به گزارش واحد تامین خبر یزدفردا: به نقل از خبرآنلاین ، فرشاد مومنی در این مورد گفت: امثال بابک زنجانی ها و شهرام جزایری ها در چه فضایی می توانند متولد شوند و رشد پیدا کنند و به سهم خودشان به هم ریختگی ها و عدم تعادل هایی را در فضای کلان اقتصاد تشدید کنند. کانون اصلی این مساله شوک های قمیتی است. در این زمینه امروز دانسته هایی که داریم فوق العاده زیاد است.
به ویژه شوک ترکیبی دست کاری قیمت های کلیدی و نرخ ارز که در ماه های پایانی سال 1389 در کشور رقم خورد یک فرصت استثنایی پدید آورد که هم جامعه روشن فکری، هم نظام سیاست گذاری و هم جامعه علمی به طول و عرض فاجعه آمیز مساله با دقت بیشتری نگاه کنند. دقیقا در این دوران با بی سابقه ترین سطوح فساد مالی هم رو به رو شدیم.
وی ادامه داد: خاطرم هست که قبل از این شوک اخیر هم وقتی که مطالعه های بین المللی حکایت از گسترش و تعمیق فساد مالی در ایران داشتند، جبهه به اصطلاح اصول گرایان با کمال تاسف به جای اینکه با این مساله اصول گرایانه و منصفانه برخورد کنند، برخوردی فرافکنانه و مسئول گریزانه را انتخاب کردند.
مثلا مطالعه سازمان گروه شفافیت بین الملل (Transparency International) که روند فساد مالی ایران را سال به سال گزارش می داد و دقیقا نشان داده بود که به طور مشخص از سال 1384 به بعد و از زمانی که ترکیبی پیچیده در طیف وسیعی از سیاست های اقتصادی نادرست در دستور کار اقتصاد ایران قرار گرفته بود، بی سابقه ترین سطوح فساد هم در اقتصاد ایران اتفاق افتاده است. اما این گروه در عکس العمل به این مطالعه تنها اعلام کردند این موسسه صهیونستی و امپریالیستی است.
البته لطف خداوند بود که با وجود اینکه اصولگرایان واقعیتی به این بزرگی را تکذیب و انکار می کردند، به سفارش فرهنگستان علوم، مطالعه ای در زمینه فساد با سرپرستی دکتر فرامرز رفیع پور صورت بگیرد و در آن مطالعه که در کتابی با عنوان «سرطان اجتماعی فساد» انتشار عمومی پیدا کرد، به روشنی نشان داده شود که که برآورد های سازمان شفافیت بین الملل بسیار سهل گیرانه و خوشبینانه بوده است.
«الف.ک» از مدیرانی بود که محمود احمدینژاد با خود از شهرداری تهران به دولت آورد. این در حالی است که سابقه حضور او در شهرداری تهران، سازمان شهرداریهای وزارت کشور و شرکت رجا حکایت از پشت پرده دیگری دارد. دوران حضور «ک» در یکی از مناطق آزاد تجاری همزمان با جولان بابک زنجانی و فعالیتهایش در این منطقه بوده است. در سال 1389 «ک» به همراه بابک زنجانی و فردی به نام «خ.ح» شرکتی را تاسیس میکنند؛ شرکتی که پروژه ایرانزمین را در دست ساخت داشت و توسط کمیسیون عالی معماری و شهرسازی لغو مجوز شد. مالک اولیه پروژه ایرانزمین به مساحت ۱۶ هزار و ۲۴۳ متر مربع، بنیاد مستضعفان و جانبازان بوده که در سال ۸۳ این ملک را به «شرکت سرمایهگذاری ایرانیان اطلس» واگذار میکند و این شرکت ملک مورد نظر را در سال ۹۰ به شرکتی که ذکر آن رفت، منتقل میکند.
لازم است علاوه بر رسیدگی قضایی، مسئولان مالیاتی کشور اعلام کنند که شرکتهایی از این دست به چه میزان مالیات پرداخت کردهاند.
برخی اخبار حاکی است که نقش «الف.ک» در تشکیلات بابک زنجانی به مراتب از «ش» که اکنون در بازداشت به سر میبرد، بیشتر است. به نظر میرسد سمتی که «ک» در تشکیلات زنجانی داشته و دارد به مراتب از ریاست آن منطقه آزاد تجاری منفعت بیشتری داشته است.
حال دستگاههای نظارتی و قضایی با ورود به این ماجرا میتوانند نوع رابطه زنجانی و «ک» و میزان تاثیر وی در این پرونده را برای افکار عمومی روشن کنند و در راه برخورد با این ویژهخواری، قدم بزرگی بردارند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
سهشنبه 21,ژانویه,2025