این نماینده همچنین از بهکارگیری «سازوکارهای غیرقضایی به شکل محرمانه» خبر میدهد: «راههای دیگری هم برای پیگیری پرونده دنبال میشود. برخی به خارج از کشور رفتند و مسایل مالی را بررسی کردند اما به هر شکل عمده پیگیریهای پرونده زنجانی محرمانه است و خبریشدن آن به ضرر مصالح نظام و پرونده است.»
اما «امیرعباس سلطانی» عضو «کمیته پیگیری پرونده بابک زنجانی» به «شرق» میگوید: «مسوولان به جای تاکید مدام روی نام ایشان بفرمایند که چه افراد دولتی و غیردولتی و چه سازمانها و نهادهایی پشت زنجانی بودهاند. زنجانی فینفسه امکان چنین تخلف مالیای را نداشته؛ تخلفی که حالا دادستان تهران آن را بزرگترین پرونده فساد مالی بعد از انقلاب نامگذاری کرده است.»حرفهای سلطانی به سخنان چند روز پیش دادستان مربوط است. «عباس جعفریدولتآبادی» تاکید دارد که «پرونده بابک زنجانی بزرگترین پرونده دستگاه قضا بعد از انقلاب است و حجم آن «سه»برابر پرونده مهآفرید خسروی (متهم اختلاس سههزارمیلیاردی) است.»
یکی از خصلتهای زنجانی «دروغگویی» بوده و این ادعا در اغلب سخنان و حرفهای او قابل اثبات است. با این حال چهار وزیر دولت محمود احمدینژاد بیهیچ ضمانت و تحقیقی درباره او، بشکههای نفت و ثروت ملی را به او سپردند تا او از پیچ تحریمها عبور کرده و در فروش نفت همکار وزارت نفت باشد. این اعتماد تعجببرانگیز حالا به خلق تاریخیترین پرونده فساد مالی منجر شده و عاملان این تاییدیههای شگفتآور هرکدام مشغول کار و زندگیشان هستند. بابک زنجانی از دیماه گذشته راهی زندان اوین شده و تمام تلاشها برای بازگرداندن ثروت ازدسترفته ایران تا به اینجای کار به سرانجام نرسیده است. بابک زنجانی تنها 9هزارمیلیاردتومان به وزارت نفت بدهکار است. وزیر نفت چندی پیش به مردم خبر داده که هر ایرانی 110هزارتومان از بابک زنجانی طلبکار است.
محمدعلی پورمختار رییس کمیسیون اصل 90 پیش از این گفته بود: «بازداشت زنجانی تنها به خاطر بدهی بوده و در صورت پرداخت بدهیها آزاد میشود.» اما عباس جعفریدولتآبادی دادستان تهران چهارشنبه گذشته تصریح کرد: «برخی رسانهها عنوان میکنند که پرونده بابک زنجانی فقط نوعی بدهکاری است، درحالیکه اینطور نیست. عدم پاسخگویی هرکسی در این پرونده باعث میشود که تحت تعقیب قرار گیرد.»
«سلطانی» نیز تاکید دارد پس از بازگرداندن منابع مالی به خزانه بیتالمال باید مشخص شود که پشتپرده ماجرای او چه کسانی قرار گرفتهاند و چه افرادی در تبدیل زنجانی جوان به متخلفترین فرد در تاریخ جمهوری اسلامی ایران تاثیرگذار بودهاند. پرونده زنجانی باز است و او در اوین روزگار میگذراند. نه دوستان دورونزدیک و نه اهالی خانواده او، همکاری قابل توجهی با مسوولان نداشتهاند و حالا وزیر نفت از حراج اموال زنجانی با بالاترین قیمت خبر داده است.
پیروز قربانی در گفت و گو با ایسنا، دربارهی آخرین وضعیت بازیکنان باشگاه راه آهن برای تسویه حساب با باشگاه اظهار کرد: تمام بازیکنان راه آهن از 9 ماه پیش هیچ پولی نگرفتند و تنها 30 درصد از قراردادهایمان را گرفتهایم. الان همگی بلاتکلیف هستیم و هیج کس به داد ما نمیرسد. پیش مدیر عامل باشگاه هم رفتیم او به هلدینگ پاس میدهد و آنها نیز به دادستانی پاس میدهند.
وی ادامه داد: اگر فعالیت هلدینگ قانونی است، چرا به تکلیف ما رسیدگی نمیکنند و طلبهای ما را نمیدهند. اگر هم غیر قانونی است چرا اجازهی فعالیت به آنها داده شده است. ما پیش رئیسی کیا رفتیم و با او حرف زدیم اما هیچ جوابی نگرفتیم و حتی نمیدانیم شکایتمان را به کجا ببریم.
مدافع تیم فوتبال راه آهن افزود: از تاج و مسئولان فدراسیون میخواهم حداقل حق و حقوق بازیکنان شهرستانی تیم که به هزار امید و آرزو از شهرستان به تهران آمدند را بدهند. ما بازیکنی داریم که بر اثر مشکلات مالی در آژانس کار میکند و یا حامد زمانی که به خاطر این که ربات صلیبی اش پاره شده بود مجبور شد ماشین خود را بفروشد تا عمل کند. به خدا قسم این برای لیگی که ادعای حرفهای شدن دارد خیلی زشت است که بازیکنش در آژانس کار کند. متاسفانه مسئولان فوتبال ایران هر روز مصاحبههای قشنگ انجام میدهند وتنها به خاطر 7 – 8 بازیکنی که میلیاردی پول گرفتند تمام فوتبال ایران را شخم زدند و شان فوتبالیستها را مانند دزد در جامعه نشان دادند.
وی افزود: اگر مسئولان میخواهند باشگاه را به فروش برسانند، این باشگاه به ما بدهکار است پس چگونه میخواهند آن را بفروشند. اگر شرکت نفت از بابک زنجانی طلب دارد خب ما هم 30 بازیکن هستیم که از هلدینگ طلب داریم اما چرا هیچ کس جواب ما را نمیدهد و ما ماندهایم شکایت خود را پیش چه کسی ببریم. به خدا قسم دیگر از این وضعیت خسته شدهایم. الان نزدیک 9 ماه است که هیچ پولی نگرفتهایم در صورتی که هر کدام از ما حداقل خرج 3 خانواده را میدهیم. خدا را شکر فقط به فوتبالیستها گیر دادهاند و فقط فوتبالیستها هستند که پول بیت المال را میخورند. هر چند که این از بیعرضگی خودمان است که مورد حمایت هیچ نهاد یا ارگانی نیستیم. اگر شفاف سازی خوب است پس در همه جا شفاف سازی انجام شود چرا فقط فوتبال؟ رانتهایی که خیلی ها از مقام خود ایجاد میکنند و از آن سوء استفاده میکنندنیز شفاف شود. حدود 250 فوتبالیست در ایران بازی میکنند اما به جرات میگویم بالای 50 درصدشان پول خود را نگرفتند پس چرا کمیته انضباطی کاری انجام نمیدهد. در صورتی که اگر ما کوچکترین تخلفی کنیم آقای حسنزاده سریعا رای صادر میکند. اما چرا در این گونه موارد وارد نمیشوندتا به داد فوتبالیستها برسند.
قربانی پرداخت پولهای میلیاردی به برخی بازیکنان را از ناکارآمدی برخی مدیران دانست و گفت: در همین باشگاه خودمان کدام یک از مدیران فوتبالی هستند. مالک باشگاه با کدام سابقه در فوتبال اقدام به خرید باشگاه کرده است. مسئولان نباید اجازه دهند هر شرکتی که میخواهد مالیات ندهد به اسم فعالیت در کارهای فرهنگی و ورزشی باشگاه فوتبال بگیرد و بعد از چند سال با کلی بدهی آن را به حال خود رها کند.
