قربانعلی محمدپور گفت: تالاب انزلی با همکاری آژانس همکاریهای بینالمللی ژاپن - جایکا و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با استفاده از فناوری نانو احیا میشود.
وی افزود: قرار است با فناوری نانو مواد آلی ناشی از بقایای گیاهی و جانوری که بخشی از آن دارای مواد معدنی است، برای موجودات آبزی به غذا تبدیل شود.
محمدپور با بیان اینکه استفاده از این روش موجب کاهش عمق لجنهای آلی در بستر تالاب بینالمللی انزلی میشود، گفت: بر اساس مطالعات انجام شده 6 تا هفت هزار هکتار از تالاب انزلی را که دارای مواد آلی هستند، میتوان با استفاده از این روش رسوبزدایی کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان افزود: برای اجرای این طرح هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که دولت تلاش میکند در مدت سه سال این اعتبار را اختصاص دهد.
محمدپور گفت: هم اکنون طرح استفاده از فناوری نانو برای پاکسازی تالاب بینالمللی انزلی بصورت آزمایشی در ۵ استخر ۱۲ هکتاری شیلات در حاشیه تالاب انزلی اجرا شده که در مراحل پایانی است.
وی با اشاره به وضعیت بحرانی تالاب بینالمللی انزلی افزود: در زمان کنونی ۲۰ هزار هکتار از مساحت تالاب انزلی آب دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان تغییرات اقلیمی، کاهش آب دریای خزر، ورود انواع فاضلاب، ورود حجم زیادی از رسوبات، رشد بی رویه گیاهان مهاجم وارداتی همانند سنبل آبی و همچنین تجاوز به حریم تالاب را از مهمترین علل خشک شدن بخشی از آب تالاب انزلی اعلام کرد.
محمدپور گفت: در سه دهه گذشته میانگین عمق آب تالاب بینالمللی انزلی از ۱۱ متر به کمتر از ۲ متر و در مناطقی تا ۷۰ سانتیمتر کاهش یافته کرده است.
تالاب بینالمللی انزلی از مهمترین زیستگاههای پرندگان مهاجر و محل تخمریزی آبزیان است. این تالاب از نخستین تالابهای ثبت شده در معاهده رامسر در سال ۱۹۷۱ میلادی است.
تالاب بینالمللی انزلی هماکنون در فهرست مونترآل قرار گرفته است. قرار گرفتن در این فهرست به معنای این است که تالاب در حال خشک شدن است و به مراقبت نیاز دارد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 25,نوامبر,2024