پایگاه خبری یزدفردا"درمان درد مزمن با زهر عنکبوت/مطالعات محققان دانشگاه کوئینزلند آمریکا نشان می دهد که با استفاده از زهر عنکبوت می توان دردهای مزمن را درمان کرد.
به گزارش ایرنا و به نقل از ساینس، درد مزمن به دردهایی گفته می شود که بیش از سه تا شش ماه طول می کشد. درد مزمن زمانی اتفاق می افتد که سلول های عصبی بخشی از بدن، سیگنال های پیوسته ای را از طریق مسیرهای درد به مغز ارسال می کنند. یکی از شایعترین مسیرهای درگیر در درد مزمن، مسیر Nav1.7 است. بدن برخی از افراد به طور ژنتیکی فاقد ترکیباتی است که این کانال را مسدود می کند و همین امر سبب بروز درد مزمن می شود.
تحقیقات نشان می دهد که زهر عنکبوت حاوی هزاران مولکول پروتئین است که پپتید نام دارند. برخی از این مولکول ها قادر به مسدود کردن فعالیت سلول های عصبی هستند و می توان از آنان برای رفع درد مزمن استفاده کرد.
محققان بر این باورند که این یافته راه را برای ساخت مُسکن های قویتر هموار می کند.
در حال حاضر بیش از 100 میلیون آمریکایی از درد مزمن رنج می برند و این موضوع شایعترین دلیل ناتوانی طولانی مدت در ایالات متحده است.
به گزارش یونایتدپرس، محققان دانشگاه ایالتی نیویورک که این درمان را ابداع کرده اند نتایج مطالعه خود را در نشست سالانه انجمن مداخلات رادیولوژی ارائه دادند.
این درمان شامل تزریق چهار درصد لیدوکائین به ناحیه گانگلیون(ganglion) است.گانگلیون یاخته های پشت حفره بینی است که به شدت با ابتلا به میگرن ارتباط دارد.
کنت مانداتو که مسوول برگزاری این مطالعه است،گفت:سردردهای میگرنی یکی از شایع ترین بیماری های ناتوان کننده در آمریکا است که هزینه و عوارض جانبی مصرف داروهای آن نیز طاقت فرسا است.
وی با اشاره به این که نتایج آزمایش این درمان بر روی بیماران نوید بخش است،گفت:تزریق لیدوکائین به ناحیه گانگلیون به عنوان یک دکمه تنظیم کننده برای مدار میگرن مغز عمل می کند.
سردرد های میگرنی به صورت درد های ضربه ای و تپش دار در نقطه ای از سر توصیف می شود و معمولا نیمی از مغز را در بر می گیرد. مدت زمان این درد بین 4 تا 72 ساعت است و زندگی فرد را مختل می کند.
معمولا این افراد نسبت به صدا و نور حساس می شوند و بیماری آنان با این دو عامل افزایش می یابد. رژیم غذایی، استرس و تغییرات هورمونی در میزان و شدت این بیماری نقش مهمی دارد. طبق آخرین آمار انستیتو ملی سلامت، حدود 10 درصد از افراد سراسر دنیا به این بیماری مبتلا هستند و تعداد مبتلایان زن 4 برابر مردان است.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 08,ژانویه,2025