طي گفت و گويي با "محمد محمدیان" مدير عامل اتحاديه به تشريح چگونگي روند ساخت 1280واحد ، مختصات واحدها، مشكلاتي كه در حين اجراي پروژه با آن روبرو بودند و انتظارات اين اتحاديه از مسئولين ذي ربط پرداخته ایم كه در ادامه مي خوانيم.

طبس- سرپرستی یزدفردا: اتحاديه شركت هاي تعاوني مسكن مهر شهرستان طبس به مديرعاملي "محمد محمديان" در تاريخ 27/8/1386 تاسيس شده است و اين اتحاديه 1280 واحد مسكن مهر را ساخته و تحويل اعضا داده است .

اين سايت عظيم ترين سايت ويلايي كشور محسوب مي شود و به گفته محمديان زمين سايت در سال 88 توسط اداره راه و شهرسازي يزد تحويل اتحاديه گرديده است كه واحدها توسط 9 شركت تعاوني اجرا شده است و هم اكنون بيش از 1100 خانوار در اين واحدها مستقر هستند .

طي گفت و گويي با مدير عامل اتحاديه به تشريح چگونگي روند ساخت 1280واحد ، مختصات واحدها، مشكلاتي كه در حين اجراي پروژه با آن روبرو بودند و انتظارات اين اتحاديه از مسئولين ذي ربط پرداخته ایم كه در ادامه مي خوانيم.

جناب آقای محمدیان در ابتدا در خصوص مختصات پروژه توضيح بفرماييد .

سايت مسكن مهر 1280واحدي اين اتحاديه، عظيم ترين سايت مسكن ويلايي كشور محسوب مي شود و اين سايت در وسعت حدود 70 هكتار و در 1280 واحد مسكوني ساخته شده و تحويل اعضا شده است که واحدها به صورت نيمه صنعتي و با استفاده از پيمانكاران بومي و غيربومي اجرا شده است و مي توان ادعا كرد اين سايت پايين ترين سهم آورده اعضا را داشته است كه بين 4 تا 6 ميليون تومان بوده است كه علت تفاوت آن در متراژ واحدها بوده است و زيربناي هر واحد بصورت مفيد 80 متر مربع و بين 150 تا 180 متر با مشائات متغير است و لازم به ذكر است كه هر چند 1280 واحد در اين سايت ساخته و تحويل شده است اما در اصل گنجايش سايت 1560 واحد است .

ميزان اشتغالزايي پروژه چند نفر بوده است ؟ 

بايد گفت بيش از 12 پيمانكار و شركت ساختماني در اين واحد مشغول به فعاليت بودند كه هر شركت به طور ميانگين براي حداقل 20 كارگر اشتغالزايي ايجاد كرده بود كه 2 سال بصورت شبانه روز در اين پروژه كار مي كردند .

تسهيلات بانكي به چه صورت بوده است ؟

مبلغ وام براي هر عضو به ميزان 22 ميليون تومان با كارمزد 4 درصد و اقساط 15 الي 20 ساله بود و در مجموع بيش از 280ميليارد ريال تسهيلات از بانك مسكن دريافت شده است .

افرادي كه در واحدهاي مسكن مهر اين اتحاديه مستقر شده اند بيشتر چه قشري هستند ؟

طبق تحقيقاتي كه از مديران عامل شركت ها و ... صورت گرفته ، بيش از 90 درصد افرادي كه خانه تحويل آنها شده است زوج هاي جواني بوده اند كه اگر مسكن مهر نبود ، واقعاً فكر نمي كردند تا سال ها بتوانند صاحب خانه شوند .

هدفمند كردن يارانه ها تا چه ميزاني توانسته است بر روند اجراي پروژه تاثيرگذار باشد ؟

خوشبختانه افرادي كه در شركت تعاوني تعاوني حضور داشتند، افرادي بودند كه تجربه كافي داشتند و در واقع مديران عاملي بودند كه در رابطه با ساخت و ساز آگاهي كافي داشتند و در نتيجه پيش از آن كه مصالح گران شود براي تعداد واحدهايي كه تحت پيمان پيمانكاران بود ، به خصوص آهن و سيمان مورد نياز هر واحد را خريداري كردند و مي شود گفت اين واحد ها استثنايي ترين واحدها و كم هزينه ترين واحدها در كل كشور در شهرستان طبس بوده است كه با متراژ80 متر مربع و وام 26 ميليون توماني به هر عضو تحويل داده شده است . بنابراين هدفمند كردن يارانه ها نتوانست خيلي تاثيرگزار باشد .

با توجه به اين كه شهرستان طبس در اسفند ماه از استان يزد جدا و به استان خراسان جنوبي الحاق شده است ، حمايت مسئولين وقت در يزد و در حال حاضر در استان خراسان جنوبي چگونه بوده است ؟

از مسئولين استان يزد به خاطر همكاري تنگاتنگي كه با مسكن مهر طبس داشتند تقدير و تشكر مي كنم و از طرفي با توجه به اينكه شهرستان طبس چندماه بيشتر نيست كه به خراسان جنوبي الحاق شده است ، در واقع هنوز حلاوت آن را نچشيده ايم .

اما در اينجا لازم است مراتب اعتراض خود را نسبت به عدم بازگرداندن مبالغي كه خود اتحاديه در زمينه زيرساخت ها انجام داده است و تا كنون به اتحاديه بازگردانده نشده است را اعلام كنيم . لازم به توضيح است كه زيرساخت آب و برق طبق دستورالعمل هاي دولت بر عهده خود دولت است و هرعضو فقط بايد حق انشعاب را به ادارات مربوطه پرداخت كند . اما در اينجا كليه زيرساخت هاي سايت مسكن مهر اعم از آب و برق و گاز با هزينه خود اتحاديه انجام شده است و در واقع در سايت مسكن مهر طبس زيرساخت آب و برق را با هزينه پرداختي از سوي اعضا آماده كرده ايم تا كار سريعتر انجام شود كه در اين راستا براي برق بالغ بر 750 ميليون تومان و براي آب بالغ بر 410 ميليون تومان هزينه شد و متااسفانه اين مبالغ هنوز برگردانده نشده است در صورتي كه بايد شركت تعاوني برگشت داده مي شد .

بازگرداندن آن نيز در اصل بر عهده وزارت نيرو بوده و از اداره آب و فاضلاب طبس به مبلغ 410 ميليون تومان و اداره برق طبس بالغ بر 750 ميليون تومان طلب داريم . هرگاه به اداره برق و آب اعتراض مي كنيم . و خواهان برگشت اين پول هستيم ، به استان يزد ارجاع مي دهند . در استان يزد نيز چندين جلسه با معاون عمراني استانداري يزد و با حضور مديران كل برق و آب استان يزد داشته ايم . كه آنها مدعي شدند پولي كه گرفته شده است را به خزانه واريز كرده اند و به هيچ عنوان نمي توانند اين پول را برگرداننند و اين مشكل در واقع معضل بزرگي در سايت مسكن طبس است . در بهمن ماه كه قرار بود سايت افتتاح شود نامه اي به وزير مسكن نوشتيم كه ايشان در جواب نامه اعلام كردند كه حتماً بايد هزينه هايي را كه اتحاديه در رابطه با زيرساخت ها انجام كرده است توسط ادارات مربوطه برگشت داده شود كه تاكنون اين كا انجام نشده است و به نتيجه اي نرسيده است و حل نشده باقي مانده است .

مورد ديگري هم هست كه كل ظرفيت سايت 1560 واحد است . آماده سازي كل سايت را اتحاديه مسكن مهر انجام داده است و آسفالت كرده ، با هزينه 3 ميليارد و 500 تومان كه تقريباً هرمتري 18 هزارتومان بابت آماده سازي هزينه شده است . هزينه آماده سازي 100 واحد در قالب قرارداد 3 جانبه است با 15 هزار متر ، 24 هزارمتر تحويل شهرداري شده است 8 هزارمتر زمين هاي تجاري است . 20 هزارمتر زمين هاي ورزشي با كاربري اداري است ، كه هزينه آماده سازي اينها را هم از دولت طلب داريم . تقريباً 650 ميليون تومان بابت واحدهاي تجاري سهم دولت مي شود كه از اعضا پرداخت شده و اين مبالغ نيز بايد برگشت داده شود .

آيا وزير از پروژه ها بازديد داشته است ؟  

يكبار آن هم موقع افتتاح . ضمن تقدير و تشكر از حضور ايشان در روز افتتاح . كل سايت را ديده اند . نامه اتحاديه هم كه توسط فرماندار به ايشان تقديم شده است . بر اساس آخرين پيگيري اينجانب ، مهندس نيكزاد به معاونشان آقاي عباسي نوشته اند كه مطالبات اتحاديه پيگيري شود و از ادارات آب و برق مطالبات اتحاديه گرفته شود كه متاسفانه با نامه فايده ندارد و ما 3 سال است كه دنبال اين كار هستيم و هنوز نتيجه اي نگرفته ايم .

درخواست شما از هيات دولت يا وزير مسكن چيست ؟

چيزي از دولت و وزارت مسكن نمي خواهيم . همين كه هزينه آماده سازي هايي كه طلب اتحاديه است برگردانده شود كافيست . اين پول هم چنانچه برگردد بابت بدهكاري به پيمانكاران داده مي شود . پيمانكاراني كه با اتحاديه قرارداد داشته اند در رابطه با هزينه هاي بيمه آنها و 4 درصد ارزش افزوده و ماليات تكليفي . اين پيمانكاران پولي نداشته اند كه پرداخت كنند و اتحاديه نيز پرداخت بدهي آنها را منوط كرده است به پرداخت مطالبات اتحاديه از دولت كه اين مطالبات را به اتحاديه برگرداند و اتحاديه هم به شركت ها پرداخت كند تا شركت ها بتوانند ارزش افزوده و ماليات تكليفي را پرداخت كنند كه 2 سال هم جريمه خورده اند .

در حال حاضر يك ميليلارد و 300 ميليون هزينه آسفالت كل سايت شده است كه تقريباً 50 درصد آن را هم هنوز نتوانسته ايم به پيمانكاران پرداخت كنيم . اين طالب اتحاديه اگر از سوي ادارات برق و آب پرداخت شود بابت بدهكاري به پيمانكاران و آسفالت وزيرساخت ها و جدول گذاري پرداخت شود .

چرا مسكن مهر اين پروژه به صورت ويلايي ساخته شد ؟

ويلايي يا آپارتمانيس بودن واحدها مربوط به متراژ زمين نيست . در شهرستان طبس ، به خاطر اين كه فضاي مذهبي در آن حاكم است ، اصلاً فرهنگ طبس و مردم طبس با آپارتمان نشيني هم خواني ندارند و از زمانهاي قديم هم اينگونه بوده و از نظر حجاب و رعايت موازين شرعي و اسلامي خيلي مقيد و معتقدند و به همين خاطر آپارتمان نشيني در طبس رسم نيست و حتي الان هم با زمين كمي هم كه داشته باشند سعي نمي كنند آن را آپارتماني بسازند و آن را ويلايي مي سازند .

مدت ساخت و تحويل پروژه ها به چه صورت بوده است ؟   

حدود 2 سال طبق قرارداد .

عمده ترين مشكل در اجراي پروژه چه بود ؟

عمده ترين مشكل كه به معضل تبديلل شده است ، موضوع آماده سازي بود كه خود اعضا انجام دادند و سهميه شان را مي خواهند و نتوانسته اند عنوز اين طلب را بگيرند و هزينه هايي كه بابت زيرساخت هاي آب و برق انجام دادند به طور كامل برگشت داده نشده است .

در پايان اگر صحبتي داريد بفرماييد .

تقدير و تشكر مي كنم از امام جمعه شهرستان ، از فرماندار شهرستان كه خيلي همكاري كردند و از تك تك مديران عامل كه خيلي تلاش كردند برااي ويلاايي بودن سايت مسكن مهر طبس ، از اداره كل راه و شهرسازي و وزارت مسكن ، از همكاري تنگاتنگي مسئولين با ما داشته اند . كه مراتب تقدير و تشكر خودمان را از آنها اعلام مي كنيم .

همچنين در پايان لازم است به اين نكته اشاره كنم كه با توجه به اينن كه 1280 واحد به صورت ويلايي ساخته و تحويل اعضا شد ، مي شود گفت در كشور همم نمونه است و باعث شده كه دوباره متقااضيان زيادي داشته باشد . الان حدود 2 هزار نفر در نوبت داريم و آقاي رئيس جمهور در زمان افتتاح قول 1000 قطعه زمين دادند و از طرف يزد پيگيري مي شد و با توجه به جدايي شهرستان از يزد و الحاق آن به استان خراسان جنوبي مي طلبد كه اين موضوع توسط اداره كلل راه و شهرسازي استان خراسانن جنوبي پيگيري شود تا مقدمات اجرايي آن عملي شود .

مورد ديگر اين كه از مسئولين سازمان ملي زمين و مسكن و به ويژه اداره كل راه و شهرسازي استان خراسان جنوبي مي خواهيم با توجه به اين كه 1280 واحد ساخته شده ، 100 واحد هم 3 جانبه است كه تا 2 ماه آينده تحويل اعضا مي شود . واحدهاي تجاري را هر چه سزيعتر به مزايده بگذارند و به متقاضيان تحويل بدهند تا ما يحتاج عمومي مردم رفع شود و از رفت و آمدهاي زياد در شهر جلوگيري شود .

الان 8 هزار متر زمين تجاري در سايت داريم كه واگذار نشده و كار آن انجام نشده است به طور مثال الان در مسكن مهر واحدهاي تجاري مثل نانوايي ، سوپرماركت جهت رفع احتياجات مردم ايجاد شود . 

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا