مدیر مسئول روزنامه واشنگتن پست از آزادی خبرنگار زندانیاش در ایران استقبال کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه فردریک ریان مدیر مسئول روزنامه واشنگتن پست با انتشار پیامی از آزادی جیسون رضاییان خبرنگار این روزنامه نگار آمریکایی استقبال کرد.
وی گفت: ما از شنیدن خبر آزادی جیسون رضاییان از زندان اوین نمیتوانستیم خوشحالتر از این شویم و به محض اینکه جزییات بیشتری به دست آوریم و بتوانیم تایید کنیم که وی در سلامت به خانه بازگشته است آن را منتشر خواهیم کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه جیسون رضاییان یک تبعه آمریکایی ایرانی الاصل است که در ژوئیه سال 2014 در تهران به همراه همسرش بازداشت اما یگانه صالحی همسر وی چند روز بعد از آن آزاد شد. رضاییان پس از محاکمه در دادگاههای ایران به اتهام جاسوسی و دیگر جرایم علیه امنیت ملی به حبس محکوم شد.
وی عصر روز شنبه (امروز) به همراه سه تبعه آمریکایی زندانی دیگر در ایران آزاد شد.
رئیس جمهور آمریکا دستور آزادی سه آمریکایی ایرانی_الاصل را صادر کرد.
به گزارش فارس، باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا دستور آزادی سه آمریکایی ایرانی الاصل که متهم به نقض تحریمها بودند را صادر کرد.
براساس گزارش تودی نیوز، بهرام مکانیک، تورج فریدی و خسرو افقهی سه ایرانی آزاد شده از بند آمریکا هستند.
این در شرایطی است که ساعتی قبل دادستانی تهران هم خبر داد که 4 نفر از زندانیان آمریکایی در ایران ازاد شدند.
در همین زمینه خبرگزاری آسوشیتدپرس هم خبر داد که ایران 4 تبعه آمریکا یعنی سعید عابدینی، امیر حکمتی، جیسون رضائیان و یک نفر دیگر را آزاد کرده است.
ساعتی قبل دادستان تهران خبر از آزادی 4 زندانی دو تابعیتی داده بود.
این در حالی است که احتمال داده میشود امیر میرزا حکمتی که به اتهام جاسوسی در ایران دستگیر شده بود نیز جزء آزادشدگان باشد.
لیلا احسن در گفتوگو با ایسنا، با بیان این مطلب اظهار کرد: این ملاقات روز گذشته در زندان و به صرف ناهار انجام شده است.
وی یادآور شد: هنوز حکم موکلم به من ابلاغ نشده است.
بر اساس این گزارش، جیسون رضائیان تیرماه سال 93 به همراه همسرش و دو نفر دیگر دستگیر شد و پس از گذشت حدود یک ماه، یک نفر از این افراد آزاد شد. دادستانی تهران 24 دی ماه سال 93 از صدور کیفرخواست این پرونده و ارسال آن به دادگاه انقلاب خبر داد.
چهار جلسه رسیدگی به این پرونده در شعبه 15 دادگاه انقلاب به صورت غیرعلنی برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای در هشتادو هشتمین نشست خبری در تاریخ یکم آذر ماه درباره حکم جیسون رضاییان نیز گفت: حکم پرونده صادر شده اما به صورت رسمی به متهم و وکیل وی ابلاغ نشده است. بنده نیز جزییات حکم را نمیتوانم بیان کنم، فقط اجمالا اینکه وی محکومیت به حبس دارد و فعلا حکم قطعی نیست.
حجتالاسلام و المسلمین محسنیاژهای در هشتادو هشتمین نشست خبری خود با اهالی رسانه گفت: در روزهای اخیر قطعنامهای غیرالزامآور به بهانه نقض حقوق بشر علیه ایران تصویب شد که این قطعنامه مضحک و شرمآور است. خنده آور است که امثال آمریکا و اسرائیل قطعنامه علیه ایران صادر می کنند.
گزیده سخنان اژه ای را در ادامه می خوانید:
- در سال 94 بدهی دولت به بانک مرکزی افزایش پیدا کرده است، همچنین بدهی دولت به بانک ها و بانک ها به بانک مرکزی نیز افزایش یافته است.
- اضریم در مورد معوقات بانکی کمک های لازم را انجام دهیم اما بانک ها باید کاری کنند که این معوقات تکرار نشود.
- پس از موضوع بورسیه ها تعدادی از دانشجویان نسبت به این امر شکایت داشتند، تعدادی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز نامه ای خطاب به آیت الله آملی لاریجانی نوشتند و در آن خواستار تجدیدنظر در این مصوبه شدند؛ لذا آیتالله آملی لاریجانی خطاب به مقام معظم رهبری نامه ای را نوشتند و خواستار رسیدگی به اعتراض به مصوبات این شورا و خصوصا در مورد بورسیه شدند. مقام معظم رهبری نیز در پاسخ گفتند که به صورت موردی و در موضوع رسیدگی به بورسیهها با پیشنهاد رئیس قوه قضاییه موافقت کردند.
- درباره بازداشت فرزند یکی از وزرای دولت اصلاحات و ارتباط آن با پرونده دکل نفتی؛ هم بازداشت درست است و هم اینکه این فرد در رابطه با این پرونده بازداشت شده است اما اینکه چهمقدار نقش دارد و موضوع چگونه است، اطلاعی ندارم.
- حکم پرونده جیسون رضائیان صادر شده اما به صورت رسمی به متهم و وکیل وی ابلاغ نشده است. بنده نیز جزییات حکم را نمیتوانم بیان کنم فقط اجمالا وی محکومیت به حبس را دارد و فعلا حکم قطعی نیست.
- درباره موضوع قرچک ورامین (حمله به موسوی لاری در همایش اصلاح طلبان) همانطور که پیشتر نیز گفتم همه باید در آستانه انتخابات قانون را رعایت کنند؛ هم سخنران و هم دعوتکننده و هم کسی که میخواهد تعرض خلاف قانون داشته باشد.
- اگر جایی قرار است سخنرانی دعوت شود که معلوم است فضا را به هم میریزد، دعوت نکنند. البته منظورم قضیه قرچک نیست و بهطور کلی میگویم.
- در خصوص قضیه قرچک هنوز تحقیقات تمام نشده و وزیر کشور به استاندار نامه نوشته و استاندار نیز دستوراتی داده است اما هنوز گزارش جامعی از ناحیه مراجع رسمی به قوه قضائیه نرسیده است.
- درباره پرونده خبرنگاران بازداشتی اطلاعات جدیدی ندارم. باید بگویم که همه کسانی که بازداشت شده اند خبرنگار و رسانهای نیستند. گزارش برخی از پرونده های این افراد تکمیل شده و دادسرا مشغول بررسی آن است تا آخرین بازپرسی ها را انجام دهد.
- اگر ارتباط در این پروندهها به گونه ای نباشد که الزاما در یک پرونده به دادگاه ارجاع شود و بتوان آنها را از هم جدا کرد شاید سریعتر به دادگاه بروند؛ زیرا برخی از پرونده ها با یکدیگر مرتبط هستند، البته گفته شده که جدا کردن آنها از یکدیگر میسر است و پس از تکمیل به دادگاه ارسال خواهند شد.
- ارزیابی ما از امنیت کشور خیلی خوب است، اما این به این معنا نیست که مراقب نباشیم. سیستم اطلاعاتی و امنیتی ما بسیار هوشیار هستند. همچنین مرزبانان ما مراقب و هوشیار هستند و از امنیت بسیار بالایی برخورداریم، اما این طبیعی است که نباید دشمن را کوچک بدانیم.
- وزارت اطلاعات اعلام کرد که در ارومیه تیمی را دستگیر کرده اند، البته اینها از یک گروه نیستند و عضو شاخه های گروههای تکفیری هستند که از بیرون از سوی آمریکا مورد حمایت قرار می گیرند. همچنین دو تیمی که اخیرا دستگیر شده اند در ابتدای تحقیقات اولیهشان قرار دارند.
- محسنی اژه ای در پاسخ به سئوال ایسنا مبنی بر اینکه در دولت قبل 500 هزار استخدام غیرقانونی صورت گرفته و از سوی دیگر معاون میراث فرهنگی اعلام کرده 48 هزار سند تاریخی در دولت قبل گم شده، آیا قوه قضاییه در این زمینه ورود پیدا کرده است؟ که سخنگوی قوه قضاییه گفت: موضوع اول به من ربطی ندارد و اگر کار خلاف قانونی صورت گرفته در دیوان عدالت اداری امکان بررسی وجود دارد. در مورد دوم اگر چنین چیزی است باید حتماً به قوه قضاییه گزارش کنند تا دستگاه قضایی به عنوان مدعیالعموم وارد شود. اگر تاکنون گزارش ندادهاند خود این گزارش ندادن هم یک تخلف است.
- در خصوص پرونده پسری با عکسهای جنجالی در تلگرام؛ متاسفانه هرکسی که موبایل بدست دارد بسیاری از عکسها را برای گروه و افراد دیگر ارسال میکند که این خود میتواند موجب فساد دیگری شود. این کار اقدام بسیار قبیح و زشتی بوده و در مواردی قانونگذار حکم مفسدفیالارض را برای آن داده است.
- درباره وضعیت سردفتر متخلفی که از بابک زنجانی 8 میلیارد حقالثبت دریافت کرده بود، اگر اشتباه نکنم این موضوع به ملک ایرانزمین مربوط می شود. این زمین را ابتدا بیش از 700 میلیارد کارشناسی کرده بودند که با اعتراض متهم یا وکیل وی روبرو شد به همین جهت به هیأت 3 نفره ارجاع شد و آنجا 1700 میلیارد کارشناسی شد.
- تخلفی که صورت گرفته این بود که آنها 8 هزار میلیارد سند صوری نوشته بودند و زمین را قیمت گذاری کرده بودند و آن سردفتر هم بیش از 1.5 میلیارد در این رابطه دریافت کرده بود که بلافاصله بازداشت شد. از آنجایی که این سردفتر مبلغ مذکور را به عنوان رشوه دریافت کرده بود مجازات سنگینی دارد اما اینکه الان این فرد حکم گرفته و حکمش اجرا شده یا نه، اطلاعی ندارم.
