ایجاد فضای ناامنی در مطبوعات به صلاح کشور نیست و فکر میکنم تنها یک احضار کافی بود تا افراد مذکور بروند و خودشان را معرفی کنند و نیازی به این شکل بازداشت نبود.
علی مطهری گفت: «به عنوان نماینده مردم فضای ایجاد شده برای مطبوعات اصولگرا و اصلاحطلب را به صلاح کشور ندانسته و آن را از طریق مجلس دنبال میکنم.»
وی در گفت و گویی با روزنامه شرق به نحوه بازداشت روزنامه نگاران اصلاح طلب اعتراض کرد.
قرار شده که مجلس وضعیت دستگیری گروهی از روزنامهنگاران را پیگیری کند، در این زمینه چه اقداماتی انجام خواهد شد؟
مساله دستگیری جمعی از خبرنگاران را هم از طریق مجلس و هم از طریق هیات نظارت بر مطبوعات پیگیری خواهیم کرد. زمان و نحوه بازداشت این افراد قابل تامل است. اول اینکه ما در آستانه دهه فجر هستیم و دوم اینکه به انتخابات ریاستجمهوری نزدیک میشویم. به این ترتیب ایجاد فضای ناامنی در مطبوعات به صلاح کشور نیست و فکر میکنم تنها یک احضار کافی بود تا افراد مذکور بروند و خودشان را معرفی کنند و نیازی به این شکل بازداشت نبود.
البته یکی، دو روز پیش از دستگیری روزنامه نگاران، شاهد فیلتر شدن برخی از سایتهای خبری بودیم از جمله سایت تابناک و تاریخ ایرانی، این وضعیت را چطور ارزیابی میکنید؟
در مورد سایت تابناک و تاریخ ایرانی باید بگویم که هیچ نهادی بدون مجوز هیات نظارت بر مطبوعات حق فیلترینگ ندارد. مساله فیلتر کردن پایگاههای اطلاعرسانی یعنی سایتهای خبری از جمله تابناک و توقیف و لغو امتیاز مطبوعات بر عهده هیات نظارت بر مطبوعات است و هیچ نهادی نمیتواند به شکل مستقیم عمل کند. از هشت ماه پیش سایتهای خبری هم تحت شمول قانون مطبوعات قرار گرفتهاند. نهادهای مربوطه حداکثر میتوانند نظرشان را به هیات نظارت ابلاغ کنند و هیات نیز روی آن کار کارشناسی انجام داده و در نهایت حکم از سوی هیات نظارت بر مطبوعات صادر میشود.
تحلیلتان از وقایع اخیر چیست؟
به عنوان نماینده مردم فضای ایجاد شده برای مطبوعات اصولگرا و اصلاحطلب را به صلاح کشور ندانسته و آن را از طریق مجلس دنبال میکنم.
اشاره فرمودید به تلاش برای ایجاد فضای خاص در رسانههای اصلاحطلب و اصولگرا، اما مستحضرید که دستگیرشدگان همگی از رسانههای اصلاحطلباند؟
بله اکثرا اصلاحطلباند ولی برای نمونه سایت تابناک اصولگراست. مهمتر از همه اینکه اصولا چنین دستگیریهایی ضرورتی ندارد. چراکه مردم ما به حدی از رشد اجتماعی و سیاسی رسیدهاند که به این آسانی تحتتاثیر رسانههای بیگانه قرار نمیگیرند و من شخصا به رشد سیاسی افکار عمومی در ایران باور دارم و نباید این همه نگرانی داشته باشیم.
اگرچه هنوز وضعیت اتهام خبرنگاران دستگیرشده مشخص نیست اما در برخی رسانههای خاص، اتهام ارتباط با رسانههای بیگانه مورد تاکید قرار گرفته است.
بله، گفتهاند این خبرنگاران اطلاعاتی به شبکه بیبیسی میرساندند. سوال من این است که این روزنامه نگاران واقعا چه خبری را میتوانند به بیبی سی برسانند که بیبیسی به آن دسترسی نداشته باشد. خوشبختانه در سایتهای وابسته به نهادهای انقلابی کشور همه اخبار وجود دارد.
هنوز خبر رسمی و دقیق از دلایل دستگیری و اتهام منتشر نشده است.
نهادهای مسوول باید در دستگیریها مردم را در جریان قرار دهند و دلایل مستند به قانون برای اصل بازداشت و نحوه بازداشت به مردم ارایه کنند. نحوه بازداشت به شکل ورود ماموران با حکم بازداشت روزنامهنگاران ضرورتی نداشته و آرامش روانی و شغلی را از خبرنگاران سلب میکند.
برخی نمایندگان پس از حمایت وزارت خارجه فرانسه از روزنامه نگاران بازداشت شده معتقدند که اینها با فرانسه در ارتباط بودهاند. این شکل از بیان اتهامها در شرایطی که هنوز جرمی به اثبات نرسیده و تفهیم اتهامی صورت نگرفته، چه تبعاتی برای افکار عمومی به دنبال دارد؟
اینگونه اظهارنظرها جرم است. اتهامی که هنوز درباره کسی ثابت نشده، نباید به عنوان جرم معرفی شود. اینطور سخن گفتن مصداق جرم است و آن نماینده نیز نباید اینچنین سخن می گفت. ما از مسوولان اطلاعاتی و امنیتی خواستار رسیدگی هرچه سریعتر به این ماجرا و تعیین تکلیف روزنامهنگاران بازداشت شده هستیم و بهزودی از طریق مجلس نیز ماجرا را دنبال میکنیم. البته اگر دلایل قانعکنندهای برای همکاری برخی از این افراد با رسانههای مخالف انقلاب اسلامی وجود دارد، باید به اطلاع مردم برسد ولی مثلا یک تماس تلفنی نمیتواند دلیل بر وابستگی باشد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 27,ژانویه,2025