ارائه این سند از این رو حائز اهمیت است که ضاربیان -یکی از دو نماینده مدیر کل حقوقی وزارت ارشاد- با بیان اینکه خانه سینما از اساس مجوز فعالیت نداشته، تاکید کرد اگر متولیان این تشکل مجوزی را ارائه کنند، ارشاد حاضر است از موضع خود بازگردد
نخستین همایش تخصصی «حقوق و سینما»، سی اردیبهشتماه، در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران با حضور حقوقدانان، استادان دانشگاهی و همچنین جمعی از سینماگران برگزار شد. در این نشست پنج ساعته
میزگردی نیز با حضور برخی از سینماگران پیرامون مباحث حقوقی مربوط به انحلال خانه سینما برگزار شد و طی آن چالشهای حقوقی این مسئله مورد ارزیابی قرار گرفت.
این میزگرد با حضور محمدمهدی عسگرپور مدیرعامل خانه سینما، جلال خندان وکیل خانه سینما، مسعود اطیابی سینماگر و عضو هیات ساماندهی صنوف سینمایی برگزار شد، این در حالی بود که به جای محسنزاده (مدیر کل حقوقی وزارت ارشاد) نمایندگان او، آقای ضاربیان و خانم حیدری حضور داشتند.
نکته مهم این میزگرد ارائه سند منتشر نشدهای از جانب وکیل خانه سینما بود که به گفته متولیان این تشکل غیردولتی سینمایی، خط بطلانی بر ادعاهای وزارت ارشاد و نمایندگان حقوقی آن در خصوص نداشتن مجوز ثبت قانونی خانه سینما محسوب میشود.
ارائه این سند از این رو حائز اهمیت است که ضاربیان -یکی از دو نماینده مدیرکل حقوقی وزارت ارشاد- با بیان اینکه این تشکل از اساس مجوز فعالیت نداشته است اظهار کرد: ما در ابتدا تغییرات اساسنامه خانه سینما را به شعبه 37 دادگاه مجتمع صدر به جهت غیرقانونی بودن آن ارسال کردیم و خواستار بازگرداندن اساسنامه به اساسنامه سال 67 شدیم. در همین مقطع به جهت دفاع محکم در دادگاه، از ثبت شرکتها استعلام کردیم و خواهان بررسی اسناد و مدارک ثبت خانه سینما شدیم که در انتها متوجه شدیم ثبت خانه سینما بر اساس اساسنامهای که در سال 66 توسط شورای فرهنگ عمومی به تصویب رسیده، انجام نشده است. پس از آن شکایتمان را از دادگاه پس گرفتیم و طبق قانون ابطال موسسات فرهنگی و هنری بدون ثبت اقدام کردیم. وی همچنین تصریح کرد: ما در تمام این مدت بحثمان این بوده است که میگوییم اگر خانه سینما مجوز ثبت قانونی دارد آن را به ما نشان دهید. وی ادامه داد که تاکنون مجوزی به ما نشان داده نشده است و در صورت رویت هر چیزی که نشان از مجوزداشتن این تشکل باشد ما از موضع خود برخواهیم گشت.
پس از این سخنان ضاربیان، جلال خندان وکیل خانه سینما، نامهای از فخرالدین انوار نشان داد که در آن تاییدیه مجوز ثبت خانه سینما در اداره ثبت شرکتها صادر شده بود.
خندان با نشاندادن این نامه گفت: طبق این نامه به شماره 15/2086 به تاریخ دهم امرداد 1372 که آقای انوار به اداره کل ثبت شرکتها زدهاند اعلام کردهاند که بر اساس تصویب اساسنامه خانه سینما در شورای فرهنگ عمومی و به استناد ماده 17 و 22 قانون اهداف و وظایف وزارت ارشاد، خانه سینما قابل ثبت است که در ضمیمه، تصویر اساسنامه خانه سینما نیز الصاق شده بود. اداره ثبت شرکتها نیز بر همین اساس خانه سینما را ثبت و آگهی ثبت خانه سینما نیز در روزنامه رسمی کشور منتشر میکند. این سند میتواند تاییدی بر حقایت خانه سینما و ثبت مجوز آن باشد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 25,نوامبر,2024