- اتفاق جدیدی در پرونده منا رخ نداده است. وزارت خارجه پیگیر موضوع است و این حادثه را از طریق مراجع عربستان و کمیته مشترکی که در این خصوص تشکیل شده پیگیری میکند، البته برخیها موضوع ربوده شدن تعدادی از مفقودان و زنده بودن آنها را مطرح کردند که در این خصوص نگرانی جدی وجود دارد.
- باید وزارت خارجه با حساسیت بالایی موضوع را پیگیری کند، زیرا در صورت صحت چنین ادعایی موضوع کاملا فرق میکند و بحث تنها به ضعف سیستم اجرایی عربستان در تامین امنیت حجاج خلاصه نمیشود، البته مطرح کنندگان ربوده شدن برخی از مفقودان قرائن و شواهدی را نشان دادهاند که در حال حاضر موضوع در حال بررسی است.
- درباره ادعای بابک زنجانی در رابطه با واگذاری محموله نفتی 5.8 میلیارد یورویی، پیشتر این موضوع را بیان کردم که پروندهای در این خصوص در دستگاه قضایی باز نشده و وزیر نفت نیز مورد بازجویی قرار نگرفته است.
حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنیاژهای در هشتاد و هفتمین نشست خبری خود با اهالی رسانه با تسلیت شهادت امام سجاد (ع) گفت: رسانهها می توانند در تعالی کشور و افزایش آگاهی مردم نقش مفیدی داشته باشند، اما به این شرط که رسالت خود را درست ایفا کنند و در چارچوب قوانین و مقررات عمل نمایند.
گزیده سخنان اژه ای را در ادامه می خوانید:
- اگر از طریق رسانه تحقیر، توهین، افترا و نشر اکاذیب صورت گیرد، علاوه بر لطمه به اعتماد مردم باعث ضربه زدن به دستگاه قضایی خواهد شد.
- در واقع شاهد افزایش شکایت علیه خبرگزاریها، مطبوعات و سایتها بوده ایم؛ لذا توصیه ما همیشه این است که رسانه ها اگر در چارچوب قوانین عمل کنند به نفع کشور است و امیدواریم که کمتر شاهد شکایت ها باشیم.
- از فاصله نشست قبلی تا نشست امروز سی و چند نفر از قاچاقچیان بزرگ مواد مخدر با کمک دستگاه نیروی انتظامی و سیستم اطلاعاتی دستگیر شدند و بیش از پنج هزار کیلو مواد مخدر از انواع مختلف در همین فاصله دو نشست کشف شده است. واقعیت این است که این افراد مجازات خواهند شد و در آن موقع مدعیان حقوق بشر می گویند که چرا این افراد به مجازات رسیدند.
- پنج هزار کیلو مواد مخدر آن هم از انواع مختلف جامعه را به کجا می رساند؟ چه تعداد خانواده را به مرز فروپاشی می کشد؟ باید گفت که دستگاه قضایی به حرفهای مدعیان حقوق بشر گوش نمی دهد و آنها را مجازات خواهد کرد.
- در همین فاصله زمانی 7 نفر از افراد شرور و فراری که مزاحم نوامیس مردم بودند شناسایی شدند و در حال حاضر بازداشت هستند.
- سرقت مسلحانهای در مشهد و خوزستان صورت گرفته بود که با کمترین زمان ممکن عوامل آن دستگیر شدند و توصیه شده که به این پرونده هر چه سریعتر رسیدگی شود و در صورت اثبات جرایم این افراد به مجازاتی که مستحق آن هستند برسند.
- افرادی که بر اساس گزارش سیستم اطلاعاتی کشور علیه امنیت ملی اقداماتی انجام داده اند شناسایی و بازداشت شده اند و پرونده آنها در مرحله مقدماتی است. از بیان جزئیات بیشتر در این راستا معذورم.
- در طول شش ماه اول سال 94، 251 نفر از اولیای دمی که حق قصاص داشتند و حکم بر قصاص قاتل صادر شده بود از حق خود صرفنظر کردند و قصاص دیگر صورت نمی گیرد، البته این غیر از مواردی است که در دادسرا اولیایدم رضایت دادند. همانطور که بارها گفته ایم قصاص، حق شخصی است.
- خبری مبنی بر دستگیری چند نفر از سرشبکه های غیراخلاقی در قزوین منتشر شد که باید بگویم این خبر صحت ندارد و طی صحبتی که با دادستان قزوین داشتم این موضوع را تکذیب میکند. در حال پرس و جو از فردی هستیم که چنین خبری را منتشر کرده و می خواهیم بدانیم که اصلا خبر را از کجا آورده است.
- محسنی اژهای در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه با گذشت چند ماه از بازداشت بقایی، اطرافیان وی اعلام کردند که بازداشت وی غیرقانونی است. در مورد این پرونده توضیحات لازم را ارائه دهید، گفت: این پرونده در مرحله تحقیقات مقدماتی است و وی بازداشت موقت است؛ البته پرونده وی هنوز منجر به کیفرخواست نشده است.
- قوه قضائیه در صورتی که متوجه شود اتهامی متوجه افراد است بر اساس اسناد طرف تحت تعقیب قرار میگیرد و اگر ضرورت داشت که افراد بازداشت موقت شوند کار انجام میشود، اما اگر ضرورتی نبود، قرار دیگری صادر میشود. تشخیص این امر بر عهده قاضی رسیدگی کننده است.
- اگر قراری که صادر شد به اطلاع متهم رسید و وی اعتراض داشت، اعتراض وی در دادگاه رسیدگی میشود و اگر دادگاه آن را پذیرفت و گفت که الزام به قرار بازداشت نیست، دادسرا موظف است که قرار بازداشت را به قرار خفیفتری تبدیل کند، اما اگر دادگاه تشخیص داد که قرار بازداشت درست است، اعتراض متهم را رد میکند.
- اگر افراد دیگری که در پرونده نیستند نسبت به آن اظهارنظری داشته باشند، بدیهی است که نظرشان صحیح نیست.
- در مورد پرونده بابک زنجانی تا حدودی که دادگاه در این مورد مجاز است من اسم او را میبرم. باید بگویم که دادگاههایی که علنی برگزار میشود در گذشته به این صورت نبود که رسانهها اجازه انتشار داشته باشند، اما در قانون جدید تبصرهای پیشبینی شد و اگر چنانچه ضرورت ایجاب کرد و دادستان کل کشور تشخیص داد و از رئیس قوه قضائیه درخواست کرد و رئیس دستگاه قضایی اجازه داد، میتوانیم در حدودی مسائل را منتشر کنیم؛ لذا در این مورد چون اجازه داده شده نیازی نیست که بگوییم «ب.ز»
- پرونده مذکور در حال رسیدگی است و پنج جلسه دادگاه آن برگزار شد که جلسه بعدی فرداست.
- تا این لحظه هنوز پولی واریز نشده است، هم به متهم و به متهمان دیگر توصیه میکنم که در زمان دفاع از خود به دیگران توهین نکنند؛ چرا که این کار باعث میشود پرونده دیگری برای آنها در حین دفاع باز شود.
- در ادامه نشست سخنگوی قوه قضائیه، خبرنگاری سئوال خود را اینگونه مطرح کرد که دشمنی BBC با نظام بر کسی پوشیده نیست اما متأسفانه شاهدیم که این شبکه اقدام به تشکیل کانالی در تلگرام کرده و اخبار را در این کانال قرار میدهد، آیا عضویت در کانال مذکور جرم است؟ که محسنیاژهای پاسخ داد: این مواردی که از ناحیه بیگانگان در نظر گرفته میشود، مواردی است که آنها قصد خیر و خدمت به کشور و مردم را ندارند. یادآوری میکنم که امثال اینگونه شبکهها و سایتها که از ناحیه افراد بیگانه مثل کشورهای شناخته شده مانند انگلیس مطرح میشوند، قصد کمک ندارند.
- صرفنظر از اینکه برخی از مسائل در ظاهر ممکن است عناوین مجرمانه نداشته باشد اما باعث میشود که افراد در دام گرفتار شده و منجر به مسائل مجرمانه شود و برای آنها و خانوادههایشان مشکلاتی را ایجاد کنند؛ لذا افراد از اینگونه مسائل حتما اجتناب کنند.
- خبرنگاری سئوال خود را اینگونه مطرح کرد که اطلاعات سپاه از فتنه چهارم و دستگیری جاسوس آمریکایی خبر داده، آیا تمام افراد بازداشت شده خبرنگار بودهاند که محسنی اژهای گفت: همه افرادی که دستگیر شدهاند خبرنگار نبودهاند و حتی بعضی از آنها فعالیت رسانهای هم نداشتهاند، البته بنده از این موضوع که این افراد با فردی که مدنظر شماست ارتباط داشتهاند، خبر ندارم و به نظرم هم ارتباط مستقیمی بین آنها نبوده است.
- خبرنگاری سئوال خود را اینگونه مطرح کرد که نماینده معاونت راهبردی قوه قضاییه روز گذشته در جلسهای مطرح کردند که جرایمی مانند تجاوز به عنف و مزاحمت نوامیس افزایش یافته در حالی که پلیس مطرح کرده این جرایم کاهش یافته است. منبع آماری قوه قضائیه در این زمینه مربوط به کجاست و آیا این جرایم کاهش یافته یا خیر.
- سعی کنید خبرهای مربوط به این زمینه را از سخنگوی قوه قضائیه بشنوید؛ زیرا هر کسی نمیتواند مطلبی را مطرح کند، این موضوعات واقعاً تخصصی است.
- در خصوص این اتهام در بسیاری از مواقع ممکن است کسی شکایت کند ولی این شکایت در مرحله اولیه ثابت نشود. زیرا شاید در مرحله اولیه دلیلی وجود نداشته باشد و ناگفته نماند که بسیاری از این شکایتها در دادسرا ثابت نمیشود البته اگر در دادسرا هم ثابت شود امکان دارد در دادگاه ثابت نشود. عددی که در این موضوع مطرح شده اصلاً صحت ندارد، چرا که ممکن است این شکایتها را در یک مجموعهای در قوه قضائیه خوانده باشد.
- در سالهای اخیر جرایم خشن کاهش یافته، البته امکان دارد در بعضی از استانها افزایش و در بعضی دیگر کاهش داشته باشد اما در مجموع ما شاهد کاهش جرایم خشن در کشور هستیم.
- حکم پرونده جیسون رضائیان صادر شده، اما این که تاکنون ابلاغ شده باشد یا خیر اطلاع ندارم. ممکن است اگر به صورت رسمی ابلاغ نشده باشد وکیل مدافع وی از مفاد حکم اطلاع پیدا کرده باشد و آن را در جاهای مختلف بیان کرده باشد.
- درباره بازداشت های اخیر قوه قضاییه نباید موضعی داشته باشد در واقع قوه قضاییه پروندهای را که تشکیل میشود بر اساس ضوابط و قوانین رسیدگی میکند.
- درباره پرونده رییس جمهور سابق هیچ اتفاق خاصی در این پرونده نیفتاده است.
- وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه اقدامات خبرنگاران نفوذی که بازداشت شده اند در چه سطحی بوده و آیا آنها توانسته اند اقدامی را علیه امنیت کشور انجام دهند؟ گفت: من اطلاع دقیقی از کار این افراد ندارم، البته پرونده در مرحله تحقیقات مقدماتی است و اتهام از نظر قاضی درست بوده و الا آنها را بازداشت نمی کرد. اژه ای در پاسخ به سئوال مجدد خبرنگار مذکور مبنی بر اینکه آیا آنها اقدامی را علیه امنیت کشور انجام دادهاند گفت: اتهامشان همین است که مطرح شده و این موضوع در مرحله بعدی بررسی میشود.
- درباره اینکه آیا دو نفر از وابستگان رئیس جمهوری دستگیر شدهاند، خیر از نهاد ریاست جمهوری کسی دستگیر نشده است.
- از قضات 12 نفر برای حضور در انتخابات استعفا داده اند و آماری از کارمندان قوه در این زمینه ندارم.
به گزارش فارس، «غلامحسین محسنی اژهای» سخنگوی دستگاه قضایی ایران روز گذشته اعلام کرد که حکم «جیسون رضائیان» روزنامهنگار روزنامه آمریکایی «واشنگتنپست» صادر شده است.
وی در خصوص پرونده جیسون رضاییان گفت: حکم این متهم صادر شده اما اطلاعی ندارم که به وی ابلاغ شده است یا خیر.
«جان کربی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که از نزدیک پرونده رضاییان را دنبال میکند و تصریح کرد: ما همچنان خواستار لغو تمامی اتهامات علیه جیسون هستیم و میخواهیم که هرچه سریعتر آزاد شود».
جیسون رضائیان، خبرنگار واشنگتنپست در تهران در 22 ژوئیه 2014 در تهران به همراه همسرش یگانه صالحی که عکاس خبرنگار است دستگیر شدند.
«جیسون رضائیان»، شهروند دارای تابعیت دو گانه ایرانی ـ آمریکایی است که به گفته مراجع قضایی در ایران تحت پوشش خبرنگار واشنگتنپست مشغول به کار بوده است. وی به جاسوسی متهم شده است.
بسیاری از مقامات آمریکایی تلاش میکنند تا این خبرنگار واشنگتنپست را آزاد کنند به طوریکه مجلس سنای آمریکا چندی پیش، قطعنامهای که خواستار آزادی اتباع آمریکا زندانی در ایران است را با 90 رأی موافق و بدون رأی مخالف به تصویب رساند.
این قطعنامه که به ابتکار «جیمز ریش»، سناتور جمهوریخواه ایالت اوهایو تهیه شده از مقامات ایران میخواهد «سعید عابدینی»، «امیر حکمتی» و «جیسون رضائیان» را از زندان آزاد و برای یافتن «رابرت لوینسن» همکاری کند.
«سعید عابدینی» در ایران به جرم سازماندهندههای محافل زیرزمینی کلیسای خانگی و فعالیتهای فرقهای تحت پوشش پرورشگاه با رأی دادگاه از سال 1391 به 8 سال زندان محکوم شده است.
«امیر میرزایی حکمتی»، 28 ساله، سال 1390 به جرم جاسوسی برای سازمان سیا و نهادهای اطلاعاتی آمریکا بازداشت شده و بعد از اعتراف در دادگاه انقلاب اسلامی تهران به اعدام محکوم شده است. رسانهها اسناد مربوط به همکاریهای وی با سازمان سیا و دیدارهای وی با مقامات آمریکایی در کشور افغانستان را منتشر کردهاند. وی اهل ایران و مقیم ایالت میشیگان آمریکا است.
«رابرت لوینسون»، مأمور پیشین سازمان سیا است که مطابق ادعاها در اسفند سال 1385 در پوشش کارمند بازنشسته بخش مبارزه با جرائم سازمانیافته پلیس فدرال آمریکا به جمعآوری اطلاعات در ایران مشغول بوده که ناپدید شده است. مقامات آمریکایی ادعا کردهاند وی ربوده شده است. رئیسجمهوری ایران در گفتوگویی با شبکه خبری سیانان گفته ایران اطلاعی از وی ندارد.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای در هشتاد و ششمین نشست خبری خود با بیان این مطلب اظهار کرد: حکم این پرونده صادر شده است. هنوز فرصت برای اینکه به این حکم اعتراض داشته باشند باقی است و به اتمام نرسیده است.
وی افزود: دادگاه منتظر می ماند که اگر بعد از اتمام بیست روز به حکم اعتراض نکردند، حکم قطعی شود و اگر به حکم اعتراض شد، قاعدتا به مرجع تجدیدنظر ارسال میشود.
