یزدفردا: تهیه یک برش از پنیر خوش‌طعم، کش‌دار و خامه‌ای ممکن است به زودی برای کسانی که رژیم غذایی بدون محصولات لبنی دارند، آسان‌تر شود.

به گزارش یزدفردا به نقل از هلث دی؛ محققان در کانادا در حال کار بر روی ساخت پنیرهای گیاهی با طعم و بافت مشابه پنیرهای سنتی لبنی هستند، اما با استفاده از مواد طبیعی‌تر و پایدارتر. 

دانشمندان دانشگاه "گوئلف" و شرکت Canadian Light Source Inc‌ در حال بررسی پروتئین‌های گیاهی و تعاملات آن‌ها هستند تا بتوانند ویژگی‌های ذوب، کشش و آزادی روغن که پنیر را خوشمزه می‌کند، شبیه‌سازی کنند.

آلخاندرو مارانگونی، استاد غذا، سلامت و پیری در دانشگاه گوئلف در انتاریو و یکی از نویسندگان مطالعه، در یک بیانیه خبری گفت: "اگر بخواهید صرفاً محصولات گیاهی مصرف کنید، ممکن است مجبور شوید مقادیر زیادی لوبیا و توفو بخورید که پس از مدتی می‌تواند کمی کسل‌کننده شود."

او افزود: "حالا مصرف‌کنندگان اساساً توقع دارند که همان محصول حیوانی را با مواد گیاهی داشته باشند، که این کار بسیار دشوار است."

تیم مارانگونی به بررسی پروتئین‌های عدس، باقلا و نخود پرداخته و آن‌ها را با ترکیبات روغنی ترکیب کرده تا به یک بافت پنیرمانند دست پیدا کنند.

ترکیبی از ۲۵٪ روغن نارگیل، ۷۵٪ روغن آفتابگردان و پروتئین نخود، بافتی را فراهم کرد که در بعضی موارد از پنیرهایی که کاملاً با روغن نارگیل ساخته شده بودند نیز بهتر بود.

محققان دریافتند که تعامل بین پروتئین نخود و روغن نارگیل باعث افزایش سفتی و حفظ قابلیت ذوب و کشش پنیر می‌شود.

علاوه بر این، جایگزینی بخشی از روغن نارگیل با روغن آفتابگردان باعث کاهش محتوای چربی اشباع شده در پنیر شد، و محصولی سالم‌تر را بدون کاهش طعم ایجاد کرد.

مارانگونی نتیجه‌گیری کرد: "در نهایت ما می‌خواهیم تغذیه را بهبود بخشیم، محتوای پروتئین را افزایش دهیم و محتوای چربی اشباع‌شده را در جایگزین‌های پنیر کاهش دهیم. اما حفظ تمام قابلیت‌های کاربردی، از جمله ذوب و کشش پنیر، بسیار دشوار است."

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا