استان‌ هایی که بیشترین «سیاستمدار» را صادر کرده‌اند

  پرینت
شناسه خبر : 142177 | تاریخ انتشار : 01 Aban 1396 - 11:00 | 5900 بازدید | تعداد دیدگاه : 0 | ارسال توسط :

سیاست دانشی است که مناسبات شهروندی (مدنی) را مورد بحث قرار می دهد.به تعریف دیگر «سیاست فعالیتی اجتماعی است که با تضمین نظم در نبردهایی که از گوناگونی و ناهم‌گراییِ عقیده‌ها و منافع ناشی می‌شود، می‌خواهد به یاریِ زور - که اغلب بر حقوق متکی است - امنیت بیرونی و تفاهم درونیِ واحد سیاسی ویژه‌ای را تأمین کند.امروزه سیاست موضوع علمی مستقل و یکی از حقایق غیر قابل اجتناب زندگی بشر است

سیاست در معنای عام هرگونه راهبرد و روش و مشی برای اداره یا بهترکردن هر امری از امور، (چه شخصی چه اجتماعی) است؛ و در معنای خاص اموری است که مربوط به دولت و مدیریت و تعیین شکل و مقاصد و چگونگی فعالیت دولت باشد. کوشش برای نگهداری یا بدست آوردن قدرت یا کاربست قدرت دولت در جهت هدف‌ها و درخواست‌های گوناگون. سیاست به معنای باستانی کلمه، دخالت در امر عمومی و به معنای جدید، شهر مدرن صنعتی است که کنشگرانش به سیستم سازمان دهنده آن مشروعیت می‌دهند.

در پاسخ به این پرسش که سیاست چیست، باید به نکته‌ای اشاره کرد و آن این است که این مفهوم در همهٔ جامعه، بستر وقوع سیاست به عنوان یک فعالیت علمی و نظری جامعهٔ انسانی است. مفهوم جامعه چنان در نزد علمای جامعه‌شناسی و مردم شناسان دیده می‌شود، از جمله مفاهیم قدیمی است که انسان‌ها به منظور رفع نیازها و رفع مشکلات خود به صرافت تجربه دریافته‌اند که با تشکیل جامعه بهتر می‌توانند بر مشکلات خود فائق آیند و نیازهای خود را مرتفع سازند، ضرورت پیدایش جامعه از سویی ریشه در انگیزه‌های غریزی و از سویی ریشه در رفتارها و اضطرارهای مادی دارند که انسان‌ها را احاطه کرده است، بشر ابتدایی با سیل مراحل تکامل زیستی و بیولوژیک خود به تدریج از غارها و کنام‌ها، که محل زیست و بود باش اصلی او به شمار می‌رفت خارج شده‌اند و یک جا نشینی در قالب گروه‌های متشکل از خانوارها را آغاز کردند، روند تکامل زیست شناسی بشر نیز حکایت از حرکت به سمت تشکیل جامعه دارد.

جامعه به عنوان بستر اساسی فرایند پرفراز و نشیبی را طی کرده است، انسان‌ها از تشکیل ابتدایی به قالب پیشرفت بیولوژیک و فیزیولوژیک کرده‌اند. برای مثال آنچه در گذشته‌های دور به انسان ۴ دست پا یا (Homo - neeptus) با گذر زمان طولانی به صورت انسان راست قامت (homo - erectus) درآمد. ۴ دست و پا بودن انسان شاید به دلیل شرایط زیستی و نوع فعالیت معیشتی او بود. به این معنا که او. در مرحلهٔ آغازین حیات خود به جمع‌آوری دانه‌ها و گیاهان خوراکی (Food gathering/ collecting) می‌پرداخت.

تا پیش از این مرحله انسان به عنوان موجود درخت‌زی (Tree living creature) بود اما به تدریج آنان در روی زمین به زندگی ادامه دادند (earth living creature). مرحلهٔ بعدی تکامل زیستی و بیولوژیکی انسان مرحله‌ای است که انسان به ابزار سازی روی می‌آورد و یادمی‌گیرد با استفاده از مواد و مصالح موجود در طبیعت ابزار و لوازم مورد نیاز خود را بسازد. حال انسان وارد مرحلهٔ دوم زندگی خود می‌شود، به این معنا که جدا از گردآوری و جمع‌آوری میوه‌های خوراکی به شکارگری روی می‌آورد. انسان در فرایند تکامل خود با زبان هم آشنا می‌شود و به تدریج مفهوم نطق در یکی از مراحل تکامل تاریخی هویت انسان را تغییر می‌دهد، انسان‌ها در ابتدا چیزی به معنای زبان نداشتند، آنچه وجود داشت به معنای زبان فریاد، سر و صدا یا (Noisy- language) بود. به این ترتیب انسانی که توانست زبان و سر و صدا را به تدریج به صورت زبان کلامی و آوایی تبدیل کند به عنوان (Homo-logos) یا انسان ناطق شناخته شد. این انسان در مراحل تکامل بعدی جامعه را برمی‌گزیند و به صورت زیست اجتماعی تن در می‌دهد. بر این مبنا است که از او به عنوان (Homo- satitus) یاد می‌شود. این انسان که در ادبیات سیاسی از زمان ارسطو تا کنون از او به عنوان جانور ناطق، جانور اجتماعی، یاد می‌شود در بستر زیست اجتماعی خود به دلیل اختلاف سلیقه تنوع و تفاوت و اختلاف منافع با یکدیگر دچار اختلاف و درگیری می‌شود، بنابراین ضرورت پیدایش سیاست به عنوان ابزاری برای حل اختلاف‌ها سربرمی‌آورد یا توجیه می‌شود؛ و از این جاست که این انسان به تعبیر ارسطو به عنوان جانور سیاسی یا انسان سیاسی می‌شود

اما از میان مردان و زنانی که در رده های بالایی نظام جای گرفتند، گعده‌های برخی از هم استانی‌ها و همشهری ها در سمت‌هایی همچون وزارت، ریاست جمهوری، معاون اولی، ریاست قوه قضائیه، ریاست مجلس، عضو شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام پر رنگ تر از باقی استان ها بوده است.
 

به گزارش نامه نیوز، از ابتدای انقلاب تاکنون چهره های مختلف سیاسی در قدوقامت یک مسئول مملکتی ظاهر شده اند، چهره هایی که هر یک از استانی راهی تهران شدند و کرسی صدارت یا ریاست را برعهده گرفتند.

 

اما از میان مردان و زنانی که در رده های بالایی نظام جای گرفتند، گعده‌های برخی از هم استانی‌ها و همشهری ها در سمت‌هایی همچون وزارت، ریاست جمهوری، معاون اولی، ریاست قوه قضائیه، ریاست مجلس، عضو شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام  پر رنگ تر از باقی استان ها بوده است.

 

تهران، اصفهان، خراسان، فارس و کرمان، پنج استانی هستند که با جای دادن به ترتیب ۴۹، ۳۴، ۱۵، ۱۳ و ۱۱ چهره از فرزندان استانشان در یکی از چند جایگاه وزارت، معاون اولی، ریاست سه قوه و عضویت در مجمع تشخیص مصلحت و شورای نگهبان، به عنوان سیاسی ترین استان های کشور شناخته می‌شوند.

 

اما در کنار این ۵ استان سیاسی، همانطور که چندی پیش حسینعلی شهریاری نماینده سیستان و بلوچستان در جریان سئوال از وزیر کشور در مجلس گله کرده بود که«ما در حاکمیت و در دولت آدم نداریم و کسی نیست به داد این استان برسد.»، برخی از استان ها از حضور در حاکمیت و دولت بهره چندانی نبرده اند.

 

ایلام، بوشهر، سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد و هرمزگان، ۶ استانی هستند که نتوانسته اند از کابینه دوم تا دوازدهم تا شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت و همینطور در تمام دوران ریاست سه قوه، مردی را از استان خود بر صندلی ریاست بنشانند.

 

بر همین اساس با توجه به محل تولد وزرا، معاون اول ریاست جمهوری، روسای سه قوه و اعضای شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت، به بررسی این موضوع پرداخته ایم.

 

البته ناگفته نمانده که برخی از چهره های شناخته شده در کابینه و همچنین روسای قوا در کشور عراق متولد شده اند. علی لاریجانی،‌صادق لاریجانی، عباس آخوندی و آیت الله هاشمی شاهرودی چند چهره ای هستند که محل تولدشان شهر نجف ذکر شده است. در همین راستا نیز میتوان شهر سمنان را به دلیل محل تولد احمدی نژاد و روحانی، استان ریاست جمهوری خیز نام گذاری کرد.

 

 

نام استان

اسامی چهره های سیاسی متولد استان

۱. آذربایجان شرقی

 

۱. میرحسین موسوی، وزارت امور خارجه در کابینه شهید باهنر و نخست وزیر

۲. عیسی کلانتری وزارت راه و ترابری در کابینه شهید باهنر و وزیر کشاورزی در کابینه آیت الله هاشمی رفسنجانی

۳. غلامرضا شافعی وزیر صنایع در کابینه میرحسین موسوی

۴. محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنایع در کابینه آیت الله هاشمی رفسنجانی و وزیر صنعت، معدن و تجارت در کابینه روحانی

۵. مسعود پزشکیان وزیر بهداشت در کابینه خاتمی

۶. حمید چیت‌چیان وزیر نیرو در کابینه روحانی

۷. محسن مجتهد شبستری عضو مجمع تشخیص مصلحت

۲. آذربایجان غربی

۱. غلامرضا آقازاده وزیر نفت در کابینه آیت الله هاشمی رفسنجانی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در دوره سوم

۲. علی عبدالعلی‌زاده وزیر مسکن در کابینه خاتمی

۳. رضا تقی‌پور وزیر ارتباطات در کابینه احمدی نژاد

۴. صادق محصولی وزیر کشور در دولت اول و وزیر رفاه در دولت دوم احمدی نژاد

۵. پرویز فتاح وزیر نیرو در کابینه احمدی نژاد

۳. اردبیل

۱. علی نیکزاد وزیر راه و مسکن در کابینه احمدی نژاد

۲. آیت‌الله سیدعبدالکریم موسوی اردبیلی رئیس قوه قضائیه و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در دوره اول

۴. اصفهان

۱. علی اکبر پرورش وزیر آموزش و پرورش در کابینه شهید باهنر و میرحسین موسوی

۲. هاشمی طبا وزیر صنایع سنگین در کابینه شهید باهنر و میرحسین موسوی

۳. میرمحمد صادقی وزیر کار در کابینه شهید باهنر

۴. موسویانی وزیر معادن در کابینه شهید باهنر

۵. سید محمد غرضی وزیر نفت در کابینه شهید باهنر و میرحسین موسوی و همچنین وزیر پست و تلگراف در کابینه آیت الله هاشمی رفسنجانی

۶. علیرضا مرندی وزیر بهداشت در کابینه میرحسین موسوی و آیت الله هاشمی رفسنجانی و نماینده مجلس هشتم و نهم

۷. عباسعلی زالی وزیر کشاورزی در کابینه میرحسین موسوی

۸. سراج‌الدین کازرونی وزیر مسکن در کابینه میرحسین موسوی و وزیر مسکن در کابینه آیت الله هاشمی رفسنجانی

۹. مصطفی معین وزیر علوم و تحقیقات در کابینه اول آیت الله هاشمی رفسنجانی و کابینه خاتمی، نماینده مجلس در دوره سوم و پنجم

۱۰. محمدرضا گلپایگانی وزیر علوم و تحقیقات در کابینه دوم آیت الله هاشمی رفسنجانی

۱۱. عبدالله نوری وزیر کشور در کابینه آیت الله هاشمی

۱۲. محمد سعیدی‌کیا وزیر راه در کابینه آیت الله هاشمی رفسنجانی و وزیر کشاورزی در دولت خاتمی و وزیر مسکن در کابینه احمدی نژاد

۱۳. محسن نوربخش وزیر اقتصاد در کابینه آیت الله هاشمی رفسنجانی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام

۱۴. ایرج فاضل وزیر بهداشت در کابینه آیت الله هاشمی رفسنجانی

۱۵. علی فلاحیان وزیر اطلاعات در کابینه آیت الله هاشمی رفسنجانی و عضو مجلس خبرگان در دوره سوم و چهارم

۱۶. ناصر خالقی وزیر کار در کابینه خاتمی

۱۷. محمود حجتی وزیر راه و ترابری در کابینه دوم خاتمی و وزیر کشاورزی در کابینه روحانی

۱۸. علیرضا علی‌احمدی وزیر آموزش و پرورش در کابینه احمدی نژاد

۱۹. غلامحسین محسنی‌اژه‌ای وزیر اطلاعات در کابینه اول احمدی نژاد، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و معاون اول قوه قضائیه

۲۰. حیدر مصلحی وزیر اطلاعات در کابینه دوم احمدی نژاد

۲۱. علی اکبر محرابیان وزیر صنعت و معدن در کابینه احمدی نژاد

۲۲. علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد در کابینه روحانی

۲۳. علی طیب‌نیا وزیر امور اقتصادی در کابینه حسن روحانی

۲۴. مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصادی در کابینه حسن روحانی

۲۵. حسین دهقان وزیر دفاع در کابینه روحانی

۲۶. آیت‌الله محمد یزدی رئیس قوه قضائیه و عضو شورای نگهبان

۲۷. احمد جنتی دبیر شورای نگهبان و رئیس مجلس خبرگان

۲۸. آیت‌الله یوسف صانعی عضو شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام

۲۹. عباسعلی کدخدایی عضو شورای نگهبان

۳۰. سیدفضل‌الله موسوی عضو شورای نگهبان

۳۱. حسن صانعی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام

۳۲. ابراهیم امینی نجف‌آبادی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام

۳۳. قربانعلی دری نجف‌آبادی عضو مجمع تشخیص و وزیر اطلاعات درکابینه اول خاتمی

۳۴. شهید سیدمحمد بهشتی رئیس دیوان عالی کشور ، عضو مجلس خبرگان و دبیرکل حزب جمهوری اسلامی

 

۵. ا یلام

...

۶. بوشهر

...

۷. تهران

۱. عسگراولادی وزیر بازرگانی در کابینه شهید باهنر و کابینه میرحسین موسوی

۲. محمود قندی وزیر پست وتلگراف در کابینه شهید باهنر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام

۳. محمدعلی نجفی وزیر فرهنگ در کابینه شهید باهنر و کابینه میرحسین موسوی،وزیر آموزش و پرورش در کابینه آیت الله هاشمی رفسنجانی، شهردارتهران

۴. محمدرضا مهدوی کنی وزیر کشور در کابینه شهید باهنر، سومین رئیس مجلس خبرگان رهبری و دبیرکل جامعه روحانیت مبارز، عضو شورای نگهبان و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام

۵. گنابادی وزیر مسکن در کابینه شهید باهنر و کابینه میرحسین موسوی

۶. حسن غفوری فرد وزیر نیرو در کابینه شهید باهنر و کابینه میرحسین موسوی، چند دوره نمایندگی مجلس

۷. محمد ری‌شهری وزارت اطلاعات در کابینه میرحسین موسوی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام

۸. علی‌اکبر ولایتی وزارت امور خارجه در کابینه میرحسین موسوی و کابینه آیت الله هاشمی رفسنجانی، رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس هیئت امنای دانشگاه آزاد

۹. حسین جعفری وزیر بازرگانی در کابینه میرحسین موسوی

۱۰. حسن حبیبی وزیر دادگستری در کابینه میرحسین موسوی، معاون اول کابینه هاشمی رفسنجانی و خاتمی، نماینده دوره اول مجلس، عضو شورای نگهبان، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام

۱۱. هادی نژادحسینیان وزیر راه و ترابری در کابینه میرحسین موسوی و وزیر صنایع سنگین در کابینه آیت الله هاشمی رفسنجانی

۱۲. محسن رفیقدوست وزیر سپاه در کابینه میرحسین موسوی

۱۳. ابوالقاسم سرحدی‌زاده وزیر کار و امور اجتماعی در کابینه میرحسین موسوی

۱۴. علی اکبر محتشمی پور وزیر کشور در کابینه میرحسین موسوی، نماینده مجلس سوم و ششم

۱۵. حسین نیلی وزیر معادن و فلزات در کابینه میرحسین موسوی

۱۶. سید مصطفی آقامیرسلیم وزیر فرهنگ و ارشاد در کابینه آیت الله هاشمی رفسنجانی،عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام

۱۷. اکبر ترکان وزیر دفاع و راه در کابینه اول و دوم آیت الله هاشمی رفسنجانی،دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد تجاری

۱۸. مرتضی محمدخان وزیر اقتصاد در کابینه آیت الله هاشمی رفسنجانی

۱۹. احمد مسجدجامعی وزیر فرهنگ و ارشاد در کابینه سیدمحمد خاتمی، عضو شورای شهر تهران

۲۰. احمدرضا معتمدی وزیر ارتباطات در کابینه سیدمحمد خاتمی

۲۱. محمد شریعتمداری وزیر بازرگانی در کابینه سیدمحمدخاتمی، معاون اجرایی دولت اول روحانی و وزیر صنعت و معدن در کابینه دوم روحانی

۲۲. کمال خرازی وزیر امور خارجه در کابینه سیدمحمدخاتمی، سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل

۲۳. طهماسب مظاهری وزیر اقتصاد در کابینه سیدمحمد خاتمی، رئیس بانک مرکزی در دولت احمدی نژاد

۲۴. مرتضی حاجی وزیر تعاون در کابینه اول و وزیر آموزش و پرورش در کابینه دوم سیدمحمد خاتمی

۲۵. داود دانش‌جعفری وزیر امور اقتصادی در کابینه احمدی نژاد و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام

۲۶. مسعود میرکاظمی وزیر بازرگانی در کابینه احمدی نژاد و نماینده مجلس در دوره نهم

۲۷. کامران باقری لنکرانی وزیر بهداشت در کابینه احمدی نژاد

۲۸. مرضیه وحیددستجری وزیر بهداشت در کابینه احمدی نژاد

۲۹. غلامحسین الهام وزیر دادگستری و سخنگوی دولت در کابینه احمدی نژاد، عضو شورای نگهبان

۳۰. مصطفی محمد نجار وزیر دفاع و وزیر کشور در کابینه احمدی نژاد

۳۱. پرویز کاظمی وزیر رفاه در کابینه احمدی نژاد

۳۲. محمد حسین صفار هرندی وزیر فرهنگ و ارشاد در کابینه احمدی نژاد و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام

۳۳. سید محمد جهرمی وزیر کار در کابینه احمدی نژاد

۳۴. علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در کابینه روحانی

۳۵. محمود واعظی وزیر ارتباطات در کابینه اول و رئیس دفتر در کابینه دوم روحانی

۳۶. محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه در کابینه روحانی و نماینده ایران در سازمان ملل

۳۷. علی ربیعی وزیر تعاون،کار،رفاه‌اجتماعی در کابینه روحانی

۳۸. مسعود سلطانی‌فر وزیر ورزش و جوانان در کابینه روحانی

۳۹. غلامعلی حداد عادل رئیس مجلس هفتم و نماینده ادوار مجلس

۴۰. محسن هادوی عضو شورای نگهبان

۴۱. مهدی هادوی عضو شورای نگهبان

۴۲. آیت‌الله رضا استادی عضو شورای نگهبان

۴۳. سیامک ره‌پیک عضو شورای نگهبان

۴۴. محسن اسماعیلی عضو شورای نگهبان

۴۵. سام سوادکوهی عضو شورای نگهبان

۴۶. محمدجواد ایروانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام

۴۷. محمد فروزنده وزیر دفاع در دولت آیت الله هاشمی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام

۴۸. پرویز داوودی معاون اول احمدی نژاد و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام

۴۹. محمدحسین باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام

۸. چهار محال و بختیاری

...

