عاون اول رییس جمهوری گفت: طرحهای عمرانی دولتی باید به بخش خصوصی واگذار شود لذا در همین چارچوب امسال دو هزار طرح مشخص شده تا به بخش خصوصی واگذار شود.
اسحاق جهانگیری روز شنبه در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی در مشهد افزود: باید بخش خصوصی بیش از گذشته در اقتصاد ایران نقش آفرینی کند.
وی ادامه داد: مردمی کردن اقتصاد یکی از مهمترین رویکردهایی است که باید در چارچوب تحقق اقتصاد مقاومتی اتخاذ شود.
* باید محدودیت طرحهای توسعه ای برطرف شود
معاون اول رییس جمهوری همچنین گفت: در طول سالهای اخیر معیشت مردم دچار مشکلات بسیار زیادی شد زیرا تورم بالای 40 درصد و رشد منفی 6.8 دهم درصد در حوزه اقتصاد باعث شده بود که قدرت خرید مردم کاهش یابد.
وی افزود: وضع اقتصاد کشور همچون ماشینی است که در یک چاله گیر کرده و نیازمند هل جدی است.
جهانگیری ادامه داد: فعالسازی تولید در داخل کشور یکی از موضوعاتی می باشد که طی سالهای اخیر مشکلات بسیار زیادی را به وجود آورده است.
وی گفت: باید محدودیت طرحهای توسعه ای برطرف شود و در این خصوص برجام می تواند کمک بسیار زیادی به کشور انجام دهد.
او ادامه داد: بعد از توافق برجام یک فرصت مناسب ایجاد شده که منابع خارجی به سمت اقتصاد ایران آورده شود، در همین خصوص باید برنامه ریزی شود از این ظرفیتها به بهترین شکل استفاده شود.
* نظام بانکی آسیب دیده است
معاون اول رییس جمهوری همچنین گفت: نظام بانکی به دلایل متعدد در طی سالهای گذشته آسیب دیده، بخشی از منابع بانکی در دولت قفل شده و دولت بدهکار است.
وی افزود: بخشی از منابع بانکی که نزدیک به 90 هزار میلیارد تومان است به افراد بسیاری به صورت معوق پرداخت شده است.
جهانگیری ادامه داد: پارسال گروهی مامور شدند طرح اصلاح نظام بانکی را تهیه کنند و امیدواریم این طرح به زودی جنبه عملیاتی پیدا کند.
* تاکید بر کاهش نرخ سود
وی همچنین گفت: باید نرخ سود تسهیلات به شدت کاهش پیدا کند تا تولید کشور با سود مردم رونق گیرد.
معاون اول رییس جمهوری افزود: در قانون بودجه برای این امر راهکارهایی در نظر گرفته شده بود که توسط مجلس شورای اسلامی حذف شد.
وی ادامه داد: اصلاح نظام بانکی با هدف کاهش نرخ سود بانکی از اولویتهایی است که به صورت جدی امسال دنبال می شود.
* چک برگشتی و بدهی مانعی برای دریافت تسهیلات نیست
جهانگیری گفت: واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل که تا سقف 10میلیارد ریال بدهی دارند می توانند از تسهیلات بانکها استفاده کنند.
وی افزود: از این پس چک برگشتی و بدهی مانعی در حوزه دریافت تسهیلات به حساب نمی آید و این مجموعه ها می توانند تا یک سال از تسهیلات استهمال بانکی بهره مند شوند.
معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: برای مدیران واحدهای بزرگ اینگونه تعریف شده که مسوول این واحد هستید تا زمانی که سود می داده، لذا در شرایط فعلی که با مشکل روبه رو شده انگار هیچگونه مسئولیتی ندارند.
وی گفت: این در حالی است که این مدیران باید به عنوان یک مالک دلسوز بایستند تا مشکلات واحد تولیدی حل شود.
* عزم جدی دولت بر اجرای اقتصاد مقاومتی
رییس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی همچنین تاکید کرد: عزم دولت برای اجرای اقتصاد مقاومتی در سال جاری بسیار جدی است.
وی افزود: نشستهای ستاد اقتصاد مقاومتی در استانها برای بررسی عملکرد مسوولان این حوزه و رفع موانع موجود برپا می شود.
جهانگیری ادامه داد: اقتصاد مقاومتی یک فرصت بسیار خوب است که در اختیار دولت قرار گرفته و دولت می تواند از آن به نحو مطلوب برای حل مسائل اقتصادی کشور استفاده کند.
وی گفت: در شرایط فعلی اینکه در یک مقطع زمانی همه پذیرفته اند اقتصاد اولویت نخست می باشد یک فرصت بسیار ارزشمند است.
معاون اول رییس جمهوری افزود: باید تمرکز جدی در این خصوص ایجاد تا مسائل اقتصادی کشور از جمله مشکلات تورم، رکود، بیکاری و توسعه حل شود.
وی ادامه داد: گاهی اوقات اولویت نخست دولت موضوعی خاص اما اولویت دیگر سازمانها، دستگاهها و قوا موضوع دیگری است.
جهانگیری گفت: اما در شرایط فعلی برای مقابله با مشکلات باید شرایط اقتصادی مناسبی حاکم شود.
وی افزود: 24 بند اعلام شده اقتصاد مقاومتی را همگان قبول دارند و این موضوعی بسیار حائز اهمیت است.
* حرف زدن در مورد اقتصاد مقاومتی از موضع سیاسی
معاون اول رییس جمهوری همچنین گفت: ممکن است کسانی که در ارتباط با موضوع اقتصاد مقاومتی حرف می زنند از موضع سیاسی باشد، کاری به اقتصاد مقاومتی نداشته باشند و تصور کنند این موضوع نیز سوژه ای است که می توان بر علیه دولت از آن استفاده کرد.
وی افزود: هر وقت پای حرف این افراد می نشینیم می بینیم هیچگونه منطقی وجود ندارد.
جهانگیری ادامه داد: همه سیاستهای کشور کلان و درازمدت است و بر همین اساس سیاستهای اقتصاد مقاومتی بسیار مهم و اساسی می باشد.
وی گفت: به عنوان مثال بهره وری موضوعی نیست که مربوط به این سالها باشد بلکه یکی از مشکلات اقتصادی کشور در طول سالیان بسیار دراز است که نیازمند عزم جدی می باشد.
معاون اول رییس جمهوری افزود: اقتصاد دانش بنیان یعنی اینکه همه بدنه اقتصاد کشور باید فعال و به روز باشد و نفت، فولاد و کارخانه ها بر اساس دانش روز اداره شوند.
* صفر شدن تکیه بودجه بر درآمدهای نفتی
معاون اول رییس جمهوری همچنین تاکید کرد: درآمد کشور نباید متکی به نفت باشد، تکیه بودجه بر درآمدهای نفتی باید به صفر برسد و اقتصاد جایگزین خود را پیدا کند.
وی گفت: در طول سالهای آتی با یک چالش جدی روبه رو خواهیم بود زیرا 900 هزار دانشگاهی دانش آموخته می شوند و این اقتصاد باید بتواند شرایط لازم را برای آنها ایجاد کند.
جهانگیری افزود: باید منابعی که جذب می شود در حوزه هایی هزینه شوند که کمبود وجود دارد تا زمینه اقتصاد مقاومتی بیش از گذشته فراهم آید.
وی ادامه داد: توجه ویژه به بازار سرمایه نیز از رویکردهایی است که امسال توسط دولت به صورت جدی دنبال می شود.
* تراز تجاری مثبت شده است
معاون اول رییس جمهوری همچنین گفت: امسال باید واردات کشور مدیریت شود تا تراز تجاری در حالت مثبت قرار گیرد و نسبت به سال گذشته نیز رشد اقتصادی بیشتر برای کشور تجربه شود.
وی افزود: تراز تجاری پارسال برای نخستین بار مثبت شد و امسال هم مثبت خواهد بود زیرا امسال صادرات حداقل به میزان 10 میلیارد دلار نسبت به پارسال افزایش می یابد.
جهانگیری همچنین به تدوین بسته حمایتی صادرات اشاره و بیان کرد: باید مشوقها بطور جدی در حوزه صادرات دیده شود تا رونق در این حوزه بیش از گذشته افزایش یابد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 23,نوامبر,2024