زمان محاکمه بابک زنجانی اعلام شد

۱۲ مرداد ۱۳۹۴/سخنگوی قوه قضائیه، از برگزاری اولین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده بابک زنجانی در تاریخ ۱۱ مهر ماه خبر داد.

به گزارش واحد تامین خبر یزدفردا، غلامحسین محسنی اژه‌ای در هشتاد و دومین نشست خبری گفت: قاضی توصیه کرده است که وکلای پرونده دقت بیشتری را صرف کنند و پرونده را با ریزبینی بیشتری مورد مطالعه قرار دهند تا بتوان هر چه زودتر دادگاه را برگزار و از تعدد جلسات دادگاه جلوگیری کرد.

وی در ادامه با انتقاد از عملکرد شتابزده برخی از روزنامه‌ها و خبرنگاران در انعکاس اخبار که باعث آبروریزی متهم و شاکی پرونده می‌شود، افزود: نباید بدون اطمینان از صحت مطالب، اقدام به انعکاس سریع اخبار شود.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: متاسفانه در مورد قتل یک پزشک در اردبیل و همچنین حادثه ممسنی، اطلاعات ارائه شده از سوی خبرنگاران غلط بود و همین اطلاعات غلط باعث کندی روند رسیدگی به پرونده می‌شود.

اژه‌ای تصریح کرد: موردی که چندی پیش یک پزشک متخصص در اردبیل با ضربات چاقو کشته شده بود، موجب تاثر همه بود اما متاسفانه قبل از اینکه اتفاق افتاده مورد بررسی قرار گیرد، برخی افراد در جامعه پزشکی و خارج از مجموعه پزشکان اقدام به ارائه اظهارنظرهایی کردند که بعداً مشخص شد حادثه رخ داده اصلاً ربطی به پزشک و بیمار نداشته و مسئله آن کاملاً شخصی بوده است.

وی در ادامه با اشاره به جزئیات پرونده ممسنی، گفت: در مورد موضوع بیمارستان ممسنی هم یک پزشک که اتفاقاً در نظام پزشکی دارای مسئولیت است، مصاحبه‌ای را با رادیو ایران انجام داد و طی آن مصاحبه، مطالبی را گفت که وقتی من با واسطه آن مطالب را شنیدم، گفتم بعید است که پزشکی که مسئولیت دارد و از نزدیک در جریان حساسیت‌هاست، چنین حرفی را به زبان آورده باشد، اما وقتی که نوار ضبط شده برنامه را برایم آوردند و مطالب ارائه شده را گوش دادم، به این نتیجه رسیدم که لابد اطلاعات غلطی به این پزشک رسیده اما در هر صورت گفتن این مطالب نه برای جامعه پزشکی و نه برای آن شخص گوینده، مناسب است؛ تا جایی که اعلام می‌کنند مطالب کذب ارائه شده، قابل پیگیری است.

سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به جزئیات نوار برنامه رادیویی گفت: سئوال مجری برنامه و پاسخ این فرد مسئول درباره جزئیات ماجرا چنین است که مجری برنامه از میهمان برنامه سئوال می‌پرسد که نظر ایشان در مورد اتفاق ممسنی چیست که این پزشک مسئول این‌طور می‌گوید «اصل ماجرا این است که در آنجا یعنی؛ ممسنی اتفاقی افتاده، خانم دکتری مشغول ویزیت بیمارش بوده که یک آقا که از قضا قاضی هم بوده، به آنجا می‌آید و امر می‌کند که مریض‌ها را معاینه کن، دکتر می‌گوید مشغول ویزیت مریض هستم، وضعیت‌اش اورژانسی است. پس از این صحبت مورد غضب قاضی قرار می‌گیرد و این قاضی با فردی که همراهش بوده، این خانم را شلاق زده و بعد بازداشت می‌کند».

اژه‌ای ادامه داد: در ۶ جا خلاف واقع صحبت شده که شلاق می‌زند، حمله می‌کند، امر می‌کند و کسی که بعداً معلوم می‌شود قاضی است و... متاسفانه ایشان بر اساس اطلاعات غلطی که به او داده بود، بدون تحقیق این حرف‌ها را نقل قول کرده که تمامی این موارد از سوی قاضی قابلیت پیگرد دارد.

دادگاه شکایت مطهری فردا برگزار می شود/ وضعیت پرونده سیگار مارلبرو
حجت الاسلام محسنی اژه ای در هشتاد و دومین نشست خبری خود گفت: بر اساس تصمیم گیری شعبه رسیدگی کننده به پرونده حادثه شیراز مقرر شده است فردا ۱۳ مرداد اولین جلسه رسیدگی مربوط به حوادث شیراز که در آن آقای مطهری نماینده مجلس شاکی است، برگزار شود.

وی ادامه داد: همچنین در پرونده سیگار مارلبرو که چندی قبل در دستگاه قضا رسیدگی به آن آغاز شده بود و بسیار مورد سئوال خبرنگاران قرار می گرفت اعلام می کنم در این پرونده برای ۷ نفر از متهمان کیفرخواست صادر شده در صورتی پرونده برای دیگر متهمان که همچنان در حال تحقیق قضایی هستند مفتوح است.

محسنی اژه ای ادامه داد: پرونده این افراد به دادگاه می رود تا پس از تعیین وقت جلسات رسیدگی برای متهمانی که کیفرخواستشان صادر شده حکم نهایی صادر شود.

سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به دستور عفو متهمان ضد امنیتی از سوی مقام معظم رهبری، گفت: ۲۰ نفر از متهمان ضد امنیتی همزمان با عید سعید فطر مورد عفو رهبری قرار گرفتند که از این تعداد ۱۶ نفر از زندان آزاد شدند و مدت حبس ۴ نفر نیز کاهش پیدا کرد.

رسیدگی به پرونده شکایت احمدی نژاد از جهانگیری
حجت الاسلام غلام حسین محسنی اژه ای در ادامه هشتاد و دومین نشست خبری خود گفت: آتش سوزی که به ترتیب در روزهای هشتم و نهم مردادماه در بندرعباس به وقوع پیوست بعد خبری بسیار وسیعی را در بین رسانه ها ایجاد کرد.

وی با اشاره به جزئیات این حوادث، افزود: در روز ۸ مردادماه مجتمع تجاری ستاره جنوب دچار حریق شد که بررسی های کارشناسی تاکنون نشان می دهد این حریق عمدی نبوده است.

اژه ای در ادامه با اشاره به آتش سوزی گسترده ای که در روز ۹ مردادماه در هتل هرمز بندرعباس رخ داد، گفت: بر اساس تحقیقاتی که تاکنون صورت گرفته آتش سوزی هتل هرمز عمدی گزارش شده است. در این خصوص دو نفر همان زمان وقوع حادثه شناسایی و دستگیر شدند و نفر سوم که متواری شده بود نیز شب گذشته بازداشت شد و هم اکنون تحقیقات از متهمان ادامه دارد.

وی همچنین درباره پرونده شکایت رئیس جمهوری سابق از معاون اول رئیس جمهور، گفت: این شکایت به قوه قضائیه رسیده و بر اساس اطلاع من فعلا در نوبت بازپرسی قرار گرفته است بر اساس روال عادی بازپرس پرونده اظهارات شاکی و جهانگیری را خواهد شنید و طبق قانون به آن رسیدگی خواهد کرد.

واریز پول نفت به حساب جعلی/امضاء 4 عضو دولت قبل برای حساب جعلی

۱۳ مرداد ۱۳۹۴/صبح دیروز معاون اول رئیس‌جمهوری، «کد» داد؛ عصرش دبیر ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی از «کد» او رمزگشایی کرد. صبح «اسحاق جهانگیری» نامی از کسی نبرد و فقط بانیان فساد دومیلیارد و ٧٠٠میلیون دلاری را هدف گرفت: «عده‌ای از بانیان فساد، به جای شرمندگی و عذرخواهی از مردم، طلبکارند». عصر «کاظم پالیزدار» توضیحات او را تکمیل کرد: «چهار نفر از اعضای هیأت دولت دهم در نامه‌ای بدون شماره و سند زمینه واریز میلیاردها دلار را به حساب بابک زنجانی فراهم کردند». 

این اظهارات شاید آغاز استقبال «جهانگیری» از شکایت «محمود احمدی‌نژاد» باشد؛ شکایتی به دلیل آنچه «افترا و نشر اکاذیب» در مورد دولت‌های نهم و دهم خوانده شده است. هفته پیش بود که وکیل «احمدی‌نژاد» اعلام کرد از معاون اول «روحانی» شکایت به قوه قضائیه برده است. دفتر جهانگیری و همچنین سخنگوی دولت از این اقدام استقبال کردند. شاید «وقت» گفتن حرف‌هایی که «جهانگیری» در سینه دارد، در دادگاهی باشد که «احمدی‌نژاد» می‌خواهد او را به آنجا بکشاند.

چه کسانی پول‌ها را به زنجانی بخشیدند؟
چند ساعت پس از اظهارات معاون اول رئیس‌جمهوری، «کاظم پالیزدار»، مشاور او و دبیر ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی، در توضیحاتی درباره اینکه چه کسانی دومیلیارد و٧٠٠میلیون دلار را بخشیدند، به «ایرنا» گفته که «چهار نفر از اعضای هیأت دولت دهم صورت‌جلسه‌ای را در کاغذی بدون شماره یا ثبت و به صورت دست‌نویس تنظیم کردند و در آن نوشتند که منابع یکی از شرکت‌های وزارت نفت از بانکی در ترکیه به حساب مؤسسه جعلی بابک زنجانی در مالزی واریز شود».پیش از این  «اميرعباس سلطاني»، عضو کميته پيگيري پرونده «بابک زنجاني» در مجلس، با اشاره به جلسه نمایندگان کمیسیون انرژی مجلس با «بابک زنجانی» پیش از بازداشت،  به «شرق»گفته بود: «زنجانی در آن جلسه‌ها می‌گفت من آدم چند وزارتخانه بودم و گناهی نداشتم».

او افزوده بود: «زنجاني پيش از ورود به معاملات نفتی، ١٥ پرونده باز تخلف در محاکم داشته و همه او را نه به عنوان يک تاجر که به عنوان يک بدهکار و کلاهبردار مي‏‌شناختند». شاید نکته‌ای که در میان سخنان «پالیزدار» تا حدودی تازگی دارد، روند بخشش دومیلیارد و ٧٠٠ میلیون دلار اعضای هیأت دولت دهم به زنجانی است. «پالیزدار» در ادامه سخنانش گفته: «اینکه این کار بر چه مبنایی انجام شده است، هنوز جای بحث دارد».

حالا شاید همین «جعلی»بودن حساب مؤسسه منظور در مالزی باشد که باعث شده حجت‌الاسلام «محسنی اژه‌ای» در نشست خبری دیروزش بگوید: «ایشان(بابک زنجانی) می‌گفتند در فلان بانک‌ها پول دارند و به همین دلیل هیأت‌هایی به دو بانک مطرح‌شده توسط ایشان رفتند و بررسی کردند اما مشخص شد ایشان چنین حساب‌هایی ندارند».

می‌توان به «بابک زنجانی»، عبارت «کاسب تحریم» را اطلاق کرد؛ چراکه او در زمان ریاست «محمود احمدی‌نژاد» بر دولت، به بهانه دورزدن تحریم‌ها، اقدام به فروش نفت می‌کرد. اما فروش نفت او عادی و معمولی نبود؛ چراکه او مبلغ دومیلیارد و ٧٠٠ میلیون دلار از پول بیت‌المال را به خزانه بازنگردانده است و به ملت ایران همچنان بدهکار. به گفته «بیژن زنگنه»، وزیر نفت هر ایرانی مبلغ ١١٠هزار تومان از «زنجانی» طلبکار است. «بابک زنجانی» از دي‌ماه ١٣٩٢ در بازداشت به‌سر مي‌برد.

 
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا