طبس- حقانی- سرپرستی یزدفردا/ توسعه صنعت پرورش شتر و شترداری و استفاده از قابلیت های این صنعت یکی از کارآمدترین ابزارهای رونق اقتصادی و جذب گردشگر در مناطق کویر نشین و مستعد پرورش شتر از جمله خراسان جنوبی است.
استان های کویری از گذشته به دلیل فراهم بودن آب و هوای مناسب مکانی مساعد برای پرورش شتر بوده اما هم اکنون این صنعت بومی و محلی دیگر رونق گذشته را ندارد.
صنعت شترداری فواید بسیار زیادی را عاید بهره برداران این حوزه می کند، به طوری که استفاده از پوست، گوشت و کوهان شتر هریک به صورت مجزا متقاضیان مخصوص به خود را دارد.
استفاده از این محصولات می تواند صنعت پرورش شتر را به صنعتی سودآور مبدل کند که در این راستا استارت ایجاد مجتمع صنعتی شتر شیرده در شهرستان طبس می تواند آغازی بر رونق این صنعت در کشور باشد که احداث اولین مجتمع صنعتی شتر شیرده ایران در خراسان جنوبی و در شهرستان طبس آغازی برای رونق صنعت شتر داری است.
مدیرعامل انجمن شتر داران بومی خراسان جنوبی اظهارکرد: این مجتمع در حال ساخت و راه اندازی است و چون راه اندازی آن برای استفاده از شیر شتر است گرفتن مجوزها سه سال به طول انجامید.
"رسول عراقی" اضافه کرد: با الحاق شهرستان طبس به خراسان جنوبی برخی از کارها نیز در گیر قوانین دست و پاگیر اداری شد که البته با نگاه ویژه مسئولان در حال مرتفع شدن است.
وی اظهار امیدواری کرد: با الحاق طبس به خراسان جنوبی و توجه ویژه مسئولان به صنعت پرورش شتر به خصوص شیر این حیوان بتوان هر چه زودتر مشکلات را برطرف و شاهد راه اندازی هر چه زودتر این مجتمع باشیم.
عراقی بیان داشت: 250 نفر شتر شیرده از کشور هندوستان خریداری شده که هم اکنون در قرنطینه دامپزشکی هستند و با انجام مراحل بهداشتی و خروج از قرنطینه کار انتقال آنها از گمرک به طبس انجام خواهد شد.
وی تصریح کرد: هم اکنون در حال دریافت زمین و آب مورد نیاز برای این مجتمع هستیم و به زودی شاهد آغاز به کار این مجتمع خواهیم بود.
عضو شورای اسلامی شهر طبس از صادرات شیرهای تولید شتر در بسته بندی های مناسب به کشورهای حاشیه خلیج فارس خبر داد و افزود: حتی برخی از افرادی که قرار بود برای راه اندازی این مجتمع تبلیغ کنند از پیش خرید شیر شتر برای برخی از شرکت های حاشیه خلیج فارس خبر داده اند که این مسئله بسیار مهمی برای صادرات استان خواهد بود.
عراقی از مسئولان استانی خواست برای به سرانجام رسیدن هر چه سریع تر این پروژه نهایت همکاری را با سرمایه گذاران داشته باشند.
وی شیر شتر را یک غذای کامل معرفی کرد که نسبت به شیر گاو به میزان زیادتری خاصیت ضد میکروبی و آنتی اکسیدان قوی تر دارد.
به گفته این مسئول شیر شتر خاصیت دارویی داشته و برای کنترل بسیاری از بیماری ها از جمله دیابت به لحاظ دارا بودن انسولین، چربی و لاکتوز مناسب و مفید است.
مدیرعامل انجمن شترداران بومی اعتبار این پروژه را 10 میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: قرار است اعتبار مورد نیاز از محل تسهیلات صندوق توسعه فراهم شود.
وی بیان داشت: هزینه خرید شترها توسط شرکت انجام گرفته و حدود چهار میلیارد ریال هزینه شده است و امیدواریم به زودی با دریافت تسهیلات و اعتبار مورد نیاز اقدام های اساسی انجام شود.
رسول عراقی تاکید کرد: با توجه به پتانسیل هایی که در زمینه پرورش شتر در استان خراسان جنوبی وجود دارد امید است با حمایت مسئولان ذی ربط از ایجاد این صنعت در استان و شهرستان طبس؛ گامی موثر در رونق صنعت شتر داری و توسعه اقتصادی منطقه برداشته شود.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 16,نوامبر,2024