است که در عرصه حضور پیدا نمیکنم اما نباید از این نکته غافل شد که درعالم سیاست، هیچ چیزی غیرممکن نیست.
با این توصیفات باید منتظر ماند تا ائتلافها و افراد تصمیم نهایی خود را برای حضور دائمی در انتخابات بگیرند تا مشخص شود کدام نمایندگان ترجیح میدهند 4 سال آینده خود را در پاستور بگذرانند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 13,ژانویه,2025