به گزارش یزدفردا: با توجه به سنگینی روزهای قمر در عقرب و کارهای مکروهه در این ایام در ادامه این مطلب روزهای قمر در عقرب آذر ماه ۱۴۰۳ را بررسی خواهیم کرد، همچنین تقویم ایام سعد و نحس و کارهای ممنوعه در روزهای قمر در عقرب و کارهای نیک در ماه آذر ۱۴۰۳ را خواهیم خواند. با ما همراه باشید.
روزهای قمر در عقرب آذر سال ۱۴۰۳
روز پنج شنبه ۸ آذر در ساعت ۴ قمر وارد عقرب خواهد شد و در روز شنبه ۱۰ آذر در ساعت ۱۴ قمر از عقرب خارج خواهد شد
اعمال نهی شده در روزهای قمر در عقرب
قمردرعقرب حدود دو و نیم روز (۶۰ ساعت) می باشد، اما با توجه به اینکه در روایات عبارت «قمردرعقرب» آمده و مشخص نشده که آیا منظور قمر در صورت فلکی عقرب است یا این که قمر در برج عقرب است؟ لذا بهتر است مراعات احتیاط گردد و دو روز به آن افزود و جمعاً چهار روز و نیم محاسبه کرد، البته روزهای قمردرعقرب در هر سال متفاوت است و باید هر سال محاسبه شوند.
لیست این اعمال نهی شده در روزهای قمر در عقرب بدین شرح میباشند:
مسافرت
اقدام برای بچه دار شدن (انعقاد نطفه)
خواندن عقد ازدواج
افتتاح کسب و کار و تجارت
تعیین و تغییر نام
گذاشتن سنگ بنای کارهای مهم
حجامت
دیگر امور اساسی زندگی
تاریخ روز اول ماه قمری جمادی الاخری
در یکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳ و در ساعت ۹ و ۵۱ دقیقه هلال ماه جمادی الاخری متولد خواهد شد و در شب سه شنبه ۱۳ آذر در کمال اعتدال دیده میشود.
نحوه محاسبه روزهای قمر در عقرب
فرض کنید که امروز ۲ مهر مصادف با ۱۵ شوال است.
۱. یک واحد به روزها اضافه کنید (۳ مهر و ۱۶ شوال)
۲. روز قمری را در عدد ۱۲/۲ ضرب کنید (۱۹۵/۲) و حاصل را با روز شمسی جمع کنید (۱۹۸/۲)
۳. عدد به دست آمده را بر عدد ۳۰ تقسیم کنید (۶/۶۱)
۴. عدد را با عدد ماه شمسی (در این مثال ماه مهر هفتمین ماه شمسی است) جمع کنید (۱۳/۶۱)
۵. اگر عدد به دست آمده بیش از عدد ۱۲ بود عدد ۱۲ را از آن کم کنید (۱/۶۱)
عدد به دست آمده تعیین کننده موضع ماه در برجهای دوازدهگانه است. اگر این عدد برابر ۸ بود نشان دهنده آن است که زمان قمر در عقرب است.
قمر در عقرب چیست؟
اصطلاح قمر در عقرب به این معنا است که برای ساکنین زمین، کره ماه برابر صورت فلکی عقرب واقع شده است، ماه (قمر) در طول یک سال قمری، که حدود ۲۹٫۵ روز است، یکبار به طور کامل دور زمین میچرخد که به دوازده قسمت تقسیم شده و برجهایی نیز برای هر یک از این دوازده صورت فلکی انتخاب شده؛ حمل، ثور، جوزاء، سرطان، اسد، سنبله، میزان، عقرب، قوس، حوت، دلو، جدی.
قدما واقعه قمر در عقرب را شوم میدانستهاند و دلیل این نحوست نیز از نظر آن وجود ستاره سرخ قلب عقرب در صورت فلکی عقرب بوده است. وقتی که کره ماه در سیر خود، در مقابل صورت فلکی عقرب قرار میگیرد، واقعه قمر در عقرب رخ میدهد. البته این مسائل از منظر ساکنان کره زمینی محاسبه میشود.
پدیده قمردرعقرب با چشم غیر مسلح قابل رویت نیست (البته اگر با صور فلکی و بروج آشنا باشید، در زمان شب از طریق فاصله میان ماه و صورت عقرب میتوانید زمان قمر در عقرب را متوجه شوید) و مقصود از قمر در عقرب هم این است که در یک ماه قمری، کره ماه یک دور کامل به دور آن میگردد و طبعاً در هر ماه قمری یک بار از برج عقرب عبور میکند.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 25,نوامبر,2024