به گزارش یزدفردا: عمارت موسیخانی شهربابک نمونهای بارز از معماری سنتی محسوب میشود و معرف هنر، ذوق و توانایی معماران ایرانی است. تزئینات منحصربهفرد بنا بهصورت سیم و سکه در بخشهای مختلف نمای ساختمان نگاه هر گردشگری را مینوازد و نقوش حیوانی کبوتر، نقوش گیاهی سرو، گل و بوته و نقوش هندسی شمشه و قاببندی در قسمتهای گوناگون بنا، برای هر بازدیدکنندهای جذابیت دارد.
تلألو شیشههای رنگی پنجرهها، حوضچهای زیبا و لبریز از آب در وسط حیاط و گچبریهای دیدنی تنها بخشهایی از زیبایی نفسگیر این عمارت هستند؛ عمارتی که بهخوبی سبک زندگی ایرانی را نشان میدهد.
عمارت موسیخانی از بخشهای گوناگونی تشکیل میشود که هر کدام با ویژگیهای معماری ایرانی، از زندگی ساکنان گذشته آن حکایت دارند، از شاهنشین گرفته تا انبار غله. این بنای ارزشمند در فهرست آثار ملی ایران نیز به ثبت رسیده و اکنون بهعنوان موزه مردمشناسی شهربابک از آن استفاده میشود.
عمارت موسیخانی که از بناهای تاریخی زمان قاجاریه است؛ در سالهای ۱۳۷۳ -۱۳۷۱ مورد بازسازی و مجدداً در سال ۱۳۹۷ تحت مرمت قرار گرفتهاست.
سعید شاهرخی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان در این مراسم گفت: توسعه پایدار با محوریت گردشگری مورد تاکید همه مسئولان است.
به گفته وی، حدود ۷۰۰ نفر صنعتگر صنایع دستی دارد و در سطح گردشگری کانون توسعه گردشگری استان وزمان باشد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان، با تبیین داراییهای ناملموس شهربابک بیان کرد: باید برنامه چهار ساله توسعهای صنابع دستی، گردشگری و میراثفرهنگی شهرستان شهربابک تهیه و تنظیم شود.
بنا به اعلام وی، فاز دوم این پروژه در تابستان سال آینده به بهرهبرداری میرسد و زمینه اشتغال ۱۲۰ نفر در این دو فاز فراهم میشود و اکنون ۳۰ نفر مشغول بهکار هستند.
به اعتقاد شاهرخی، صنعت گردشگری ستون توسعه پایدار است.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 25,نوامبر,2024