مقاله مهندس احسان فتوحی بافقی با عنوان آنالیز عددی ترموالکتریک ژنراتور به منظور بررسی تأثیر پارامترهای مختلف بر کارایی آن در اولین کنفرانس دانشجویی پیشرفتهای نوین مهندسی دانشگاه صنعتی شریف پذیرفته شد.
لازم به ذکر است این سومین مقاله این محقق بافقی در سال ۹۱ بوده که نشان از تلاش شبانه روزی این عزیز میباشد.
این کنفرانس درشهریور ماه ۱۳۹۱ در پردیس بین الملل دانشگاه صنعتی شریف در جزیره کیش برگزار می شود. ماموریت اصلی این کنفرانس مشارکت در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورمان از طریق نشر و ترویج دانایی و روحیه تحقیق، تبادل تجربیات علمی و تحقیقاتی و بهرهمندی از نظرات راهبردی صاحبنظران و پژوهشگران عرصه های مختلف مهندسی میباشد.
آنالیز عددی ترموالکتریک ژنراتور به منظور بررسی تأثیر پارامترهای مختلف بر کارایی آن
نادر رهبر۱، احسان فتوحی بافقی*۲ ۱دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سمنان، دانشکدهی مهندسی مکانیک، سمنان، ایران
2دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات سمنان، دانشکدهی مهندسی مکانیک، سمنان، ایران
|
عضو هیئت علمی، دکتری(مربی) مهندسی مکانیک- تبدیل انرژی
* نویسنده مسئول مکاتبات، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک- تبدیل انرژی
چکیده
در سالهای اخیر دانشمندان به دلایل مختلفی از جمله کاهش آلودگیهای زیست محیطی، کاستن از دمای کرهی زمین، استفاده بیشتر از انرژیهای تجدیدپذیر و کاهش استفاده از انرژیهای فسیلی و کاستن از قیمت توان تولیدی، رو به تولید انرژی با استفاده از انرژیهای پاک کردهاند. همچنین محققان حداکثر تلاش خود را به منظور استفاده از انرژیهای اتلافی، جهت تبدیل و تولید انرژی به کار بردهاند. یکی از دستگاههایی که با استفاده از انرژی پاک خورشید و همچنین انرژیهای اتلافی از سیستمهای مبدل یا مصرف کنندهی انرژی مانند گازهای داغ خروجی از خودروها یا محفظههای احتراق نیروگاهها میتواند توان الکتریکی تولید کند، ترموالکتریک ژنراتور میباشد. این پدیده به عنوان یکی از آخرین پیشرفتها در صنعت برق جهت تولید انرژی الکتریکی شناخته شده و کارایی این مبدل کوچک چشمانداز روشنی را به سوی استفاده گسترده از آن جهت تولید ایمن و پاک انرژی الکتریکی، در جهان گشوده است. در این تحقیق معادلات مربوط به ترموالکتریک ژنراتور نوشته شده و تأثیرات دماهای سرد و گرم، شدت جریان، مقاومت الکتریکی و هدایت حرارتی بر روی آنتروپی تولیدی، قدرت خروجی، راندمان و هزینهی تمام شده برای تولید هر وات توان الکتریکی، توسط ترموالکتریک ژنراتور بررسی شده است. نتایج نشان دادند با افزایش اختلاف دما بین دو طرف ترموالکتریک ژنراتور، افزایش مقاومتهای حرارتی و الکتریکی و همچنین افزایش شدت جریان، آنتروپی تولیدی داخل ترموالکتریک ژنراتور افزایش مییابد. همچنین با افزایش اختلاف دما بین دو طرف ترموالکتریک ژنراتور، کاهش مقاومت الکتریکی و افزایش شدت جریان الکتریکی، قدرت و راندمان ترموالکتریک ژنراتور افزایش مییابد. نکته قابل توجه این است که قدرت خروجی ترموالکتریک ژنراتور مستقل از تغییرات مقاومت هدایت حرارتی میباشد. در ضمن به هر روشی که بتوان ماکزیمم قدرت خروجی از ترموالکتریک ژنراتور را افزایش داد، میتوان هزینه ی هر وات توان تولیدی توسط آن را کاهش داد و در هزینهها صرفهجویی نمود.
واژههای کلیدی: تبدیل انرژی، ترموالکتریک ژنراتور، انرژی خورشید، آنتروپی، قدرت و راندمان.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 28,نوامبر,2024