به گزارش یزدفردا: در واقع بعد از این کشور ایران دارای دو روز تعطیل رسمی پنج شنبه و جمعه خواهد بود.
در تعطیلی روز جمعه ایران تنها کشوری است که با جیبوتی دیگر کشور اسلامی همسان است و بسیاری دیگر از کشورهای اسلامی روز شنبه را جایگزین آن کردهاند.
مخالفتها با تعطیلی شنبه
مصوبه کمیسیون طرح کمیسیون اجتماعی که در ابتدا روز شنبه را تعطیل کرده بود بعد از مخالفتهای بسیار بر اساس مبانی شریعتی و اسلامی ظاهراً این موضوع در مراحل منتفی شدن قرار دارد و احتمالاً آنچه که محمد باقر قالیباف در یزد درباره تعیین تکلیف لایحه تا دو ماه دیگر سخن گفته مربوط به تعطیلی روز پنجشنبه خواهد بود. موضوعی که سالها در مورد بعضی از ادارات و نهادها در تهران رایج بوده و ساعات کاری آن به دیگر روزهای هفته منتقل شده بود.
اما این بار موضوع متفاوت است و با تعطیلی یک روز هفته، ساعات کاری هفتگی و ماهانه در ایران کاهش مییابد.
ساعات کاری بالا با بهره وری پایین
هرچند ایران را کشوری با تعطیلات اندک عنوان میکنند، اما در عمل شاهد روزهای تعطیلی به دلایل متعدد هستیم و میزان بهره وری از روزهای کاری نیز جای بحث دارد.
ماجرا از وقتی آغاز شد که دولت در لایحه خود پیشنهاد کاهش ساعات کاری ادارهها را از ۴۴ به ۴۰ ساعت داد تا تعطیلات آخر هفته نیز به دو روز افزایش پیدا کند. اما روز دوم در لایحه دولت مشخص نشد و مجلس پس از بررسیهای کارشناسی در کمیسیون اجتماعی مجلس روز شنبه را به عنوان روز تعطیل پیشنهاد داد.
استدلال نمایندگان موافق این بود که تعطیلی شنبه به هماهنگی بیشتر با کشورهای جهان برای افزایش مبادلات اقتصادی و مالی منجر میشود و در راستای رشد تولید است. آنها به تغییر تعطیلات در کشورهای مسلمان نیز اشاره میکردند. چراکه بسیاری از کشورهای مسلمان نیز در دهه گذشته برای هماهنگی اقتصادی و تجاری بیشتر با جهان روز شنبه را تعطیل اعلام کردند؛ کشورهایی، چون الجزایر، افغانستان، بحرین، بنگلادش، مصر، عراق، اردن، کویت، لیبی، مالزی (برخی ایالتها)، مالدیو، عمان، قطر، عربستان سعودی، سودان، سوریه و حتی یمن.
به نظر میرسد، اما روز دوم تعطیلات در ایران همان پنج شنبه است و استدلالهای طرفداران روز شنبه راهگشا نبوده است.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 08,فوریه,2025