حجتالاسلام محسنیاژهای در این باره گفت: برای حدود 27 نفر از کسانی که در فتنه 88 تحت تعقیب قرار گرفتند کیفرخواست صادر و پرونده به دادگاه ارسال شد.
وی افزود: از این 27 نفر برای 13 نفر حکم صادر شد که حکم سه چهار نفر از آنها به طور غیابی صادر شده است و بقیه نیز در مسیر آگهی و اعلام در رسانهها هستند.
محسنیاژهای گفت: افرادی که به صورت غیابی محاکمه شدند حق واخواهی و اعتراض به رای دارند.
گزیده سخنان اژه ای به این شرح است:
- در پرونده موسوم به فساد سه هزار میلیاردی نیز برادر فردی که اعدام شد (مه آفرید امیرخسروی) غیابا محاکمه و محکوم شد. فرد محکوم حق واخواهی دارد، اگر ایشان به کشور برگردند و به پروندهشان رسیدگی شود به نفعشان است و اگر نیایند طبیعتا پرونده مسیر قانونی خود را طی میکند.
- به کسانی که فرهنگ ابتذال را ترویج میدهند و در کشور اسلامی ما خلاف قانون، شرع و خواست ملت متدین بیعفتی، بیاخلاقی و بیحجابی را ترویج میکنند و دامن میزنند متذکر میشویم که این کشور، کشور اسلامی است و قانون هم اجازه چنین کاری به آنها نمیدهد.
- این توصیه و سفارش و خواست همیشگی نیست و اگر آنها به اقدامات مجرمانه خود ادامه دهند ناگزیر دستگاههای ذیربط، نیروی انتظامی و دستگاه قضایی با آنها برخورد میکنند و دستگاههای نظارتی و سازمانها و نهادهای ذیربط نیز باید در این زمینه به تکالیف خود عمل کنند.
- من همچنین از نیروی انتظامی که در این خصوص با جرایم مشهود برخورد میکند تشکر میکنم و به عنوان دادستان کل کشور نیز مصرانه از آنها میخواهم که اجازه ندهند افراد معدودی فضای جامعه اسلامی ما را به هم بزنند، بهخصوص کسانی که به صورت باندی و با برنامهریزی و تصمیم مشخص اقدام به اینگونه جرایم میکنند حتما اگر لازم شد آنها را شناسایی کنند و به دستگاه قضایی معرفی کنند و اگر لازم شد نیز از سیستمهای اطلاعاتی کمک بگیرد.
- دستگاه قضایی از اقدامات درست نیروی انتظامی حتما حمایت میکند و به دادستانها هم سفارش شده که اگر کسانی خلاف قانون، امنیت اخلاقی جامعه را به هم میزنند از ضابطین و نیروی انتظامی بخواهند با آنها برخورد کنند و دادستانها نیز به عنوان مدعیالعموم وارد شوند.
- کسانی که جرمی در ایران مرتکب میشوند و به خارج از کشور میروند و به آنها احضاریه داده میشود باید بدانند که حتما به نفع بسیاری از آنهاست که به ایران برگردند و به اتهامشان رسیدگی شود؛ زیرا زمانی که در اینجا نیستند خیلی حرفها علیه آنها زده میشود لذا کسانی که چه در مسائل امنیتی و چه در مسائل مالی متهم هستند به کشور برگردند و به اتهامشان رسیدگی شود.
- قرار بازداشت موقت این فرد (بابک زنجانی) تمدید شده و اقداماتی با وزارتخانههای ذیربط و دولت در خصوص شناسایی اموال وی صورت گرفته است. همچنین اولین بخش اموال وی به مبلغ یک هزار و 500 میلیارد تومان به مزایده گذاشته شد که باید مراحل خود را طی کند. در این پرونده چند نفری بازداشت شده و از تعداد بیشتری از افراد تحقیقات به عمل آمده که این روند ادامه دارد.
- پرونده ستاد سوخت هنوز به دادگاه نرفته و در مرحله دادسرا قرار دارد، البته فردی که در این رابطه بازداشت شده، هنوز بازداشت است.
- خبرنگاری با اشاره به صحبتهای نوبخت در هیات دولت در جمع خبرنگاران مبنی بر این که قائم مقام سابق بانک مرکزی تبرئه شده است از سخنگوی دستگاه قضا در این زمینه خواستار توضیح شد که محسنی اژهای گفت: پرونده این فرد مسلما به دادگاه نرفته که بخواهد تبرئه شده باشد. اما این که در دادسرا قرار نهایی برای وی صادر شده باشد یا نه؟ اطلاعی ندارم.
- پرونده مدیرعامل سابق بانک صادرات به دادگاه رفته است، اما برای آن حکم صادر نشده است.
- محسنیاژهای در ادامه در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران در مورد این که عدهای از مدیران بانکها گفتهاند که پروندههای کلانی در قوه قضاییه مطرح است و دو سال است که به آن رسیدگی نشده است. توضیح شما به عنوان سخنگوی دستگاه قضا در این رابطه چیست؟ که وی اظهار کرد: تمامی این پروندهها در حال رسیدگی است. پروندههای دیگری نیز وجود داشت که قبلا حکم آن صادر و قطعی شده است. مانند پرونده باقری درمنی.
- اخیرا فردی هزار و خوردهای میلیارد معوقات بانکی داشته که با اقداماتی که دادستانی انجام داده وی گفته نزدیک به 350 میلیارد تومان آن را تسویه کردم و قرار است مابقی آن را تسویه کند یا فرد دیگری که اخیرا نامهای نوشته و گفته 80 میلیارد تومان بدهکاری و معوقه بانکی داشته و گفته است که مبلغی از آن را پرداخت کرده است که میتوان گفت این اخبار خوشحال کننده هستند که خود افراد معوقاتشان را بابانکها تسویه میکنند.
- در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران در رابطه با دستگیری یکی از خبرنگاران اصلاح طلب و این که خانوادهی وی هیچ گونه خبری از وی ندارند، گفت: هیچ متهمی وجود ندارد که خانوادهاش از محل بازداشت وی مطلع نباشد. من اتهام افراد را نمیتوانم بگویم اما چنین چیزی نیست و ما مطلقا همچین موضوعی را نداریم که خانوادههای افراد از محل بازداشت افرادی که زندانی شدهاند خبر نداشته باشند.
- محسنیاژهای در واکنش به صحبتهای یکی از خبرنگاران که گفت یکی از مجریان صداوسیما مطالب خلافی را به یک خبرنگاری که در ایران نیست، نسبت داده است، گفت: وجدان انسان، شرع، قانون و جامعه اسلامی ما این اقتضا را دارد که خودمان را جای طرف مقابل بگذاریم؛ زیرا اگر به کسی حرفی نسبت بدهیم و او نتواند از خود دفاع کند خلاف شرع و وجدان است.
- اژه ای درباره اینکه چرا با وجود علنی بودن دادگاههای گروه امیرمنصور آریا حکم اعدام متهم ردیف اول آن بی سر و صدا و غیرعلنی اجرا شد؟ گفت: دادگاه با اجرا خیلی متفاوت است. در این زمینه هم آنطور که من از دادستان شنیدم گفتند که محکوم با هر دو خانوده خود ملاقات کرده است. گاهی اوقات محکوم خودش به خانوادهاش خبر نمیدهد، هر چند معمولا این کار انجام میشود.
- البته این توقع بجاست ولی الزام قانونی در این زمینه وجود ندارد. چنانچه بسیاری از احکام دیگر هم اجرا میشود و شما مطلع نمیشوید اما در این مورد ممکن است چون حساسیت وجود داشته این توقع ایجاد شود.
- دستگاه قضایی در رابطه با طوفان تهران به موضوع ورود نکرده است.
- درباره پرونده باقری درمنی، باید بگویم که ایشان پروندهای داشت و برای او حکم صادر و قطعی شد. البته او پرونده دیگری دارد که فعلا امکان بیان جزئیات آن نیست.
- در پرونده "تانگوی تخم مرغ داغ" از اینکه شکایت خصوصی مطرح شده یا خیر، اطلاع ندارم ولی دادستانی بر اساس گزارش ضابطین به این موضوع ورود کرده است. از صحبت یکی از وزرا در این زمینه استشمام میشد که اشکال وجود داشته و قابل رفع هم بوده است، ولی باید گفت که اگر اشکال وجود داشته باید رفع میشده است.
- در رابطه با پرونده اتوبوس های اسکانیا نیروی انتظامی و قوه قضاییه اقداماتی را انجام دادند و از مسئولان ذیربط و وزارت صنعت نیز خواسته شده تا همکاری لازم را انجام دهند.
اشکالات فنی این اتوبوسها مشخص شده که برخی از آنها قابل توجیه نیست و بعضی از اشکالات ممکن است اختلاف کارشناسی باشد؛ بنابراین اگر این نواقص وجود نداشت قطعا جان باختنها و آتشسوزیها به وجود نمیآمد. در حال حاضر نیز آنها را موظف کردند که این نواقصی را که قابل توجیه نیست مرتفع کنند و انشاء الله مسئولین ذیربط در دولت اقدامات جدی و عاجل در این رابطه داشته باشند
به گزارش ایرنا، محمد علی نجفی پنجشنبه شب در جمع اعضای حزب اعتماد ملی شاخه خراسان رضوی افزود: وقتی روحانی، دولت را در اختیار گرفت تورم بنا بر اعلام مرکز آمار ایران 41 درصد بود که فقط یک کشور در دنیا بیش از این میزان تورم را داشت.
وی گفت: طی سالهای گذشته ابوظبی توانسته است به میزان 7.5 میلیارد دلار گاز از مخازن مشترک ما با این امیرنشین برداشت کند و عین همین اتفاق در مورد مخازن مشترک گاز ایران با قطر نیز رخ داده است و این در حالی بوده که دولت گذشته بیش از 600 میلیارد دلار درآمد داشته است.
او افزود: در سال 91 دولت دهم بدترین عملکرد را در زمینه رشد اقتصادی داشت و در این زمینه رقم منهای 9.8 درصد را از خود به جای گذاشت در حالی که قرار بود در برنامه پنجم به رشد هشت درصدی برسیم.
وی گفت: در مجموع سالهای 1391 و 1392 که تازه بخشی از آن را دولت یازدهم مدیریت و اصلاح کرد مردم کشور ما به طور متوسط 15 درصد فقیرتر شدند یعنی بر اثر اعمال سیاستهای اقتصادی نادرست دولت احمدی نژاد درآمد سرانه مردم کشور ما 15 درصد کاهش یافت.
او افزود: نرخ بیکاری نیز 15 درصد اعلام شده که در این آمار کسی که در هفته یک ساعت کار می کرده نیز شاغل تعریف شده است با این همه این رقم از جمله بالاترین ارقام بیکاری در دنیاست ضمن آن که نرخ بیکاری در بین جویندگان کار که مدرک دانشگاهی دارند نیز تقریبا 27 درصد است.
وی گفت: بر اثر سیاستهای غلط دولت قبلی هم اکنون بسیاری از بانکها حتی بانکهای خصوصی ورشکسته شده ا ند و نمی توانند طلبها و معوقات خود را از مردم پس بگیرند و یا این که به بانک مرکزی مقروض هستند.
او افزود: در سال 1391 کل بودجه عمرانی کشور 11 هزار میلیارد تومان بوده که برای مشخص شدن عملکرد دولت دهم این رقم را مقایسه کنید با 8.5 هزار میلیارد تومان که بابک زنجانی بالا کشیده و 16 هزار میلیارد تومان که فقط شرکت توانیر به پیمانکاران و بانکها بدهی دارد.
دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی کشور گفت: 480 هزار میلیارد تومان به قیمت سال 1392 طرح عمرانی نیمه تمام در سفرهای استانی یا ناشی از فشارهای منطقه ای از دولت گذشته بر جای مانده که بسیاری از آنها قابل دفاع نیست.
نجفی افزود: با توجه به تخصیص 23 هزار میلیارد تومانی بودجه عمرانی سال 1392 و با فرض این که قیمتها ثابت بماند و افزایش نداشته باشد 22 سال زمان نیاز داریم که طرحهای نیمه تمام دولت نهم و دهم را به اتمام برسانیم.
وی تاکید کرد: خود من با توجه به آمارهای اعلامی توسط دولت گذشته می دانستم که وضع اقتصادی کشور خراب است اما واقعا و به هیچ عنوان فکر نمی کردم که شرایط این قدر بد باشد.
او گفت: دکتر روحانی در یکی از جلسات دولت اعلام کرد که در دوران تبلیغات انتخابات اخیر ریاست جمهوری برخی افراد انتقادات ما را سیاه نمایی توصیف می کردند اما حال که دولت را تحویل گرفته ایم و با واقعیات مواجه شده ایم آن انتقادات از نظر من سفید نمایی بوده است.
وی افزود: طی دو سال آخر دولت احمدی نژاد در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تعداد نیروها 1.8 برابر افزایش یافت بدون اینکه افراد تازه وارد تخصص لازم را داشته باشند و 60 درصد این افراد تنها مدرک فوق دیپلم و کمتر از آن داشتند.
وی گفت : اگر بخواهیم بر اساس منطق اعتدال سخن بگوئیم عملکرد ده ماهه دولت تدبیر و امید مثبت بوده و باید به این روند، امیدوار و مطمئن بود به طور مثال تورم 41 درصدی در این 10 ماه به زیر 20 درصد رسیده است که تحسین برخی محافل بین المللی را نیز در پی داشته است.
او گفت: در زمینه رشد اقتصادی امیدواریم که رشد اقتصادی منفی کنونی در سال 1393 مثبت شود و به حدود دو تا سه درصد برسد.
وی افزود: از نظر مدیریتی هنوز در برخی استانها مثل خراسان رضوی تحولات در سطوح میانی اتفاق نیفتاده که بخشی از این مساله ناشی از ضعیف عمل کردن دولت و بخشی از آن ناشی از پیچیدگی فضای برخی استانها مثل خراسان رضوی است.
وی تاکید کرد: دولت تدبیر و امید به صرف این که کسی با او مخالف باشد تغییرش نمی دهد و به صرف این که کسی گوش به فرمانش باشد اما صلاحیت لازم را نداشته باشد نیز منصوب نمی کند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 22,نوامبر,2024