«رمز کارتهای بانکیتان را تغییر دهید»! مختصر و مفید؛ این خلاصه اطلاعیه امروز بانک مرکزی خطاب به کاربران بیشمار عابر بانکهای رنگارنگ کشور است که هدف از آن، «صرفاً به منظور ارتقای سطح ایمنی» ذکر شده است؛ با این توضیح که برخی شایعات در فضای مجازی بروز کرده و مایه این اطلاعیه را به دست داده، ولی این نوشتار، شامل هر گونه تکذیب بر این امر نمیشود.
به گزارش «تابناک»، روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در اطلاعیهای که روی سایت این بانک منتشر کرده، اعلام نموده است: «به اطلاع میرساند در پی بروز برخی شایعات در فضای مجازی و به منظور ارتقای سطح ایمنی، ایجاد محدودیت در دسترسی غیرمجاز در شبکه کارتی کشور و حفاظت مشتریان در مقابل مخاطرات احتمالی ناشی از آن، به بانکهای کشور ابلاغ شده. ضمن اعلام مراتب به دارندگان کارتهایی که طی چند ماه گذشته رمزخود را تغییر ندادهاند، با مراجعه به خودپردازها یا شعب بانک مربوطه نسبت به تغییر رمز کارت اقدام نمایند.
ضمن پوزش از برخی مشتریان بانکها که ناچار به تغییر اجباری رمز خود هستند، لازم به ذکر میداند، اتخاذ این تمهیدات صرفاً به منظور ارتقای سطح ایمنی کارتها صورت پذیرفته و در ادامه توصیههای قبلی این بانک و بانکهای کشور، مبنی بر رعایت نکات ایمنی در خصوص نگهداری و کاربری کارتها به مشتریان اکیداً توصیه میشود: حداقل هر سه ماه یک بار نسبت به تغییر رمز اول و دوم (اینترنتی) کارت خود اقدام نموده و از قرار دادن رمزهای کارت در اختیار اشخاص دیگر تحت هر عنوان جداً اجتناب فرمایند».
به نظر شما اگر این اطلاعیه صرفا جنبه ارشادی دارد، چرا «مهم» تلقی شده است؟
این در حالی است که واکنش یکی، دو بانک خصوصی به این شایعات تا فرستادن پیامک تغییر رمز کارت بانکی مشتریان پیش رفته و دسترسی برخی از دارندگان عابربانکها به حسابشان نیز بسته شده و همین موج منفی چشمگیری را به برخی کاربران بانکی سرایت داده است.
افزون بر این، شایعات تأیید نشدهای (و البته تکذیب نشده!) در دنیای مجازی و سایتهای اجتماعی به راه افتاده، مبنی بر اینکه رمز برخی کارتهای بانکی از طریق سیستم شتاب درز کرده و حسابهای بانکی کاربران در حال تهدید است.
اما واکنش بانک مرکزی و بانکهای زیر مجموعهاش از این روی جای تأمل دارد که نه تنها این شایعه را تکذیب نکردهاند، بلکه با مطرح کردن «حفاظت مشتریان در مقابل مخاطرات احتمالی» و حتی انتشار اطلاعیه و پیامک، به نوعی در تأیید این سخنان حرکت کردهاند تا به نوعی این ترس را دل مشتریان پر تعداد شبکه بانکی کشور بگنجانند که هر لحظه ممکن است دچار دستبرد اینترنتی بشوند و اگر خدای ناکرده این اتفاق برایشان رخ بدهد، مسئولیتی متوجه مسئولان نیست، چون پیشتر هشدار داده بودند!
بدین ترتیب، با موجی از ابهامات کاربران عابربانکهای گوناگون روبهرو هستیم که نه باور چندانی به شایعات دارند و نه نیت تهیه کنندگان این اطلاعیه را درمییابند؛ اینجاست که باید از مدیران بانک مرکزی پرسید، این هشدار از سر دلسوزی منتشر شده یا ماجرا نیمه پنهانی دارد و پای فرافکنی و عدم امنیت و این گونه اخبار ناگوار در میان است؟!
آیا بهتر نیست واکنش نشان ندهید و یا اگر خطر در کمین است، شفافتر سخن بگویید تا هم مشتریان تکلیفشان را بدانند و هم متخلفان نگران شوند؟!
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 24,نوامبر,2024