رئیس بنیادشهید وامورایثارگران بافق، در گفتگو با خبرنگار ما، عنوان داشت: شهرستان بافق نزدیک به ۲۵۲ شهید در دوران دفاع مقدس تقدیم انقلاب اسلامی نموده است.
محمدرضادهقانزاده، ادامه داد: تعداد ۶۷ دانش آموز، ۸ دانشجو و ۹ طلبه جزو شهدای گرانقدر شهرستان هستند.
وی افزود: کم سن ترین شهید شهرستان سیدسعیدبهشتی با نزدیک به ۱۵ سال سن و مسن ترین شهید نیز حسن عبدالهی با ۶۵ سال سن است.
انگیزه جوانان و نوجوانان برای حضوردر جبهه های حق علیه باطل
وی در بیان علت حضور نوجوانان و جوانان در دفاع مقدس، خاطرنشان کرد: نوجوانان و جوانان ایران اسلامی با اشغال خاک کشور و در پی فرمان امام خمینی(ره) مبنی بر واجب کفایی بودن این فریضه به ندای بنیان گذار انقلاب لبیک گفتند.
این ایثارگر سال های دفاع مقدس، اضافه کرد: نوجوانان و جوانان آن سالها با توجه به سختی ها و مشکلاتی که در زندگی با آن دست و پنجه نرم کرده بودند توان مقابله با دشمن را در خود می دیدند.
وی با بیان خاطراتی از رشادت ها و شایستگی رزمندگان بافقی بویژه جوانان و نوجوانان در دوران دفاع مقدس، یادآورشد: حفظ انقلاب و کشور، فرمایشات امام(ره)، آموزه های دینی و فرمایشات ائمه در باب جهاد، از جمله دلایل حضور بسیاری از نوجوانان در جبهه ها بود.
این جانباز دفاع مقدس، تصریح کرد: گرچه درس جنگ و شهادت در آن سالها واجب تر از تحصیل در مدرسه می نمود، ولی اینگونه نبود که رزمندگان نوجوان بطور کلی از تحصیل غافل بمانند بلکه حتی در جبهه نیز از هر فرصتی برای درس خواندن و آموزش غافل نبودند و عمدتا هم موفق بودند، حتی یکی از همرزمان بنده که بعدها به فیض شهادت رسید با اینکه اکثر اوقات در جبهه بود توانست در کنکور دانشگاه قبول شود.
دهقانزاده، با انسان ساز خواندن جبهه، ادامه داد: فضای معنوی خاصی بر جبهه حاکم بود و نمازشب، زیارت عاشورا و قرائت روزانه قرآن باعث شده بود تا نوجوانانی کم سنی که بعضا ۱۵ یا ۱۶ سال بیشتر نداشتند با نیروی ایمان بتوانند روبروی دشمن آموزش دیده بایستند.
این رزمنده سالهای دفاع مقدس، تصریح کرد: برخی نوجوانان با حضور چندماهه در جبهه از نظر اخلاقی رشد و تعالی بسیاری داشتند و حتی نحوه برخورد و احترامشان با اطرافیان و نزدیکان بخصوص پدر و مادر و خانواده بسیار مودبانه تر می شد.
رئیس بنیادشهیدبافق، در بیان اینکه حضور جوانان و نوجوانان در جبهه ها چه تاثیری داشت، تاکید کرد: دشمن از آذربایجان تا جنوب کشور چیزی حدود ۱۳۰۰ کیلومتر مرزهای ایران اسلامی را مورد تجاوز قرار داده بود و ارتش و نیروهای نظامی نیز انسجام چندانی نداشته و بطورکلی زیاد آماده نبودند و همچنین برخی سران وابسته این نیروها به رژیم سابق دستگیر یا اعدام شده و برخی نیز از کشور فراری شده بودند و از طرفی دشمن نیز قوی و آماده وارد این جنگ شده بود و از این مهمتر موفق شده بود بخش قابل توجهی از سرزمین های ایران اسلامی را تصرف نماید.
وی ادامه داد: تمامی این عواملی که ذکر شد حضور نیروهای بسیجی و داوطلب بوِیژه جوانان و نوجوانان را ضروری می نمود.
این مسئول، با اشاره به کتاب خاطرات اسرای عراقی در خصوص جنایت های ارتش بعثی ها، تصریح کرد: دشمنان بعثی عراقی در روزهای نخست جنگ به مردم خوزستان که بنوعی از اعراب می دانستند و بعضا مراودات اقتصادی و یا نسبت های سببی و نسبی داشتند نیز رحم نکردند و وحشیانه در مسیر پیشرفت نسبت به غارت و چپاول روستاها و شهرهای مسیر اقدام نموده و از قتل و کشتار مردم حتی زنان و کودکان نیز ابایی نداشتند و تجاوز و کشتار وحشیانه ای را در حق مردم بی دفاع این مناطق انجام می دادند.
وی با تاکید بر این نکته که این مسایل باید برای نسل جوان و نوجوان، بیان شود، خاطرنشان کرد: این مسایل در کنار تاکید امام(ره) برای دفاع از کشور و اسلام باعث می شد هر جوان و نوجوان با غیرتی برای دفاع از عزت، شرف، اسلام و نوامیس عازم جبهه های حق علیه باطل شود.
دهقانزاده با اشاره به سطح بالای هوش، اطلاعات و دانستنی ها نسل جوان با عنایت به وسایل ارتباطی عصر کنونی، گفت: باید برای در دسترس قرار گرفتن مطالب مربوط به جنگ و روایت مسایل رخ داده برنامه ریزی مناسبی کرد.
بیان خاطرات و ارایه محصولات فرهنگی مناسب در زمینه شهدای جوان و نوجوان
وی با انتقاد از کمبود محصولات مختلف فرهنگی مرتبط با موضوع جبهه، ایثار و شهادت رزمندگان جوان و نوجوان برای نسل امروز، یادآورشد: با عنایت به جنگ نرم و تلاش استکبار جهانی و غرب انحراف جوانان باید حضور روایان و ایثارگران برای بیان خاطرات و همچنین تدوین برنامه ای برای ارایه محصولات فرهنگی مناسب در این زمینه بسیار بیشتر از گذشته توجه کرد.
محمدرضادهقانزاده، با اشاره به وظیفه عموم در این رابطه، گفت: افراد خوش فکر و قلم و همه افراد مطلع باید برای دانش آموزان، نوجوانان و جوانان مطالب ایثار و شهامت و رشادت های رزمندگان بخصوص جوانان و نوجوانان را بیان کنند و البته وظیفه مسئولین فرهنگی به مراتب بیشتر است.
رئیس بنیاد شهید بافق، با بیان این مطلب که باید برای شبهات و سوالات جوانان و نوجوانان برنامه ریزی مناسب تری کرد، گفت: وقتی یک جوان و نوجوان بسیجی در آن ایام عازم جبهه می شد از یک لحظه بعد خودش اطمینان نداشت و جانش را در طبق اخلاص قرار داده و بدون چشم داشت به ندای رهبر فرزانه انقلاب لبیک می گفت.
خبر فوق را به زبان مورد نظر ترجمه کنید
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
سهشنبه 26,نوامبر,2024