عواقب ماجرای گرانی ها می رود تا گریبانگیر وزیری شود که مدت پانزده ماهه مسند نشینی اش در وزارت تازه تاسیس "صنعت،معدن و تجارت" با طرح هدفمندی همراه شده است و اینک ، بحث استیضاح او مطرح است.
علی رغم اصرار "سید فتح الله حسینی" - نماینده قصرشیرین - به اینکه نامه ای برای "طرح استیضاح" وزیر تهیه کرده و بیش از بیست نماینده آن را امضا کرده اند، برخی از همکاران وی می گویند: همه چیز با حضور وزیر و معاونانش در کمیسیون حل خواهد شد و در نهایت ممکن است در صحن از وزیر سوال شود. اما حسینی در گفتگو با عصر ایران همچنان تاکید دارد که پی گیر استیضاح وزیر است.
روزگذشته خبرگزاری فارس، از قول فتح الله حسینی نماینده قصرشیرین،سرپلذهاب و گیلانغرب خبر طرح استیضاح را اعلام کرد. اما امروز همین خبرگزاری از قول بهروز نعمتی نماینده اسدآباد، نوشت: اساسا قرار نیست چنین استیضاحی مطرح شود. بلکه تعدادی از نمایندگان سؤالاتی را از آقای غضنفری دارند که قرار است با دعوت از غضنفری در کمیسیون، وی به سؤالات نمایندگان پاسخ دهد و اگر نمایندگان از پاسخهای غضنفری قانع نشدند این سؤالات در صحن علنی مطرح شود.
الیاس طاهری، از اعضای هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس هم در گفتگو با عصر ایران، خبر حضور غضنفری در کمیسیون را تایید می کند اما استیضاح را منتفی نمی داند.
طاهری با بیان اینکه باید در نشست مشترک با آقای وزیر و معاونان ایشان، سخنان آن ها را بشنویم تا به یک جمع بندی صحیح برسیم، تاکید کرد: "اگر به این جمع بندی برسیم که مقصر اوضاع فعلی بازار و گرانی های اخیر وزارت صنعت، معدن و تجارت است، قطعا برای رفع نگرانی های مردم وظیفه قانونی خود در برابر سوء تدبیر ها را انجام خواهیم داد."
این عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن، در باره اظهار نظر رئیس مجلس که در دیدار با آیت الله مصباح یزدی گفته بود "در شرایط کنونی استیضاح وزرا را صلاح نمی دانیم" هم گفت: ایشان نظر خود را گفته اند و همه نمایندگان در اظهار نظر آزاد هستند.
علیرضا منادی، عضو هیئت رئیسه مجلس هم با تاکید بر این که دولت با موضوع گرانی های اخیر برخورد فعالی نداشته، به عصر ایران گفت: طبیعتا دولت و به طور مشخص وزارت صنعت، معدن و تجارت باید در این شرایط نسبت به قبل پاسخگوتر باشند و اقداماتی را برای رفع نگرانی ها و مشکلات جامعه انجام دهند.
این عضو هیئت رئیسه مجلس هم در نهایت درباره استیضاح وزیر معتقد است که باید ابتدا از غضنفری دعوت شود تا در کمیسیون به سوالات نمایندگان پاسخ دهد و اگر این پاسخ ها نتوانست نمایندگان را قانع کند، آنگاه می توان درباره استیضاح تصمیم گیری کرد.
منادی با تاکید بر اینکه تا وقتی نامه در خواست استیضاح به هیئت رئیسه تحویل داده نشود نمی توان آن را رسمی تلقی کرد، گفت: تا این لحظه چنین نامه ای تحویل هیئت رئیسه نشده و بنابراین فعلا به طور رسمی بحث استیضاح مطرح نیست. اما اگر لازم باشد نمایندگان این حق و اختیار را دارند تا از ابزار استیضاح با قدرت استفاده کنند.
منادی همچنین درباره اظهار نظر لاریجانی پیرامون به صلاح نبودن استیضاح در شرایط فعلی، گفت: ایشان نظر خودشان را گفتند و ممکن هم هست که نظر ایشان روی نظر نمایندگان دیگر تاثیر داشته باشد ولی در نهایت هر نماینده به طور مستقل در این باره تصمیم گیری خواهد کرد.
اما در حالی که اظهار نظرهای نمایندگان مجلس حاکی از تمایل آن ها برای اتمام این غائله بدون استیضاح است، طراح استیضاح همچنان بر پی گیری طرح خود اصرار دارد.
حسینی در پاسخ به این سوال که تا چه حد وزیر را در گرانی های اخیر مقصر می دانید، به عصر ایران گفت: این بدیهی است که وزارتخانه تحت مسئولیت ایشان مسئول کنترل بازار است و ما که در بین مردم هستیم از اوضاع باخبریم و گلایه های مردم را هر روز می شنویم و باید کاری انجام دهیم تا نگرانی مردم رفع شود.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، همچنین درباره احتمال تاثیر گذاری نظر لاریجانی بر روی نمایندگان هم گفت: بالاخره نماینده ها بین مردم هستند و نظرات مردم را منعکس می کنند و آقای لاریجانی هم در عین حال که نظر خودشان را بیان کرده اند، قطعا نظر نماینده ها را هم مورد توجه قرار می دهند.
حسینی تاکید کرد: مسئله گرانی ها برای همه مردم مشکل ایجاد کرده و اگر بین مردم باشید این مشکلات را لمس می کنید، از طرف دیگر استیضاح هم حق قانونی نماینده است و هم وظیفه ماست، بنابراین ما همچنان پی گیر اجرایی شدن این طرح هستیم و همه تلاش خود را می کنیم و در نهایت تصمیم گیری درباره آن به عهده نمایندگان خواهد بود.
وی در انتها افزود: در روزهای آینده با تحویل دادن این طرح به هیئت رئیسه، خبر رسمی استیضاح وزیر را اعلام خواهیم کرد.
منبع:عصر ایران
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 20,ژانویه,2025