مدافع سابق استقلال دربارهی این موضوع که رئیسی کیا قول داده در مذاکره با خریداران این باشگاه تعهد آنها برای پرداخت بدهی بازیکنان را بگیرد گفت: ما که تا حالا چیزی ندیدهایم و تا وقتی که چیزی عمل نشود من به چشمانم هم اعتماد ندارم. البته از رئیسی کیا که سابقه مدیریت خوبی در فوتبال دارد ممنون هستیم که پیگیر مشکلات ما هستند. اما چندماه است که مسئولان فقط قول میدهند و هیچ اتفاقی تا حالا نیفتاده است. به نظر من هیچ چیز در این باشگاه درست نمی شود و فقط امیدوارم افرادی به فوتبال بیایند که قصد کمک به فوتبال داشته باشند نه این که برای خود کیسه دوخته باشند. من هیچ ترسی از گفتن واقعیات ندارم. باشگاه اگر میخواهند حتی من را اخراج کند چرا که من فردی نیستم به خاطر خودم حاضر شوم هر صحبتی انجام دهم و واقعیات را کتمان کنم. فقط از رئیس سازمان لیگ میخواهم به داد بازیکنان راه آهن برسد و تکلیف ما را روشن کند همه ما سر کار هستیم.
وی خاطر نشان کرد: حتی در همان زمانی که باشگاه اعلام می کرد پول نداریم و پول بازیکنان را نمیدادند و مالک باشگاه نیز هیچ مشکلی نداشت 3 میلیارد تومان به یکی از باشگاههای فوتبال کمک کردند اما حق ما را ندادند که من نمی خواهم نام آن باشگاه را اعلام کنم. متاسفانه این همه که میگویند فوتبالیستها میلیاردی پول میگیرند اما بازیکنانی در لیگ داریم که سه سال است پول نگرفتهاندو باید مالیات پولی را که نگرفته به اداره مالیات بپردازند. آخر این کجای عدالت است که در فوتبال ایران اجرا میشود. متاسفانه باید بگویم هیچ گاه فوتبال ایران درست نخواهد شد.
قربانی، دربارهی برنامهی خود برای فصل آینده و این که آیا با باشگاه راه آهن با توجه به این شرایط تمدید خواهد کرد یا خیر گفت: با این شرایط فصل بعد در راه آهن نمیمانم و دوست ندارم در این تیم به فعالیت خود ادامه دهم. الان اولویت سوم و چهارمم فوتبال است و به کارهای دیگر میپردازم. اگر به ده سال پیش برگردم مطمئن باشید فوتبالیست نمی شدم چرا که شان فوتبالیستها را به اندازهی خلافکارها در جامعه پایین آوردند و مردم ما را به چشم یک دزد نگاه میکنند.
به گزارش ایسنا، حجتالاسلام پورمحمدی صبح امروز در حاشیه جلسه هیات دولت در ادامه سخنان خود در جمع خبرنگاران گفت: دولت لیست جامعی از بدهکاران بانکی را به قوه قضاییه ارائه کرده است.
وزیر دادگستری با بیان اینکه بسیاری از وامگیرندگان وثیقههایی را در سازمان ثبت قرار میدهند، گفت: با توجه به این موضوع بیش از دو هزار میلیارد تومان معوقات با همکاری سازمان ثبت برگردانده شده است.
وی با بیان اینکه امیدواریم بانکها نیز در این زمینه فعالتر شوند تا بتوانیم در شناسایی بدهکاران بانکی موفقتر عمل کنیم، گفت: پرونده معوقات بانکی در مجتمع اقتصادی قضایی در حال بررسی است و مردم باید بدانند که معوقات صرفا با تشکیل پرونده بر نمیگردد.
وزیر دادگستری همچنین در پاسخ به سئوالی در ارتباط با بحث بابک زنجانی، گفت: در بازجوییها، بابک زنجانی همکاری خوبی آنچنان نداشته است و اموال شناسایی شده از او در داخل کشور جوابگوی بدهیهای او نیست.
پورمحمدی با تاکید بر عزم دولت در راستای مبارزه با ویژهخواری و شناسایی ویژهخواران در ارتباط با مستند «من روحانی هستم» و اینکه آیا دولت قصد پیگیری این موضوع را ندارد، گفت: دولت درگیر حاشیهسازیها نمیشود و تلاش دارد که به وظایف خود عمل کند و در راستای خدمت به مردم و حل مشکلات فعالیت کند.
ادامه دارد ...
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 22,نوامبر,2024