محسنی اژهای در پاسخ به سئوالی درباره اینکه مفاد حکم پرونده جیسون رضائیان چیست؟ گفت: این فرد محکوم شده، ولی من از جزئیات مفاد حکم اطلاعی ندارم.
وی افزود: ناگفته نماند تا زمانی که حکم قطعی نشود، نمیتوان درباره مفاد آن صحبت کرد.
گزیده سخنان محسنی اژه ای را در ادامه می خوانید:
- دادستان کل کشور، روابط بینالملل قوه قضاییه، وزارت امور خارجه و دولت مشغول بررسی حادثه منا هستند.
- فاجعهای که عید قربان امسال در منا رخ داد همانگونه که همه مسئولان نظام اعلام موضع کردند، حادثه و جنایت بزرگی بود؛ بدیهی است جمهوری اسلامی ایران و خانوادههای مصیبتدیده نمی توانند از آن بگذرند.
- در دستگاه قضایی دادستان کل کشور پیگیر بررسی موضوع است. در رابطه با مسائل داخلی و کسانی که در این زمینه شکایت داشته اند تمهیداتی در دادگستری تهران اندیشیده شده و شعبه ویژهای در این زمینه پیش بینی شده است تا کسانی که شکایت دارند به آنجا مراجعه کنند، البته تاکنون افراد زیادی برای ثبت شکایت مراجعه نکردهاند؛ زیرا تعدادی از آنها هنوز از سفر بازنگشته و شاید فرصت شکایت نداشته اند.
- ناگفته نماند که تعدادی هم تلفنی برای ارائه شکایت خود اقدام کردهاند و تعداد معدودی نیز مراجعه و به صورت کتبی شکایت خود را ارائه دادهاند.
- دولت - وزارت امور خارجه - پیگیر موضوع هستند و در صددند با سایر کشورهای اسلامی هم افزایی داشته باشند؛ چه کشورهایی که اتباع شان در این حادثه جان باختند و چه دیگر کشورها که چنین حوادثی در آینده تکرار نشود.
- افراد مقصر در این حادثه باید تحت تعقیب قرار گیرند و مجازات شوند. ما انتظار داریم جوامع بینالمللی و کسانی که مدعی دفاع از حقوق بشر هستند اقدام موثری در این زمینه داشته باشند.
پرونده «محمود احمدینژاد» همچنان مفتوح است
- محسنیاژهای در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا ادامه رسیدگی به پرونده بابک زنجانی علنی خواهد بود و اینکه آیا در این خصوص تصمیمی گرفته شده است؟ اظهار کرد: این موضوع به تشخیص دادگاه است. قانون تعیین کرده که چه مواردی باید علنی یا غیرعلنی باشد.
- ممکن است در برخی از پرونده ها تمام جلسات دادگاه به صورت علنی برگزار شود، برخی تمام جلسات دادگاه غیرعلنی باشد و در مورد برخی از پروندهها این تصمیمگیری وجود داشته باشد که برخی از جلسات دادگاه علنی و برخی دیگر غیرعلنی باشد.
- در مورد پروندهای که اشاره شد تاکنون چیزی مبنی بر غیرعلنی بودن ادامه رسیدگی از ناحیه دادگاه اعلام نشده است.
- محسنیاژه ای در پاسخ به سئوالی در مورد پرونده برادران روزچنگ و اینکه گفته شده عوامل دولت قبل در آن مشارکت داشتهاند و آیا این عوامل تحت بازجویی قرار گرفتهاند؟ گفت: رسیدگی به این پرونده در دادگاه جریان دارد. روز چهارشنبه هفته جاری جلسه این دادگاه برگزار خواهد شد که قطعا در این روز بررسی پرونده تمام نمی شود و جلسات آن ادامه خواهد داشت.
- همانطور که قبلا نیز مطرح کردم در هر پروندهای هر کسی که در مظان اتهام باشد و دلایل و مستندات بر اساس قانون متوجه او باشد به عنوان متهم یا مطلع از او تحقیق میشود و در این پرونده بر اساس همان روند قبلی عمل خواهد شد و ما در این چارچوب حریم خاصی را برای کسی قائل نیستیم.
- وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه دو سال از احضار احمدی نژاد به دادگاه میگذرد و او در دادگاه حاضر نشد و از دیگر سو احمدی نژاد از جهانگیری به عنوان شاکی شکایت کردند، بررسی پرونده قبلی آقای احمدی نژاد به کجا رسیده است؟ تصریح کرد: پرونده مورد اشاره بسته نشده و همچنان در حال رسیدگی است.
شکایت «احمدینژاد» از «جهانگیری» در دادسرا مطرح است
- محسنی اژهای در ادامه نشست خبری در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه در خرداد ماه سال جاری حمید بقایی معاون اجرایی دولت دهم بازداشت شد، ولی تاکنون دلایل بازداشت آن ابلاغ نشده است گفت: اگر منظور شما از ابلاغ نشدن دلایل بازداشت به خودش یا وکیل اوست، این امر به آنها ابلاغ شده است، ولی به جامعه هنوز دلیل این موضوع ابلاغ نشده است.
- همانطور که بارها گفتهایم از بیان جزئیات یک پرونده که در مرحله رسیدگی است و حکم صادر نشده معذور هستیم، ولی جزئیات پرونده به خود وی و اگر وکیلی داشته باشد به وکیل اش ابلاغ شده است.
- این مقام مسئول در قوه قضاییه در پاسخ به سئوال دیگری در رابطه با شکایت احمدی نژاد از جهانگیری و پاسخی که جهانگیری به این شکایت داده و اینکه آیا او در این ارتباط احضار شده است؟ گفت: این شکایت در دادسرا مطرح است و روند خود را طی میکند؛ به طور طبیعی از کسانی که در این پرونده مطرح هستند دعوت میشود یا آنها احضار می شوند تا پاسخ بدهند و اینکه آیا پاسخ داده اند یا نه از این موضوع خبر ندارم.
- مواردی را که مطرح کردهاند هر کدام یک عنوان اتهامی دارد؛ زیرا یک عنوان مطرح نکردهاند.
- خبرنگاری به صحبت های اخیر محسنی اژهای در مراسمی اشاره کرد که وی گفته بود «... آیا با سازش، دست دادن، کوتاه آمدن و خوش و بش کردن مشکلات کشور حل میشود و...» سئوال کرد که آیا منظور شما از این سخنان دست دادن وزیر امور خارجه کشورمان با اوباما بوده است؟ محسنی اژهای پاسخ داد: منظور من خطاب به فردی که شما گفتید نبوده است. آنچه که گفتهام این بوده که نفوذ دشمن و همکاری که با دشمن می شود از دو طریق است که یکی جاسوس اصطلاحی نامیده میشود، یعنی فردی که مستمری بگیر است و اخبار طبقه بندی شده را به صورت مکتوب و غیرمکتوب در اختیار دشمن قرار میدهد و دشمن از آن طریق به ما لطمه میزند.
- عده دیگر افرادی هستند که بستری را فراهم میکنند ولی جاسوس اصطلاحی نیستند، ولی در خیلی از موارد ضررشان بیشتر از دسته اول است. آنها کسانی هستند که مستمری بگیر نیستند اما کاملاً در جهت رسیدن دشمن به هدفش، او را همراهی میکنند.
- این افراد کسانیاند که سعی میکنند قدرت دشمن را به رخ دولت بکشند و قدرت او را بزرگ جلوه دهند تا مردم خودشان را از این طریق بترسانند. کسانی که سعی دارند دشمنی دشمن را کمرنگ کنند و میگویند که آمریکا اینقدر هم بد نیست و شیطان بزرگ نیست و این کشور یک زمانی شیطان بزرگ بوده. ما نباید از یاد ببریم که آمریکا از کودتای 28 مرداد تا امروز چه کارهایی در مورد ایران کرده حتی قبل از انقلاب. خیلی از افراد سعی دارند که جنایتهای دشمن را بپوشانند.
بیژن نوباوه وطن در گفت و گو با خبرآنلاین با اشاره به نامه تذکر 12 نماینده به وزرای ارشاد و اطلاعات درباره انچه که اعلام نفوذ صدها نفری سرویسهای جاسوسی غربی در روزنامهها و رسانههای داخلی عنوان شده و خواستار مقابله جدی با این توطئه شدند گفت: ما نظرمان را در همان تذکر اعلام کرده و به آقایان برای برخورد با این قضیه آدرس داده ایم.
وی در اسخ به این سئوال که وزیر ارشاد این موضوع را رد کرده و مستند نداسته اند، اظهار کرد: ایشان ابتدا اینکه آقای جیسون رضائیان هم جاسوس است را نمی پذیرفت ولی الان دیگر علنی شده است که وی جاسوس اصلی آمریکایی هاست و به نظر ما ، نظیر رضائیان افراد دیگری در فضای رسانه ای کشور فعالیت دارند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: لیست 13-12 نفره ای از این افراد اعلام شده است که این مسئله تحت پیگیری است و وزرای مربوطه نیز از این موضوع اطلاع دارند.
گفتنی است؛ سی ام شهریور جاری، 12نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تذکری خطاب به حجتالاسلام سیدمحمود علوی، وزیر اطلاعات و علی جنتی وزیر ارشاد اسلامی بر لزوم مقابله جدی با جریان صدها نفری نفوذی سرویسهای جاسوسی غربی در روزنامهها و رسانههای زنجیرهای تاکید کردند.
نوذر شفیعی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به جزئیات جلسه عصر امروز این کمیسیون گفت: در جلسه امروز از مقام معظم رهبری به دلیل موضعگیری سنجیده، منطقی، به موقع و شجاعانهشان در مقابل عربستان سعودی تقدیر و تشکر به عمل آمد.
وی افزود: از دید کمیسیون، رفتارهای پرخاشگرایانه عربستان سعودی نیازمند تدوین استراتژی جدیدی از سوی جمهوری اسلامی ایران در قبال این کشور است، لذا کمیسیون در جلسات آینده درباره ماهیت و محتوای این استراتژی وارد بحث خواهد شد.
سخنگوی کمیسیون امنیتملی مجلس تأکید کرد: در بخش دیگری از جلسه این کمیسیون، گزارش سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درباره شیوههای نفوذ دشمن برای آسیب زدن به بنیانهای انقلاب و نظام از جمله پیگیری آمریکا برای آزادی جیسون رضائیان مورد بررسی قرار گرفت.
شفیعی اظهار داشت: براساس گزارش سازمان اطلاعات سپاه، جیسون رضائیان یک ایرانی آمریکاییالاصل است و یک عنصر حائز اهمیت برای آمریکاییها محسوب میشود، به گونهای که آمریکاییها برای آزادی وی بسیار تلاش میکنند.
وی اضافه کرد: جیسیون رضائیان مأمور اجرای تفکر آن دسته از سنای آمریکاست که معتقدند اگر این کشور بتواند روابط خود را با ایران به سطح قبل از انقلاب برگرداند، حکومت ایران را میتوان به آسانی ساقط کرد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس به بخش دیگری از جلسه این کمیسیون اشاره کرد و گفت: در بخش دیگری از این جلسه، اقدام دولت بحرین در اخراج کاردار جمهوری اسلامی ایران مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت، به طوری که این اقدام از دید اعضای کمیسیون نوعی فرار به جلوی رژیم بحرین قلمداد شد.
شفیعی در پایان خاطرنشان کرد: اعضای این کمیسیون معتقد بودند که منامه برای سرپوش گذاشتن بر ضعف خود در مقابل مطالبات مردمی و نیز سرپوش گذاشتن بر جنایاتش در بحرین، به فرمان سعودیها به اخراج دیپلمات ایران از پایتخت بحرین مبادرت کرده است.
به گزارش ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی در حاشیه مراسم افتتاح مرکز داوری اتاق تعاون ایران در جمع خبرنگاران درباره مباحث مطرح شده در خصوص مبادله و انتقال جیسون رضائیان اظهار کرد: چنین بحثی مطرح نیست و بهتر است که آن را از سخنگوی قوه قضائیه بپرسید.
وی ادامه داد: مراحل این پرونده باید طی شود و موضوع مطرح شده، بحث سیاسی است که بنده از آن اطلاعی ندارم.
پورمحمدی در پاسخ به سوال دیگری درباره پاسخش به نامه علی مطهری، گفت: بحثهای حقوقی و تخصصی در محافل حقوقی مطرح میشود نه در رسانه.
وی افزود: ما نظری را ارائه دادیم انشاءالله حقوقدانان در جای خودشان آن را بیشتر تحقیق میکنند. پرداختن به این بحث کمک به حل مشکل نمیکند لذا نیازی به تعقیب موضوع از جانب این بنده نیست.
جلسات اول، دوم و سوم رسیدگی به این پرونده در روزهای پنجم و هجدهم خرداد ماه و 22 تیرماه در شعبه 15 دادگاه انقلاب به صورت غیرعلنی برگزار شد.
این جلسه حدود ساعت 11 صبح آغاز شد و حدود ساعت 12:30 به پایان رسید.
احسن وکیل مدافع جیسون رضاییان پس از خروج از دادگاه به خبرنگاران گفت که جلسه امروز، آخرین جلسه دادگاه بوده است.
لیلا احسن وکیل رضائیان، با بیان این مطلب اظهار کرد: در جلسه امروز (دوشنبه) دادگاه بنده از موکلم دفاع شفاهی کردم و پس از صحبت های نماینده دادستان برای اینکه فرصت دفاع بنده وجود نداشت، لایحه جدیدی را نوشتم و تقدیم دادگاه کردم.
وی با اعلام اینکه امروز آخرین دفاع از موکلم اخذ شد، گفت: به طور قطع ظرف یک هفته دیگر یعنی از امروز که دادگاه به اتمام رسیده تا هفت روز دیگر رای پرونده آقای رضاییان صادر خواهد شد.
بر اساس این گزارش، جیسون رضائیان تیرماه سال 93 به همراه همسرش و دو نفر دیگر دستگیر شد که پس از گذشت حدود یک ماه، یک نفر از این افراد آزاد شد. دادستانی تهران 24 دی ماه سال 93 از صدور کیفرخواست این پرونده و ارسال آن به دادگاه انقلاب خبر داد.
مادر جیسون رضاییان پس از پایان جلسه دادگاه در جمع خبرنگاران اظهار امیدواری کرد که با تحولاتی که اخیرا اتفاق افتاده، پسرش آزاد و رفع اتهام شود.
وی ادامه داد: جیسون خبرنگار و کارش خبری بوده و منابع خبری اش هم مثل منابع شما بوده است.
مادر خبرنگار واشنگتن پست با بیان اینکه نتیجه دادگاه مشخص نیست گفت: من و همسر پسرم در جلسه نبودیم و بیرون دادگاه حضور داشتیم. پسرم را ندیدم، البته وکیل پسرم دفاعیات لازم را انجام داده است.
مادر جیسون رضاییان گفت که هفته پیش با پسرش ملاقات کرده است.
وی معتقد است که دلیلی بر جاسوسی پسرش وجود ندارد و افزود: اگر دلیلی بر این موضوع هست قوه قضاییه شواهد و ادله خود را بیان کند.
تصاویر خبرنگار ایسنا را از حضور مادر و همسر خبرنگار واشینگتن پست در حاشیه دادگاه می بینید.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 25,نوامبر,2024