۹. خراسان

۱. آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب و رئیس دولت های سوم و چهارم

۲. محمد سلامتی وزیر کشاورزی در کابینه شهید باهنر و کابینه میرحسین موسوی

۳. اسماعیل شوشتری وزیر دادگستری در کابینه آیت الله هاشمی رفسنجانی و کابینه سیدمحمد خاتمی

۴. سلیمی وزیر دفاع در کابینه میرحسین موسوی

۵. محمود فرشیدی وزیر آموزش و پرورش در کابینه احمدی‌نژاد

۶. مرتضی بختیاری وزیر دادگستری کابینه احمدی نژاد

۷. سید حسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت در کابینه روحانی

۸. عبدالرضا رحمانی فضلی نماینده مجلس در دوره چهارم و وزیر کشور در کابینه روحانی

۹. عباس واعظ طبسی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، عضو مجلس خبرگان و تولیت آستان قدس رضوی

۱۰. حسن فیروزآبادی عضو مجمع تشخیص مصلحت، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، مشاور عالی فرماندهی کل نیروهای مسلح

۱۱. غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده ادوار مجلس

۱۲. سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، دبیر شورای عالی امنیت ملی و عضو تیم مذاکره کننده هسته ای در زمان ریاست جمهوری احمدی‌نژاد

۱۳. صادق واعظ‌زاده عضو مجمع تشخیص مصلحت و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی

۱۴. سید ابراهیم رئیسی متولی آستان قدس رضوی پس از رحلت آیت واعظ طبسی، دادستان کل کشور و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام

۱۵. محمدباقر قالیباف فرمانده نیروی انتظامی، عضو مجمع تشخیص مصلحت و شهردار تهران

۱۰. خوزستان

۱. غلامرضا فروزش وزیر جهاد سازندگی در کابینه آیت الله هاشمی رفسنجانی

۲. علی شمخانی وزیر دفاع در کابینه خاتمی، فرمانده نیروی دریایی ارتش و دبیرشورای عالی امنیت ملی

۳. محمدرضا اسکندری وزیر جهاد کشاورزی در کابینه احمدی نژاد

۴. صادق خلیلیان وزیر جهاد کشاورزی در کابینه احمدی نژاد

۵. سید علیرضا آوایی وزیر دادگستری در کابینه روحانی

۶. محسن رضایی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو سپاه

۱۱. زنجان

امیر حاتمی وزیر دفاع در کابینه دوم روحانی و فرمانده ارتش

۱۲. سمنان

۱. ایرج فاضل وزارت فرهنگ در کابینه میرحسین موسوی

۲. محمود احمدی نژاد رئیس دولت نهم و دهم

۳. حسن روحانی رئیس دولت یازدهم و دوازدهم

۴. محمد فرهادی وزیر بهداشت در کابینه خاتمی و وزیر علوم در کابینه روحانی

۵. کامران دانشجو وزیر علوم و تحقیقات در کابینه احمدی نژاد

۱۳. سیستان و بلوچستان

...

۱۴. فارس

۱. عبدالواحد موسوی لاری وزیر کشور در کابینه سیدمحمد خاتمی

۲. حسین نمازی وزیر اقتصاد در کابینه شهید باهنر، کابینه میرحسین موسوی و کابینه سیدمحمد خاتمی

۳. محمد سلیمانی وزیر ارتباطات در کابینه احمدی نژاد

۴. احمد وحیدی وزیر دفاع در کابینه احمدی نژاد و عضو مجمع تشخیص مصلحت

۵. حمید بهبهانی وزیر راه در کابینه احمدی نژاد

۶. علیرضا طهماسبی وزیر صنایع و معادن در کابینه احمدی نژاد

۷. غلامحسین نوذری وزیر نفت در کابینه احمدی نژاد

۸. رستم قاسمی وزیر نفت در کابینه احمدی نژاد

۹. محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات در کابینه روحانی

۱۰. سید محمود علوی وزیر اطلاعات در کابینه روحانی

۱۱. گودرز افتخار جهرمی عضو شورای نگهبان

۱۲. آیت‌الله مهدی شب‌زنده‌دار جهرمی عضو شورای نگهبان

۱۳. آیت‌الله عبدالرحیم ربانی شیرازی عضو شورای نگهبان

۱۵. قزوین

۱. شهید رجایی نخست وزیر و رئیس جمهور

۲. مرتضی نبوی وزیر وزارت پست، تلگراف و تلفن در کابینه میرحسین موسوی و عضو مجمع تشخیص

۳. جمال کریمی راد وزیر دادگستری در کابینه احمدی نژاد

۴. محمد موسوی خوئینی‌ها عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، عضو مجلس خبرگان، نائب رئیس مجلس اول

۱۶. قم

۱. عبدالمجید معادیخواه وزیر ارشاد در کابینه شهید باهنر

۲. یحیی آل‌اسحاق وزیر بازرگانی در کابینه آیت الله هاشمی رفسنجانی

۳. مصطفی پورمحمدی وزیر کشور در کابینه احمدی نژاد و وزیر دادگستری در کابینه روحانی

۴. رضا فرجی‌دانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در کابینه روحانی

۵. آیت‌الله محمد مؤمن عضو شورای نگهبان

۶. محمد صالحی عضو شورای نگهبان

۷. سید احمد خمینی عضو شورای نگهبان در دوره اول

۱۷. کردستان

محمدرضا رحیمی معاون اول احمدی نژاد، نماینده مجلس هفتم و استاندار کردستان در دولت آیت الله هاشمی رفسنجانی

۱۸. کرمان

۱. شهید باهنر نخست وزیر

۲. علی‌محمد بشارتی وزیر کشور در کابینه آیت الله هاشمی رفسنجانی

۳. اسحاق جهانگیری، نماینده مجلس در دوره‌های دوم و سوم،وزیر صنایع و معادن در کابینه خاتمی و معاون اول در کابینه روحانی

۴. محمد‌مهدی زاهدی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در کابینه احمدی نژاد

۵. سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد در کابینه احمدی نژاد

۶. مجید نامجو وزیر نیرو در کابینه احمدی نژاد

۷. اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس دولت سوم چهارم و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس مجالس اول، دوم و سوم

۸. محمدعلی موحدی کرمانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، نماینده ادوار مجلس، دبیرکل جامعه روحانیت مبارز، عضو مجلس خبرگان رهبری

۹. محمد هاشمی عضو مجمع تشخیص مصلحت

۱۰. مجید انصاری عضو مجمع تشخیص مصلحت و معاون پارلمانی و معاون حقوقی کابینه روحانی، نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان

۱۱. محمدرضا باهنر نماینده ادوار مجلس و عضو مجمع تشخیص مصلحت

۱۹. کرمانشاه

۱. بیژن نامدار زنگنه وزیر جهاد سازندگی در کابینه میرحسین موسوی، وزیر نیرو در کابینه هاشمی رفسنجانی و وزیر نفت در کابینه خاتمی، وزیر نفت در کابینه روحانی و عضو مجمع تشخیص مصلحت

۲. عبدالرضا مصری وزیر رفاه در کابینه احمدی نژاد

۳. محمود محمدی عراقی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام

۲۰. کهگیلویه و بویر احمد

...

۲۱. گلستان

۱. منوچهر متکی وزیر امورخارجه در کابینه احمدی نژاد

۲. محمد عباسی وزیر تعاون و وزیر ورزش و جوانان در کابینه احمدی نژاد

۲۲. گیلان

۱. نامجو وزیر دفاع در کابینه شهید باهنر

۲. علی صوفی وزیر تعاون در کابینه خاتمی

۳. اسدالله عباسی وزیر تعاون،کار،رفاه‌اجتماعی در کابینه احمدی نژاد

۴. آیت‌الله محمد محمدی گیلانی عضو شورای نگهبان

۲۳. لرستان

۱. حسین کمالی وزیر کار در کابینه آیت الله هاشمی رفسنجانی و در کابینه خاتمی

۲. حسین محلوجی وزیر معادن در کابینه آیت الله هاشمی رفسنجانی

۳. مهدی غضنفری وزیر بازرگانی و صنعت در کابینه احمدی نژاد

۴. مهدی کروبی رئیس مجلس سوم و ششم

۵. آیت‌الله ابوالقاسم خزعلی عضو شورای نگهبان

۶. آیت‌الله حسن طاهری خرم‌آبادی عضو شورای نگهبان

۲۴. مازندران

۱. احمد توکلی وزیر کار و امور اجتماعی در کابینه میرحسین موسوی، عضو مجمع تشخیص مصلحت و نماینده ادوار

۲. علی اکبر ناطق نوری وزیر کشور در کابینه میرحسین موسوی، رئیس مجلس چهارم و پنجم و عضو مجمع تشخیص مصلحت

۳. شمس‌الدین حسینی وزیر اقتصاد در کابینه احمدی نژاد

۴. عبدالرضا شیخ‌الاسلامی وزیر کار در کابینه احمدی نژاد

۵. علی کردان وزیر کشور در کابینه احمدی نژاد

۶. اسفندیار رحیم مشایی معاون اول احمدی نژاد در کابینه دوم و رئیس سازمان میراث فرهنگی دولت اول احمدی نژاد

۷. احمد علیزاده عضو شورای نگهبان

۸. نجات‌الله ابراهیمیان عضو شورای نگهبان

۲۵. مرکزی

۱. محمد حسن نامی وزیر ارتباطات در کابینه احمدی نژاد

۲. فخرالدین دانش آشتیانی وزیر آموزش و پرورش در کابینه روحانی

۳. محمدرضا توسلی عضو مجمع تشخیص مصلحت

۲۶. هرمزگان

...

۲۷. همدان

۱. اصغری وزارت دادگستری در کابینه شهید باهنر

۲. سید کاظم اکرمی وزیر آموزش و پرورش در کابینه میرحسین موسوی

۳. علی یونسی وزیر اطلاعات در کابینه خاتمی

۴. محمد حسین شریف‌زادگان وزیر مسکن در کابینه خاتمی

۵. حمیدرضا حاجی بابایی وزیر آموزش و پرورش در کابینه احمدی نژاد

۶. محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان در کابینه روحانی

۵۰. حسین مظفر عضو مجمع تشخیص، نماینده دوره هفتم و نهم مجلس و وزیر آموزش و پرورش در کابینه سیدمحمدخاتمی

۷. علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص

۲۸. یزد

۱. سید محمد خاتمی رئیس دولت هفتم و هشتم، وزیر ارشاد در کابینه میرحسین موسوی و آیت الله هاشمی رفسنجانی

۲. حبیب‌الله بیطرف وزیر نیرو در کابینه خاتمی

۳. محمدرضا عارف وزیر ارتباطات در کابینه خاتمی و معاون اول دولت دوم خاتمی، عضو مجمع تشخیص مصلحت و رئیس فراکسیون امید در مجلس دهم

۴. محمد رحمتی وزیر راه در کابینه خاتمی و در کابینه احمدی نژاد

۵. محمد ناظمی اردکانی وزیر تعاون در کابینه به احمدی نژاد

۶. کاظم وزیری‌هامانه وزیر نفت در کابینه احمدی نژاد

۷. سید محمد میر محمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت

 

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا
برچسب ها
اخبار مرتبط
فهرست فرزند مقامات ایرانی در آمریکا
استان‌ هایی که بیشترین «سیاستمدار» را صادر کرده‌اند
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • هیچ نظری موجود نیست