قصه‌گویی رضوی باید صحنه‌ای برای به نمایش‌گذاشتن اندیشه‌های والای حضرت امام رضا(ع) باشد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، این بخشی از سخنان سید صادق رضایی مدیرعامل کانون است که در مراسم پایانی سومین جشنواره‌ی بین‌المللی قصه‌گویی رضوی در ساری و در واکنش به هتاکی‌های صورت گرفته بر علیه پیشوایان دینی اسلام بر زبان راند.
به اعتقاد وی در مقطعی که دشمنان کوردل و فریب‌خورده، با سطحی‌نگری و قضاوت‌های دور از عقل خود، شکل و فرم را در فرهنگ دینی ما نشانه می‌روند، باید هم و غم خود را بر ارزش‌های محتوایی قرار دهیم واز خرد‌ورزی‌ها و حرکت‌های انسان‌دوستانه‌ی پیشوایان دینی بگوییم و بر آن بخش از زندگی آن حضرت که بر رحمت و شفقت اسلامی و جهان‌بینی متکی بر انسانیت محوری حضرت تکیه دارد، تمرکز کنیم.
مدیرعامل کانون با بیان نمونه‌هایی از سخنان امام رضا(ع) مانند تاکید ایشان بر صداقت و راستگویی و امانت داری، همچنین دارا بودن اخلاق نیکو نسبت به خانواده، به بیان این نکته پرداخت که پیام‌هایی که از این احادیث برمی‌آید مختص به هیچ دین و مذهبی نیست و به کل بشریت توجه دارد و تاکید کرد: استخراج چنین پیام‌هایی و محور قرار دادن آن‌ها در قصه‌گویی رضوی می‌تواند جهان بینی و وسعت نظر و اندیشه اولیاءالله را به جهانیان بشناسد و دلیلی روشن بر خردورزی مسلمانان و شیعیان باشد.
مدیرعامل کانون در عین حال فرصت حضور قصه گویان خارجی را برای تحقق این هدف‌ها مغتنم دانست و خاطر نشان کرد که کانون در این مدت سه ساله توانسته است در کنار تشویق و رغبت‌انگیزی مربیان خود، قصه گویانی فراتر از کانون شناسایی کند و ابعاد کار را به نقاط دور دست جهان نیز بکشاند. حضور کشورهای متعدد از قاره‌های مختلف وسعت این تلاش را به خوبی نشان می‌دهد و در کنار آن وظیفه و ماموریت ما را نیز سنگین‌تر می‌کند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اهمیت قصه‌ و قصه‌گویی در زندگی بشر و اهمیت و جایگاه ویژه‌ای  که دین مبین اسلام برای آن قایل شده است گفت: برای مسلمانان، هنر قصه‌گویی هنری است الهی و در قرآن کریم به آیات زیادی بر می‌خوریم که مستقیم و غیر مستقیم به قصه و قصه‌گویی اشاره دارد.
رضایی در ادامه رویکرد ایرانیان مسلمان و ارادت آنان به اهل بیت به ویژه حضرت امام رضا(ع) و بارگاه ملکوتی حضرتش در مشهد مقدس را منشا خلق بسیاری از هنرها خواند و اضافه کرد قصه‌گویی از جمله هنرهایی است که برای این مهم از ظرفیت بسیار بالایی برخوردار است.
وی توضیح داد که قصه‌گویی از رفتار و کردار این امام همام با توجه به زمینه‌سازی‌های حسی و عاطفی که نسبت به ایشان با توجه به وجود آستان مبارک‌شان در ایران ایجاد شده است می‌تواند از تاثیر ژرف و شگرفی برخوردارشود و مغتنم شمردن این فرصت گران‌بها مسوولیت سازمان‌ها و نهادهای تربیتی هم‌سو با کانون را یادآور می‌شود.
مدیرعامل کانون در پایان با قدردانی از دست‌اندرکاران برپایی جشنواره قصه‌گویی رضوی گفت این جشنواره مصداق روشن و بسیارخوبی است برای ادای حق هنر قصه‌گویی که خوش‌بختانه کانون استان مازندران لیاقت این را پیدا کرده است که تاکنون سومین میزبانی و سیاست‌گذاری این رویداد فرهنگی را بر عهده داشته باشد.
سومین جشنواره قصه‌گویی رضوی با معرفی برگزیدگان داخلی و خارجی خود عصر روز 30 شهریور 1391 در مجتمع کانون ساری به کار خود پایان داد.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا